Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Premier League Darts: Michael van Gerwen favoriet bookmakers

Game on! De Premier League Darts wordt vandaag, dinsdag 25 augustus 2020, hervat. Op donderdag 13 maart was er nog een speelavond in Liverpool, de zesde van de reeks, en daarna sloeg het coronavirus toe, dat de hele sportwereld en dus ook het darts lam legde.

Bookmakers favorieten WK Darts: odds Van Gerwen, Josh Rock, Price e.a.

Premier League Darts start weer

Inmiddels heeft de PDC allerlei maatregelen en initiatieven getroffen om ervoor te zorgen dat dartsliefhebbers toch weer hoop konden krijgen – en ook weer echt naar darts konden kijken. Eerst was er de PDC Home Tour, waarbij spelers online en met hun webcam aan hun partijtjes speelden. Daarna waren er wat vloertoernooien met een livestreampje en inmiddels is er ook alweer een echte major gespeeld, zonder publiek weliswaar. Die World Matchplay werd gewonnen door Dimitri van den Bergh.

Stand van zaken

Maar hoe zat de Premier League Darts van 2020 ook alweer in elkaar, wat was de stand van zaken? Na zes speelronden staat debutant Glen Durrant bovenaan met negen punten, gevolgd door titelhouder Michael van Gerwen met acht. Na negen speelavonden valt de nummer negen van de ranking af. Daarna zijn er zeven speelavonden in fase 2. De top 4 speelt vervolgens de play-offs.

6 Premier League rondes deze week

Van 25 augustus tot en met 30 augustus wordt er zes avonden achtereen gedart. Telkens in Milton Keynes en zonder publiek. Na een korte pauze wordt de draad opgepikt op 3 september en zijn er vier speelavonden achter elkaar. De play-offs zijn gepland voor 22 oktober, in de O2 Arena te Londen – hopelijk tegen die tijd wel met (beperkt) publiek. Blijkt dat niet mogelijk, dan ligt het voor de hand dat de PDC de finale-avond ook in Milton Keynes organiseert.

Michael van Gerwen moet weer in ritme komen

Van Gerwen stak in de eerste maanden van dit jaar niet in zijn allerbeste vorm ooit en dat volgde op de teleurstelling van het WK, waarin hij in de finale werd uitgeschakeld. Misschien was vijf maanden met weinig tot geen toernooien en al het bijbehorende reizen precies wat hij nodig had. “Ik ben wel iemand die wedstrijden nodig heeft om in een ritme te komen. Dat gaan we de komende weken wel krijgen, op het allerhoogste niveau. Ik denk dat het voor mij wel goed is”, aldus Mighty Mike.

Voorspellingen Premier League Darts

Wedden op darts | Ook al is Van Gerwen (eventjes) niet de bulldozer van voorheen, hij blijft wel de te kloppen man. Want het is niet zo dat er ineens een ander plots toernooi na toernooi wint en aldoor 100+ gemiddeldes werpt. Van Gerwen staat bij de bookmakers voor winst op 2.10 genoteerd, Gerwyn Price op 6.00 en regerend wereldkampioen Peter Wright op 6.50. Maar waarom zou je niet de huidige koploper nemen? Glen Durrant heeft odds van 13.00.

Programma Premier League deze week

Night 7, dinsdag 25 augustus
Met challenger Chris Dobey

Michael Smith – Gary Anderson
Michael van Gerwen – Rob Cross
Nathan Aspinall – Gerwyn Price
Chris Dobey – Daryl Gurney
Peter Wright – Glen Durrant

Night 8, woensdag 26 augustus
Met challenger Jeffrey de Zwaan

Gary Anderson – Gerwyn Price
Nathan Aspinall – Daryl Gurney
Michael Smith – Rob Cross
Michael van Gerwen – Glen Durrant
Peter Wright – Jeffrey de Zwaan

Judgement Night, donderdag 27 augustus
Met challenger Jermaine Wattimena

Glen Durrant – Rob Cross
Nathan Aspinall – Michael Smith
Peter Wright – Daryl Gurney
Michael van Gerwen – Gary Anderson
Jermaine Wattimena – Gerwyn Price

Night 10, vrijdag 28 augustus

Night 11, zaterdag 29 augustus

Night 12, zondag 30 augustus

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top