Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Michael van Gerwen toch nog favoriet Premier League Darts 2021

Premier League Darts voorspelling

De Premier League Darts 2021 is begonnen. Helaas weer achter gesloten deuren, in Milton Keynes. Michael van Gerwen behaalde maandag tegen Dimitri Van den Bergh een puntje (6-6) en treft dinsdagavond op de tweede speeldag ex-wereldkampioen Peter Wright.

Premier League Darts deze week

Ter herinnering: normaal vindt de Premier League Darts op donderdag plaats en reist het circus door Europa. Vanwege de pandemie is dat, net als in 2020, niet mogelijk en wordt de boel in hoog tempo afgewerkt in Milton Keynes. Tot en met vrijdag zijn de eerste vijf speelronden en van 19 tot en met 22 april volgt een reeks van vier. Op die laatste avond is het judgement night: de nummers negen en tien van de ranglijst vallen af. In mei volgen de tweede fase en de play-offs.

Gerwyn Price positief op corona

Gerwyn Price zou normaliter een grote favoriet voor minstens het behalen van de play-offs zijn. De Welshe wereldkampioen is echter positief getest op corona. Hij kan daardoor niet deelnemen aan het toernooi dat hij nog nooit won. Zijn vervanger is James Wade, die recent het UK Open won. Het wordt zijn elfde deelname; in 2009 won hij en in 2008 en 2010 was hij finalist.

Jonny Clayton in vorm

Op basis van de openingsavond van de Premier League of Darts kunnen we nog al te veel concluderen, behalve dan dat Glen Durrant, de titelhouder, nog steeds in een dip zit en dat Johny Clayton nog steeds op wolken zweeft. Clayton was de grote ster van de vorige acht Super Series-vloertoernooien en hij noteerde in zijn partij tegen Peter Wright (6-6) het hoogste gemiddelde van de avond.

Michael van Gerwen op Premier League

Maar hoe deed Mighty Mike het? Echt ‘Mighty’ oogt het al lange tijd niet meer bij de Brabander, die ternauwernood een nederlaag tegen ‘Dreammaker’ Van Den Bergh afwendde door in de slotleg 101 uit te gooien. De hoge scores van 140+ vallen te weinig bij de drievoudig wereldkampioen darts. In 16 procent van zijn beurten wierp hij minstens 140 en dat was na Durrant de slechtste score. Clayton slaagt er in dik een kwart van zijn beurten in om 140 te gooien, toch signficant vaker, waardoor hij veel eerder aan finishes toe komt.

Voorspelling Premier League Darts 2021

Wedden op darts | Afschrijven of onderschatten doen we natuurlijk zeker niet bij de man die zeven jaar de wereldranglijst aanvoerde. Maar de feiten liegen niet: MVG is simpelweg al een tijdje niet meer dominant; te vaak gaan de pijltjes de 1 of 5 in.

Toch is hij nog favoriet voor de eindzege bij de bookmakers. Van Gerwen noteert 2.60, Peter Wright 4.33 en Johny Clayton 6.50.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top