Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Winnaar Michael van Gerwen – Peter Wright WK Darts finale voorspellen

Michael van Gerwen – Peter Wright WK Darts finale voorspelling

De finale van het WK darts 2020 gaat tussen Michael van Gerwen en Peter Wright. De heren hebben al eens eerder de eindstrijd van het WK tegen elkaar gespeeld. In 2014 werd het 7-4 voor Mighty Mike. De ultieme match begint op nieuwsjaarsdag, 20:00 uur Nederlandse tijd.

11 sets? 1.58 x de inleg

Bookmakers hebben het mis

Maandagavond wonnen beide darters hun halve finale met 6-3. Wright trof Gerwyn Price, die door kenners en bookmakers vooraf was bestempeld als grootste concurrent van Van Gerwen. Het liep anders: tot 3-3 ging het gelijk op, daarna won Snakebite drie sets op rij. Na afloop schudden de kemphanen geen hand. Ze hadden elkaar vooral in het begin van de match zoveel getreiterd (Wright raakte The Iceman met opzet even aan, de Welshman schreeuwde in Wrights gezicht) dat ze even geen vrienden meer waren.

Michael van Gerwen weer in finale WK Darts

Michael van Gerwen liet het in zijn pot tegen Nathan Aspinall niet zo ver komen. Tot 2-2 mocht de Engelsman de illusie koesteren nog kans te maken, daarna liep de Brabander uit naar 4-2 in sets. Zijn gemiddelde was 96,3, terwijl we gewend zijn dat hij juist in dit soort grote partijen comfortabel boven de 100 uitkomt. Anderzijds: dat hoefde nu ook niet om aan de goede kant van de score te blijven. “Het is vooral een kwestie van rustig blijven. De wedstrijd duurt lang, dus op een gegeven moment komt er moment dat je kunt toeslaan”, sprak hij.

Kan Snakebite MvG handelen?

Natuurlijk kent elke darter in een langere wedstrijd dips in niveau. Of juist enorme pieken, waardoor de opponent ontmoedigd raakt en er dan ook even met de pet naar gooit om de storm uit te zitten. Zo noteerde Wright in zijn halve finale setgemiddeldes van zowel 107,4 als van 83. Zijn uiteindelijke gemiddelde was 98,4 en dat is wat je meestal wel van de Schot kan verwachten. Price was echter absoluut niet in topvorm en zette Snakebite dus amper onder druk. Hoe houdt Wright zich als Van Gerwen wel de duimschroeven aandraait?

Michael van Gerwen – Peter Wright WK Darts finale

In de vorige twee rondes trof Michael van Gerwen mannen waar hij niet (Labanauskas) of weinig (Aspinall) tegen had gespeeld. Wright ziet hij zo ongeveer vaker dan zijn vrouw en kinderen. Dit wordt alweer de 79e confrontatie. Mighty Mike won 59 keer, Wright 17 keer en tweemaal was het gelijk (Premier League Darts).

Wedden op darts | Michael van Gerwen noteert 1.37 en Peter Wright 3.10. Het is een first to 7 sets match, dus er zijn maximaal 13 sets. We verwachten dat er minstens 11 sets nodig zijn op 1.58.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top