Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Darts in tijden van corona: programma Home Tour t/m vrijdag

Darts | De PDC laat zich niet afremmen door het coronavirus en organiseert sinds 17 april een online dartstoernooi: de PDC Home Tour. De Home Tour is de opvolger van Darts at Home, dat eerder in april 2020 werd georganiseerd.

Verderop het dartsprogramma voor de komende dagen

Darts in tijden van corona: programma PDC Home Tour t/m vrijdag

Darts in tijden van corona: PDC Home Tour

Voor de Home Tour zijn de 128 tourkaarthouders van de PDC opgeroepen om mee te doen. Niet iedereen gaf daar gehoor aan. Michael van Gerwen, ‘s werelds nummer 1, had er niet zoveel trek in. Hij is net voor de tweede keer vader geworden en het lage prijzengeld zal hem ook niet echt aantrekken.

Elke speler krijgt 500 Britse pond per partij. Dat geld is hard nodig: darters verdienen al wekenlang niets, tenzij ze een sponsorcontract hebben. De topspelers kunnen dat opvangen, de mindere goden moeten nu hun spaargeld opmaken of lenen.

32 dagen gratis live stream darts

De PDC Home Tour bestaat uit 32 groepen van 5 darters en alleen de groepswinnaars gaan door naar de volgende ronde, wat dus de zestiende finale is. Er zullen 32 dagen achter elkaar in de avond worden gespeeld. De wedstrijden zijn te volgen via een gratis live stream van PDC (registreer je op video.pdc.tv en kijk vandaag nog naar de Home Tour darts), ook geven ze de tussenstanden, hoogtepunten en resultaten door via hun account op Twitter.

Elke partij is een best of 9 legs, dus om te winnen moet je 5 legs pakken. De darters spelen met een regulier bord en reguliere pijlen. Dus geen softtip (plastic) pijltjes, zoals bij de match tussen Raymond van Barneveld en Phil Taylor die voor het goede doel werd gespeeld. De finale van de PDC Home Tour is op zaterdag 2 mei.

Deelnemers PDC Home Tour

Dus wie kan je allemaal verwachten de komende dagen en weken? Ex-Lakeside winnaars Mark Webster en Martin Adams zetten hun webcam aan. Wereldkampioen Peter Wright haakt in en wat Nederlanders betreft zijn onder meer Jan Dekker, Geert Nentjes, Jelle Klaasen, Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena present.

De vraag is natuurlijk: hoe leuk is het om naar dit dartstoernooi te kijken? Je mist de volle zalen, de luidruchtig zingende fans, de opkomst en dansjes van de spelers, de mastercaller, de gelikte commentatoren, professionele beelden van echte camera’s, enzovoorts. “Verwacht niet het onrealistische, maar wat je wel zult zien is dat je favoriete spelers in deze moeilijke tijd voor vermaak zorgen”, zegt PDC-directeur Matthew Porter.

Programma PDC Home Tour

Onderstaand het Home Tour speelschema voor de komende dagen. Bij bookmakers is het mogelijk om te wedden op darts. Nemen we de groep van Jelle Klaasen: Clemens is @2.30 favoriet voor de winst, Klaasen noteer 2.75.

Dinsdag 21 april vanaf 20:30 uur – groep 5
Humphries, Luke – Kenny, Nick
Petersen, Devon – Murnan, Joe
Kenny, Nick – Murnan, Joe
Humphries, Luke – Petersen, Devon
Petersen, Devon – Kenny, Nick
Murnan, Joe – Humphries, Luke

Woensdag 22 april vanaf 20.30 uur – groep 6

Wade, James – Gray, Adrian
Searle, Ryan – Boulton, Andy
Gray, Adrian – Boulton, Andy
Wade, James – Searle, Ryan
Searle, Ryan – Gray, Adrian
Boulton, Andy – Wade, James

Donderdag 23 april vanaf 20:30 uur – groep 7
Clemens, Gabriel – Meikle, Ryan
Carlin, Gavin – Klaasen, Jelle
Meikle, Ryan – Carlin, Gavin
Klaasen, Jelle – Clemens, Gabriel
Klaasen, Jelle – Meikle, Ryan
Clemens, Gabriel – Carlin, Gavin

Vrijdag 24 april vanaf 20.30 uur
 – groep 8
Clayton, Jonny – Hunt, Adam
North, Richard – Pallett, David
Hunt, Adam – Pallett, David
Clayton, Jonny – North, Richard
North, Richard – Hunt, Adam
Pallett, David – Clayton, Jonny

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top