Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden op WK Darts matches Van Barneveld en Michael van Gerwen

Het WK darts 2023 gaat vandaag zijn vijfde dag in en voor het wedden op darts zijn er bij de bookmakers volop mogelijkheden om voorspellingen te doen. Op deze maandag komen vier Nederlanders in actie waaronder Danny Jansen. Morgen staat de eerste partij van Raymond van Barneveld op het schema en woensdag speelt Michael van Gerwen.

Die laatste twee werden ooit wereldkampioen. Van Gerwen is bij de bookmakers favoriet om die titel nog eens te pakken. Van Barney wordt vooralsnog niet veel verwacht, hoewel hij bij Unibet.nl dinsdag wel de favoriet is tegen Ryan Meikle.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

WK darts Raymond Barneveld – Ryan Meikle

Beste odds voor dit duel
3-1 eindstand

De tweede ronde partij van Raymond van Barneveld is de laatste van de dinsdag. Tegenstander Meikle schakelde in de eerste ronde van het WK darts een van de drie vrouwen in het Alexandra Palace uit: Lisa Ashton (3-2). De 26-jarige ‘The Barber’ doet voor de vierde keer op rij mee aan het grootste dartstoernooi ter wereld. Zijn beste prestatie was de tweede ronde, vorig jaar.

Barney is een legende

De 55-jarige Barney is niks minder dan een legende in de dartsport. Viermaal was hij Lakeside wereldkampioen bij de BDO en ook bij de PDC lukte het om het WK te winnen, in 2007. Daarnaast was hij finalist in 2009 en stond hij vijfmaal in de halve finale van het PDC WK darten. Vorig jaar ging hij er in de tweede ronde uit tegen Rob Cross.

Geplaatste status = eerste ronde overslaan

Wat dat betreft is dit een gunstigere loting, wat ook samenhangt met de geplaatste status van de Haagse darter: achter zijn naam prijkt het getal 32. In november bereikte hij de halve finale van de Grand Slam of Darts, een major op de PDC-kalender. Daarmee steeg Barney op de Order of Merit en is hij de laatste speler die zich niet eerst door de eerste ronde van het toernooi hoeft te worstelen.

Door de jaren heen heeft Van Barneveld geleerd wat trotser en positiever naar zijn verleden te kijken. Zijn doel is dit: “Probeer de mensen weer gewoon te laten genieten, dat ze het weer over je hebben, dat je spraakmakend bent.” We zijn benieuwd hoe ver het gaat schoppen in Londen.

Michael van Gerwen op WK darts tegen Zonneveld?

Betting tip
Minder dan 33 180’s voor MvG
in het toernooi

De 33-jarige Michael van Gerwen gaat met een andere mindset naar het WK darts. Hij moet simpelweg kampioen worden. Hij heeft drie keer de titel veroverd, maar dat is te weinig. Hij staat al tien jaar aan de top (in 2013 speelde hij zijn eerste WK-finale, toen verloor hij van Phil Taylor met 7-4) en dat is gewoon een te magere oogst, zal hij zelf ook vinden.

Het vorige WK werd een enorme flop: vanwege een positieve coronatest moest hij zich in de derde ronde terugtrekken.

Niels Zonneveld favoriet

Maandagmiddag wordt duidelijk wie Michael van Gerwens tegenstander is op woensdagavond. Of Niels Zonneveld, of Lewy Williams. Wie het ook wordt, het is een opwarmertje voor de latere rondes. Zonneveld is overigens bij de Nederlandse bookmakers favoriet om de wedstrijd tegen Williams te winnen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top