Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

WK darts favorieten 2023: Van Gerwen grootste kanshebber

Benieuwd naar de favorieten voor het WK darts 2023? Bij Unibet staat Michael van Gerwen momenteel bovenaan. Mighty Mike is dit jaar bezig met een comeback en kan bij winst van het WK darten de nieuwe nummer één op de PDC ranglijst worden!

Ook regerend kampioen Peter Wright, Michael Smith en Gerwyn Price behoren volgens de Nederlandse bookmakers tot de grootste kanshebbers, maar oppassen wordt het voor rijzende ster Josh Rock. Hij wordt gezien als een toekomstige wereldkampioen. Gaat dat dit jaar al lukken? Verderop daarover meer.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Favorieten WK Darts 2023

Het toernooi gaat aanstaande donderdag 15 december van start en wedden op darts is bij de bookies al volop mogelijk. De uiteindelijke winnaar voorspellen kon al geruime tijd maar nu het WK darts op het punt van beginnen staat zijn er bij Unibet nog meer outrights beschikbaar en natuurlijk staan ook alle wedstrijdnoteringen voor de eerste ronde online.

Michael van Gerwen wereldkampioen?

Michael van Gerwen is zoals gezegd favoriet. Zijn eerste wedstrijd staat woensdag 21 december op het speelschema WK darts gepland. De Brabander treft de winnaar van de eerste ronde partij tussen Niels Zonneveld en Lewis Williams op 19 december. Zonneveld is met een odd van 1.50 favoriet om die match te winnen.

Top 10 WK darts favorieten bookmaker Unibet

  1. Michael van Gerwen
  2. Gerwyn Price
  3. Michael Smith
  4. Peter Wright
  5. Luke Humphries
  6. Josh Rock
  7. Jonny Clayton
  8. Dirk van Duivenbode
  9. Dave Chisnall
  10. Rob Cross

Kampioen Peter Wright start op eerste dag WK Darts

Titelhouder Peter Wright komt op de eerste dag van het toernooi in actie tegen Michael Mansell of Ben Robb.

Ook Jermaine Wattimena staat op de openingsdag van het WK darts aan de oche. Nathan Rafferty is zijn tegenstander. Weet The Machine Gun de Noord-Ier te verslaan dan speelt hij een dag later tegen Michael Smith, een van de grote favorieten bij de bookmakers.

Rijzende ster Josh Rock

Op het WK darts van vorig jaar had vrijwel niemand nog van Josh Rock gehoord. Daar kwam in de loop van 2022 verandering in. De 21-jarige darter maakte een schitterend debuutseizoen door waarin hij vijf Development Tour titels won en eentje in de Pro Tour. Op een Players Championship toernooi in augustus gooide hij bijna een nieuw gemiddelde record; maar liefst 121.88!

Toekomstig WK darts winnaar

Josh Rock was erbij op het EK darts, gooide een negendarter tijdens de Grand Slam of Darts (in een partij tegen Michael van Gerwen) en won enkele weken geleden het World Youth Championship. Het lijkt een kwestie van tijd tot het Noord-Ierse talent de wereldtitel opeist… Inzetten op Rock noteert op het moment van schrijven zeer hoog bij bookmaker Unibet.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top