Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspellingen Grand Slam of Darts: Clayton beste speler sinds WK

De Grand Slam of Darts vindt van 13 tot en met 21 november plaats in de Aldersley Leisure Village in Wolverhampton. Favorieten bij de bookmakers zijn Gerwyn Price en Michael van Gerwen. Check wedden op darts voor meer.

32 spelers doen mee aan het major toernooi van de PDC. De deelnemers zijn verdeeld over 8 groepen en daarmee hebben we gelijk aangestipt hoe dit toernooi afwijkt van de rest.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Grand Slam of Darts 2021

Normaal is darten een sport waarin altijd knock-outmatches worden gespeeld. Verliezen betekent exit. In de Grand Slam of Darts speelt elke darter dus sowieso drie groepswedstrijden en dan moet maar blijken wie genoeg punten en legs heeft gewonnen om door te gaan. De nummers 1 en 2 stromen door naar de achtste finale.

Hoge kwalificatie eisen

Voorheen was er bij de Grand Slam Darts een mix tussen de bonden PDC en BDO. Maar laatstgenoemde is vanwege financiële problemen niet meer in bedrijf. Laten we eerlijk zijn, het deelnemersveld is er daardoor alleen maar sterker op geworden. De kwalificatie-eisen liggen hoog. Uitgenodigd zijn spelers die in de afgelopen 12 maanden een PDC-major wonnen of de finale bereikten. Daarna is gekeken naar de diverse ranglijsten van de PDC (Order of Merit).

Raymond van Barneveld op Grand Slam of Darts

Jose de Sousa was als titelhouder al verzekerd van deelname en Gerwyn Price kan als regerend wereldkampioen darts naar binnen. Ook waren er nog wat kwalificatietoernooien en op een daarvan sloeg Raymond van Barneveld toe. Ook wisten twee vrouwen zich te plaatsen: Fallon Sherrock en Lisa Ashton. Het is toptienspeler Nathan Aspinall niet gelukt een ticket te bemachtigen.

Jonny Clayton beste darter van 2021

Maar wie is nou de beste darter van het jaar tot nu toe? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, want in tegenstelling tot de piekperiodes van Phil Taylor en daarna Michael van Gerwen, steekt niemand erbovenuit. Ja, Price pakt zijn prijsjes mee en stelt zelden teleur en Van Gerwen bereikt regelmatig een hoog niveau, maar kampt met veel meer dipjes dan voorheen, waardoor hij amper nog titels wint. Moet je toch de beste speler sinds het WK darten benoemen, dan kom je uit op Jonny Clayton.

Maar er staan aan de Grand Slam of Darts ook veteranen aan de start zoals Gary Anderson en Peter Wright, beide ex-wereldkampioenen die op een goede dag iedereen van het bord kunnen gooien. Dimitri van den Bergh heeft de stijgende lijn te pakken, Rob Cross lijkt weer meer op de man die in 2018 het WK won, Joe Cullen was een van de sterkste spelers bij het Player Championship-circuit.

Price en Van Gerwen zijn favoriet bij de online bookmakers, daarna volgen Jonny Clayton en Peter Wright.

#ad
Bet365 Sport
De nummer een voor sport

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top