Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Favoriet BDO WK Darts finale Wayne Warren – Jim Williams

Voorspelling BDO WK Darts finale 2020

Zondagavond 12 januari om 20:00 uur beginnen Jim Williams en Wayne Warren aan de finale van het BDO WK Darts 2020. De winnaar krijgt 50.000 Britse Pond en is de 43e wereldkampioen van deze dartsbond.


BDO WK Darts finale 2020

Darten heeft stevige roots in Groot-Brittannië en de winnaar zal niet de eerste Welshe wereldkampioen zijn. Eerder kroonden Mark Webster, Leighton Rees (het allereerste WK in 1978) en Richie Burnett zich tot de beste van de BDO. Laatstgenoemde won zijn enige titel ten koste van Raymond van Barneveld, alweer in 1995!

Wayne Warren – Jim Williams

Zes keer eerder speelden Williams en Warren tegen elkaar. Williams, die als bijnaam The Quiff heeft, de kuif, won er vijf van die zes. Warren heeft de afgelopen week in de Indigo-zaal van de O2 Arena in Londen een betere indruk gemaakt. De 57-jarige veteraan kwam in al zijn partijen uit op een gemiddelde van minstens 90. Williams bleef tweemaal steken halverwege de 80.

Jim Williams favoriet bookmakers

Wat in het voordeel van Jim Williams speelt is dat hij al een major bij de BDO te pakken heeft. In 2019 legde hij beslag op de BDO World Trophy. Ook schaalden bookmakers hem vooraf al in als grootste titelkandidaat. Aan het begin van dit WK Darts noteerde hij 3.00, terwijl Warren amper als echte outsider werd beschouwd, maar meer als toernooivulling.

Warren lekker op dreef

Maar is Wayne Warren wel koelbloedig genoeg voor de beslissende momenten? Hij won het Antwerp Open, maar struikelde in de finale van het England Open en de England National Championships. Vrijdag was hij tegen Chris Landman daarentegen lekker op dreef met vijftien 180’s en in de halve finale tegen Scott Mitchell (Lakeside winnaar in 2015) gooide hij er daar dertien van.

Wedden op BDO WK Darts finale Wayne Warren – Jim Williams

Voor Wayne Warren is de tijd gekomen om te denken aan zijn dartspensioen. Misschien gaat hij er uit met een knal: de WK titel? Maar voor Jim Williams lonkt misschien een overstap naar de PDC, de bond die veel meer prijzengeld kan uitkeren. “Of ik meedoe aan de Q-School hangt af van mijn prestaties op het BDO-wereldkampioenschap. In alle eerlijkheid weet ik nog niet wat ik ga doen”, zei hij enkele maanden terug.

Wedden op darts | Jim Williams noteert bij de bookmakers 1.67 voor de winst en Wayne Warren 2.20. We tippen dat Warren weer lekker veel maximums scoort. De meeste 180’s voor Warren staat heeft een quotering van 1.44.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top