Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspellingen halve finales WK Darts: Michael van Gerwen topfavoriet

Voorspellingen WK Darts halve finales

Michael van Gerwen heeft Darius Labanauskas in de kwartfinale van het WK Darts met 5-2 verslagen. Van Gerwen kwam moeizaam op gang tegen de Litouwer maar herstelde zich naarmate de wedstrijd vorderde. In de halve finale van het WK Darts vandaag speelt hij tegen Nathan Aspinall.

Voor de zevende keer in acht jaar staat van Gerwen in de halve finales in Alexandra Palace in Londen. Hij is regerend wereldkampioen darts en die titel won hij drie keer. Check verderop de bookmakers odds voor de WK Darts halve finales van maandag 30 december 2019.

Aspinall opnieuw in WK Darts halve finale

Nathan Aspinall rekende in 5-3 af met de Belg Dimitri Van den Bergh. De 28-jarige Aspinall is de nummer 12 van de PDC en werd afgelopen jaar winnaar van de UK Open en US Darts Masters. Een jaar geleden stond hij ook in de halve finale van het WK Darts en verloor toen met 6-3 van Michael Smith. Als outsider versloeg hij onderweg toen o.a. Gerwyn Price en Brendan Dolan.

Michael van Gerwen blij met winst tegen Labanauskas

Van Gerwen was niet erg tevreden over zijn spel in de kwartfinale tegen de Litouwse ace. Het kostte hem moeite om zich op te laden tegen de “saaie” Labanauskas die zonder blikken of blozen trippels bleef staan gooien. De Litouwer begon zijn wedstrijd sterk en overrompelde de Brabander aanvankelijk, maar Van Gerwen kon de wedstrijd uiteindelijk met 5-2 in zijn voordeel buigen. Hij had nooit eerder tegen Labanauskas gespeeld.

Gerwyn Price te sterk voor Durrant

Gerwyn Price was met 5-1 te sterk voor Glen Durrant, de regerend wereldkampioen darten van de BDO. Daarmee eindigde Duzza’s droom om zowel wereldkampioen te worden bij de BDO en de PDC. Price speelt vandaag in de WK Darts halve finale tegen de als zevende geplaatste Peter Wright.

Peter Wright verslaat Humphries

Peter Wright heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de halve finales van het WK Darts gehaald. Met 5-3 was hij te sterk voor de jonge Engelsman Luke Humphries. Wright was in de kwartfinales wel goed op dreef na zijn benauwde avontuur tegen Jeffrey de Zwaan. Hij pakte meteen een riante voorsprong op Humphries waarna de Engelsman nog twee sets wist af te snoepen, maar meer ruimte gaf de Schot hem niet.

Peter Wright – Gerwyn Price halve finale WK Darts

Peter Wright tegen Gerwyn Price wordt een geweldige halve finale. Beide mannen hebben het brutale talent om hun tegenstander mentaal uit evenwicht te brengen en zijn alleen al wat dat betreft aan elkaar gewaagd. Wright won dertien keer van Price sinds 2013 en speelde één keer gelijk. Price won slechts vijf partijen, maar vier daarvan won hij in de afgelopen dertien maanden en liet Wright tussendoor maar één keer winnen. Price speelt momenteel ijzersterk en de darts bookmakers wijzen hem dan ook aan als favoriet om de finale te halen.

Halve finale WK Darts Michael van Gerwen

Van Gerwen heeft wel eerder tegen Aspinall gespeeld en ook verloren van hem. Ze kwamen elkaar vier keer eerder tegen en elk van hen won twee partijen. In september ontmoetten ze elkaar voor het laatst tijdens de laatste zestien van de PDC Gibraltar Darts Trophy waar de jonge Engelsman Aspinall met 6-3 te sterk was voor Van Gerwen. De keer daarvoor, tijdens de PDC German Open in april, was Michael van Gerwen nipt sterker met 6-5. Van Gerwen is titelfavoriet op het WK Darts en heeft veel meer ervaring dan Aspinall, terwijl de Engelsman een snel expanderende ster is die met iedere wedstrijd groeit en weet te verrassen.

Wedden op halve finales WK Darts

De bookmakers wijzen Price met 1.68 aan als favoriet tegen Wright (2.20). Price noteert bij aanvang van de halve finale 4.33 voor de titel en Wright 6.50. Van Gerwen blijft titelfavoriet met 1.50 en noteert 1.17 tegen Aspinall die 5.20 noteert voor winst in de halve finale. Voor de correcte score van 6-2 voor Van Gerwen zijn de odds 4.50.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top