Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspelling Premier League Darts 2021: Clayton de beste dit jaar

Vandaag zou het in de Premier League Darts 2021 ‘judgement night’ moeten zijn. Maar het vonnis is reeds geveld: Glen Durrant en Rob Cross zijn uitgeschakeld. De resterende acht darters spelen in mei allemaal nog eenmaal tegen elkaar en afgaande op de darts betting odds bij de bookmakers is Michael van Gerwen de grootste kanshebber voor de titel. De Premier League Darts play-offs zijn op 28 mei.


Exit kampioenen in Premier League Darts

Durrant, de regerend kampioen, zit in de grootste vormdip van zijn leven. De sympathieke drievoudig Lakeside-kampioen weet zelf ook niet zo goed waar het aan ligt en heeft een lijstje met potentiële factoren opgesteld, om die stuk voor stuk te adresseren. Vooralsnog levert het geen zeges op, want hij staat na acht potjes op acht nederlagen.

En Cross, de wereldkampioen darts van 2018, heeft best een solide niveau behaald, maar het ontbrak aan avonden waarop hij echt piekte. Zijn gemiddeldes zitten tussen de 95 en 100, maar om vaker te winnen, zal er ook wat vaker een dikke 100+ tussen moeten zitten.

Michael van Gerwen momenteel tweede

Michael van Gerwen, die vorig jaar al in de groepsfase af moest druipen, heeft elf punten en staat daarmee in de Premier League Darts een punt achter op koploper Dimitri Van den Bergh. Van zijn acht dartswedstrijden waren er drie, naar zijn normen, ondermaats, namelijk tegen Wright, Wade en Durrant. Tegen Cross en De Sousa zagen we de oude Mighty Mike weer terug. Gisteravond, toen hij De Sousa trof, was zijn gemiddelde over de eerste 9 pijlen liefst 117 (per drie pijlen). Begin je zo aan legs, dan krijg je bijna altijd een kans om te finishen.

Kansen voor Jonny Clayton?

In de laatste pot van dit blok treft de Brabander de ‘coming man’ Jonny Clayton. De Welshman is in het dagelijks leven stukadoor en is niet van plan zijn job op te geven. Hij vindt het juist heerlijk om niet alleen maar met darts bezig te zijn, en erkent dat hij de laatste dagen te veel is gaan nadenken over de gevolgen van winst en verlies.

Ook heeft hij alvast wat speldenprikjes uitgedeeld aan de 46-jarige ‘the Ferret’ (de fret). Hij kreeg de vraag voorgelegd of hij het er mee eens is dat Clayton de afgelopen maanden ‘s werelds beste darter was. “Dat lijkt me een tikje naïef om te zeggen”, zo begint hij. “Zet Ferret in de finale van het WK Darts tegen wie dan ook, weet je dan zeker dat hij gaat winnen? Kijk, Dimitri speelt nu de beste potjes van zijn leven, toch verloor hij van bijvoorbeeld De Sousa.”

Premier League Darts voorspellingen

Van Gerwen is bij de bookmakers de titelfavoriet op 2.63, Van den Bergh noteert 4.00 en Aspinall 8.00. Maar sorry Mike, Clayton was stiekem wel de beste speler sinds het WK. The Ferret noteert 10.00.

Programma darts Premier League 22 april
Durrant v Rob Cross
Jonny Clayton v Michael van Gerwen
Nathan Aspinall v Gary Anderson
Jose de Sousa v Peter Wright
Dimitri Van den Bergh v James Wade

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top