Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Dirk van Duijvenbode op WK Darts favoriet tegen Adam Hunt

Vandaag staan er weer zes geweldige wedstrijden voor je klaar tijdens het WK Darts 2021 met o.a. Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort, Jose de Sousa, Gary Anderson, Gerwyn Price en Glen Durrant. Michael van Gerwen ging gisteren op het WK Darts door naar de laatste zestien en Peter Wright is klaar in Alexandra Palace.

Dirk van Duijvenbode op WK Darts favoriet tegen Adam Hunt

WK Darts: Van Gerwen door, Wright uitgeschakeld

Na een Londense kerst vol alternatieve gezelligheid en gourmetten op zijn hotelkamer, won Van Gerwen gisteren overtuigend van de Engelsman Ricky Evans met 4-0. Titelverdediger Peter Wright ging genadeloos onderuit tegen Gabriel Clemens na een thriller die in 3-4 eindigde in het voordeel van de Duitser. “Ik ga geen excuses verzinnen,” zei Snakebite na afloop. Wright zei dat hij zich té gemakkelijk voelde op het podium zonder publiek, “zoals thuis… Maar toen ik moest aanleggen voor een dubbel, miste ik en ik kan niet uitleggen waarom,” aldus Wright die hierdoor duidelijk uit balans raakte.

Eerder in de middag viel het doek ook voor Jermaine Wattimena die met 4-0 kansloos was tegen de Belg Dimitri Van den Bergh. Voor zijn landgenoot Kim Huybrechts is het toernooi voorbij na verlies tegen Ryan Searle.

Michael van Gerwen noteert 2.25 voor titel

Michael van Gerwen had ondanks het feit dat zijn kerst anders liep dan gepland weinig moeite met Ricky Evans. Met een genadeloos gemiddelde van 106.85 en haarscherpe dubbels versloeg hij Evans met 4-0. “Het voelt goed om zo goed te spelen”, zei Van Gerwen na afloop. “Je moet overal op voorbereid zijn, dus ik ben er altijd klaar voor”. Zijn tegenstander in de vierde ronde WK Darts 2021 wordt Joe Cullen. Check wedden op darts voor de actuele outrights. Van Gerwen is de grote favoriet voor de titel.

Twee Nederlanders strijden vandaag voor eveneens een plaats in die achtste finale. Dirk van Duijvenbode speelt tegen Adam Hunt en Vincent van der Voort wordt de uitdager van Nathan Aspinall.

WK Darts Dirk van Duijvenbode – Adam Hunt

Van Duijvenbode, die inmiddels gewend is aan zijn bijnaam Aubergenius, is één van de revelaties van het afgelopen dartseizoen. Hij draait al wat jaartjes mee in de PDC en speelde eerder op het WK Darts in 2016 waar hij de laatste 32 bereikte. Zijn grote doorbraak vond dit jaar plaats waar hij in de finale van het World Grand Prix stond en ook behaalde hij de kwartfinale van het Europees Kampioenschap.

Op dit WK maakte Dirk van Duijvenhode indruk door tweevoudig wereldkampioen Rob Cross in de tweede ronde naar huis te sturen. Vandaag speelt hij tegen Adam Hunt. De jonge speler, met nog geen belangrijke overwinningen op zijn naam, bereikte de derde ronde na overwinningen op Lisa Ashton en Jamie Hughes.

Nathan Aspinall – Vincent van der Voort

Vincent van der Voort neemt het op tegen Nathan Aspinall in een poging om voor de derde keer in zijn leven minstens de kwartfinales te halen op het WK Darts, wat hem eerder lukte in 2011en 2015. Aspinall is één van die darters die het afgelopen twee jaar furore maakten. Vorig jaar won hij de UK Open en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de laatste fase van alle grote toernooien. Inmiddels is hij de nummer zes van de PDC-ranglijst. In zijn wedstrijd tegen Van der Voort heeft Aspinall het voordeel van met de gooi mee beginnen en daarmee zal hij het Van der Voort nog lastiger maken.

Verder staan er vandaag fenomenale wedstrijden op het speelschema WK Darts, zoals die tussen Jose de Sousa en Mervyn King, en in de avond Gerwyn Price tegen Brendan Dolan. Glen Durrant neemt het op tegen de Amerikaan Danny Baggish die verraste door Adrian Lewis voor de Kerst uit te schakelen. Gary Anderson opent de avond tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic,

Bookmakers WK Darts

De kansen voor Van der Voort liggen lastig vandaag, hij noteert 3.20 voor winst op Aspinall (1.35). Van Duijvenbode is met 1.28 duidelijk favoriet tegen Adam Hunt (3.70). Gerwyn Price, die na uitschakeling van Wright de belangrijkste titelconcurrent is voor Van Gerwen, noteert 1.70 voor zijn wedstrijd tegen Brendan Dolan (5.00) die de derde ronde bereikte na een vrij eenvoudige overwinning op Foulkes.

Gerwyn Price nog niet in vorm

Price won maar nipt van Jamie Lewis in de tweede ronde en heeft niet de vorm van eerder dit jaar en daarom denken we dat zijn kansen voor een plek bij de laatste zestien niet zo groot zijn als de darts bookmakers denken. Daarbij speelt Iceman zonder publiek en dat kan invloed hebben op zijn prestaties. Hoewel Dolan dit jaar geen grote toernooien won, deed hij het wel goed tijdens de Player Championship-wedstrijden. De odds voor Dolan om King of the Oche te worden, zijn 35.00. Een correcte score van 4-3 in het voordeel van Gerwyn Price noteert 7.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top