Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Favorieten World Series of Darts Finals 2021 Amsterdam

Vrijdag tot en met zondag vindt in AFAS Live te Amsterdam de World Series of Darts Finals 2021 plaats. Wil je wedden op darts dit weekend: Michael van Gerwen en Gerwyn Price worden door de bookmakers gezien als gezamenlijke favorieten. De prijzenpot bevat 300.000 pond en ‘s werelds beste darters zijn present.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

World Series of Darts Finals 2021

Wie dan zoal? Tussen de 24 deelnemers bevinden zich klinkende namen als Michael van Gerwen en andere Nederlandse kanonnen als Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Vincent van der Voort. Wereldkampioen Gerwyn Price laat natuurlijk niet verstek gaan en er zijn ook mannen bij die al eeuwenlang in de top van de PDC darten: James Wade, Gary Anderson, Peter Wright en Dave Chisnall.

Ook Fallon Sherrock is er in Amsterdam bij

Ook zijn er spelers present die wat recenter zich bij de wereldtop hebben gevoegd, zoals Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Jose de Sousa en wellicht ook Fallon Sherrock. Laatstgenoemde verbaasde de dartwereld begin 2020 door op het WK Darts twee mannen uit te schakelen. Sindsdien heeft ze zichzelf, mede ook door de pandemie, niet zo vaak meer kunnen laten zien. Al was dat deels eigen schuld, want begin 2021 lukte het niet om een PDC-tourkaart te behalen.

Format WSOD Finals

De top 8 van de plaatsingslijst mag de eerste ronde van de World Series of Darts Finals overslaan. Die zien we dus pas terug in de tweede ronde. Het format zit zo in elkaar: de eerste ronde is best of 11 legs. Dat zijn dus korte potjes, want 6 legs is genoeg om te winnen. In de tweede ronde is het ook best of 11. De kwartfinales gaan wat langer duren, in potentie dan, want dan is het best of 19 legs. De halve finales is best of 21 legs en het slotstuk, de eindstrijd, is ook best of 21 legs.

Het is de zevende editie van de World Series of Darts Finals. Spelers worden uitgenodigd op basis van hun prestaties bij de World Series-toernooien die op locaties worden gehouden waar de bond PDC de dartsport wil stimuleren. Door de pandemie was er in 2021 slechts een World Series-toernooi: de 2021 Nordic Darts Masters, gewonnen door Michael van Gerwen. Het is zijn enige titel van het jaar.

Programma World Series of Darts Finals Amsterdam

Vrijdag 29 oktober (vanaf 19:00 uur)

Eerste ronde
Kim Huybrechts v Michael Smith
Krzysztof Ratajski v Gabriel Clemens
Maik Kuivenhoven v John Henderson
James Wade v Mervyn King
Niels Zonneveld v Dave Chisnall
Jeffrey de Zwaan v Dirk van Duijvenbode
Nathan Aspinall v Vincent van der Voort
Jose de Sousa v Danny Noppert

Zaterdag 30 oktober (vanaf 19:00 uur)

Tweede ronde
Madars Razma v Wade/King
Gary Anderson v Zonneveld/Chisnall
Jonny Clayton v Aspinall/Van der Voort
Dimitri Van den Bergh v De Sousa/Noppert
Fallon Sherrock v Ratajski/Clemens
Peter Wright v Huybrechts/Smith
Gerwyn Price v De Zwaan/Van Duijvenbode
Michael van Gerwen v Kuivenhoven/Henderson

Zondag 31 oktober
Middagsessie (vanaf 12:45 uur)
Kwartfinales

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)
Halve finales
Finale

#ad
Bet365 Sport
De nummer een voor sport

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top