Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Dit zijn de grootste favorieten voor het WK Darts 2022

Zie wedden op darts voor actuele odds 2022 / 2023 | Michael van Gerwen won drie keer het PDC wereldkampioenschap darts, meer dan welke WK Darts deelnemer in 2021/2022 dan ook. Maar hij gaat in Londen niet van start als de favoriet voor de nieuwe editie.

Regerend kampioen Gerwyn Price is namelijk bij bookmakers en veel kenners de grootste kanshebber op het WK darten. Inzetten op de titel voor Price kan bij Unibet.nl en andere bookmakers. De 36-jarige Welshman staat eerste op de Order of Merit en won afgelopen jaar onder de Grand Slam of Darts. Al drie jaar op rij behoort hij tot de absolute top. In 2021 won hij 80 procent van zijn wedstrijden.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Favorieten WK Darts 2022

Jonny Clayton is eveneens een topfavoriet te noemen. De World Grand Prix, Premier League Darts, Masters en World Series Finals gingen naar de part time stukadoor. Hoe het kan dat hij als laat-veertiger pas doorbreekt weet hij zelf ook niet. Dit jaar won hij liefst 114 partijen, 77 procent van het totaal.

Clayton en Price kunnen elkaar in de kwartfinales tegenkomen. Michael van Gerwen en Peter Wright kunnen elkaar op zijn vroegst in de halve finales tegenkomen en eventueel pas in de WK Darts finale tegenover Gerwyn Price of Jonny Clayton komen te staan.

Gerwyn Price favoriet op WK Darts 2022

Darts is vooral ook een mentaal spelletje. De marges tussen een goede en foute worp zijn zeer klein, het is letterlijk millimeterwerk. Dus een stalen gestel en geen bibberende handjes of zweet in de handpalm zijn zeer gewenst. Wat dat betreft spreekt Prices bijnaam boekdelen: Iceman. De voormalige rugbyspeler laat zich niet intimideren. Verbaal is hij een overtreffende trap van Michael van Gerwen: nog meer gebrul, nog meer fistpumps.

Matig jaar voor Michael van Gerwen

Over Mighty Mike gesproken: de Brabander won dit jaar geen enkele darts major. De oogst was erg mager ook bij de kleinere toernooien. Een World Series-evenement in Denemarken en een Players Championship-meeting, waar er 30 van waren, dat was het wel qua prijzen. Zijn winstpercentage was het laagst sinds 2011. In 2022/2023 is Van Gerwen dé favoriet van de bookies, lees WK darts favorieten 2023 voor meer.

Peter Wright moet eerste rondes door zien te komen

Peter Wright, WK Darts kampioen in 2020, had zijn pieken en dalen de laatste maanden, maar de Schot heeft ook weer grote titels gekaapt, zoals de World Matchplay en Players Championships Finals. Hij is wat grillig en heeft de reputatie om wel erg vaak van pijlen te wisselen, ook is hij kwetsbaarder in kortere partijen. Dus komt hij die rondes door en worden de potjes langer, dan is hij echt in zijn element.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top