Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Halve finales WK darts voorspellen bij Unibet

WK darts voorspellen
Zie wedden op darts voor favorieten

Er zijn nog vier man over bij het wereldkampioenschap darts 2023. Slechts een ervan komt uit Engeland, de bakermat van de sport. Michael Smith komt in de halve finale van het WK darts uit tegen de Duitser Gabriel Clemens, de Belg Dimitri Van den Bergh speelt Michael van Gerwen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Voorspellingen halve finales WK darts 2023

Gabriel Clemens treft Michael Smith in de eerste halve finale van de maandagavond. De Duitser schakelde in de kwartfinale ex-wereldkampioen Gerwyn Price uit. De Welshman verscheen middenin de partij plots met een enorme koptelefoon op, zo’n model dat bouwvakkers gebruiken om hun oren te beschermen. Na 1 set had Price het ding al vervangen door kleinere dopjes.

Clemens imponeert

Het mocht niet baten: Price had zijn avond niet, verloor met 5-1 en had in maar een van die zes sets een gemiddelde van boven de 100. In deze fase van het WK darts is dat vaak simpelweg niet goed genoeg. Clemens had in vier sets een gemiddelde over de 100.

Michael Smith grootste concurrent MvG

Michael Smith had het niet makkelijk tegen Stephen Bunting (5-3) en was echt rijp voor de slacht. Bunting was bezig met een come-back, maar in set 8 zette hij net niet door, terwijl hij genoeg kansen kreeg. Bully Boy bleek achteraf boos te zijn op Bunting, omdat ‘The Bullet’ redelijk onschuldige dingen had geroepen over zijn ambities om de pot te winnen.

Michael van Gerwen favoriet tegen Van den Bergh

Bookmakers favoriet Michael van Gerwen rekende makkelijk af met Chris Dobey (5-0) en komt nu Van den Bergh tegen die, net als Clemens, debuteert in de halve finale als eerste darter uit zijn land. Dreammaker versloeg Jonny Clayton met 5-3. In de helft van de sets was zijn gemiddelde onder de 95. Ter vergelijking: Mighty Mike had in vier van zijn vijf sets een gemiddelde van boven de 103.

WK darts voorspellen bij Unibet

Tot 2012 was het zeer gebruikelijk dat er drie of vier Engelse darters in de halve finale stonden. En anders wel spelers uit Britse landen (Wales, Schotland). En van 2018 tot 2022 gebeurde het viermaal dat er twee Engelsmannen present waren. Maar de PDC lijkt te krijgen wat het wil: internationalisering van de dartsport.

Wie het WK gaat winnen kan je voorspellen bij Unibet.nl, dé bookmaker met de beste odds voor darts.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top