Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Premier League Darts in Rotterdam: kraker Van Barneveld – Van Gerwen

Premier League Darts Rotterdam 2019
Voorspellingen darten

Woensdag is Ahoy in Rotterdam het strijdtoneel van de achtste speelronde van de Premier League Darts. Het is deel één van een tweeklapper: donderdag vindt Judgement Night plaats, waarbij de nummers negen en tien afscheid nemen van de darts competitie.

Oké, dat laatste klopt niet helemaal. Doordat ex-winnaar Gary Anderson zich vanwege rugklachten afmeldde voor de Premier League, mag er wekelijks een andere gast-darter opdraven. Zij tellen dus niet mee in het klassement, waardoor er geen nummer tien is. Alleen de nummer negen wordt op Judgement Night dus gedumpt en de kans is groot dat het Raymond van Barneveld betreft.

Raymond van Barneveld exit Premier League Darts

Barney, die na dit seizoen afscheid neemt van de sport, staat negende met slechts vier punten. Michael Smith staat achtste met één punt meer, dus die kloof is te overzien, maar Barney staat zo belabberd te spelen dat het reëel is dat hij in zijn komende twee wedstrijden tegen Daryl Gurney en Mighty Mike geen enkel punt bijschrijft.

Michael van Gerwen presteert minder goed

Ondertussen gaat het bij titelhouder Michael van Gerwen ook niet van een leien dakje. De Brabander won vier van zijn zeven partijen en verloor er twee. Zijn legsaldo is zwakker dan dat van koploper Rob Cross en hij heeft, in tegenstelling tot Cross en James Wade, geen toernooigemiddelde van boven de honderd.

Dat zijn allemaal ongewone zaken, want normaal steekt de drievoudig wereldkampioen darten er wat dit soort statistieken betreft torenhoog bovenuit.

Vorig weekend was weer top

Afgelopen weekend was MvG echter prima bij de les, won hij een European Championships (een kleiner vloertoernooi) en gooide hij onderweg een negendarter. En laten we niet te dramatisch doen: zijn jaargemiddelde, gerekend vanaf het WK darts 2019, is wel boven de honderd en zijn winstpercentage is met 87 procent ook keurig, en het hoogste binnen de PDC.

Voorspellingen darten Rotterdam

Woensdagavond treft Mighty Mike Peter Wright. ‘Snakebite’ draait een tot nu toe niet zo opzienbarend jaar maar behoort absoluut nog tot de dartselite. De bontgekleurde Schot doet het recent helemaal niet verkeerd tegen Michael van Gerwen, want hij won vier van de laatste tien onderlinge wedstrijden.

Wedden op darts in Rotterdam? Michael van Gerwen staat tegen Wright genoteerd op 1.50, gokken op gelijkspel levert je 5.00 x je inleg op en winst voor de Schot noteert 5.00. We verwachten dat er minstens elf legs worden gespeeld (van de maximaal twaalf). De quotering voor die voorspelling is 1.60.

Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen

Donderdag tijdens de Premier League of Darts staat de kraker tussen Barney en Van Gerwen op het programma. Winst van Raymond van Barneveld in Ahoy zou een regelrechte stunt zijn en de bookmakers keren een dikke 6.50 uit bij een zege voor de Hagenaar.

Programma Premier League Darts

Darten in Rotterdam Ahoy

Woensdag 27 maart
Gerwyn Price – Michael Smith
James Wade – Dimitri Van den Bergh
Rob Cross – Mensur Suljovic
Peter Wright – Michael van Gerwen
Raymond van Barneveld – Daryl Gurney

Judgement Night Premier League

Donderdag 28 maart
Daryl Gurney – Mensur Suljovic
Peter Wright – Gerwyn Price
Rob Cross – Jeffrey de Zwaan
Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen
James Wade – Michael Smith

Klassement Premier League Darts

  1. Rob Cross – legsaldo: 15 punten: 11
  2. Michael van Gerwen – legsaldo: 10 punten: 9
  3. James Wade – legsaldo: 7 punten: 8
  4. Mensur Suljovic – legsaldo: 4 punten: 8
  5. Peter Wright – legsaldo: 3 punten: 8
  6. Gerwyn Price – legsaldo: -1 punten: 7
  7. Daryl Gurney – legsaldo: -8 punten: 7
  8. Michael Smith – legsaldo: -5 punten: 5
  9. Raymond van Barneveld – legsaldo: -10 punten: 4
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top