Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

De favorieten voor Lakeside 2019: vrouwen verrassen op BDO WK Darts

Lakeside is inmiddels begonnen, maar het is uiteraard nog niet te laat om te voorspellen wie het officieuze wereldkampioenschap van de dartsbond BDO gaat winnen. Titelhouder Glen Durrant komt morgen voor het eerst in actie terwijl bij de dames de regerend kampioen Lisa Ashton al is onttroond.

Grote verrassing Lakeside 2019

Om met dat laatste te beginnen: voor die grote shock was een grote onbekende verantwoordelijk. Namelijk Mikuru Suzuki, een kleine 36-jarige Japanse die zich nooit eerder voor Lakeside wist te plaatsen. En dat terwijl Ashton vorige maand nog deelnam aan het WK Darts van de concurrerende bond PDC en ondanks de directe uitschakeling een prima partij speelde tegen Jan Dekker.

Lorraine Winstanley als 1e geplaatst

Door de eliminatie van Ashton schuift nu Anastasia Dobromyslova door als grootste titelfavoriet. De Russische verloor vorig jaar in de eindstrijd van Ashton. Ze won in 2018 vijf dartstoernooien bij de BDO. Maar zij is niet als eerste geplaatst. Die eer viel ten beurt aan Lorraine Winstanley, die drie titels in de prijzenkast mocht bijzetten, inclusief de laatste twee evenementen die ze speelde.

Bij de heren zijn alle ogen vooral gericht op Glen Durrant, de Lakeside winnaar in 2017 en 2018, al scheerde hij in de finale van het WK Darts van vorig jaar langs de rand van de afgrond en kreeg hij zelfs matchdarts tegen.

Glen Durrant beste speler Lakeside

Durrant won het meest recente grote toernooi van de BDO, de Finders Masters, in december 2018. Duzza stond vorig jaar in liefst negen finales en won er daarvan vijf. Hij is onbetwist de beste speler van de BDO in de afgelopen jaren en het is niet verwonderlijk dat hij later deze maand gaat proberen een tourkaart voor de PDC te bemachtigen.

Let op Unterbuchner en McGeeney

Maar de Engelsman is wel al 48 jaar en de BDO heeft vers bloed nodig. Iemand als Michael Unterbuchner, de Duitser die vorig jaar in de halve finale strandde. De 30-jarige darter won vervolgens het Swiss Open en was bij de PDC Grand Slam of Darts de beste BDO-vertegenwoordiger.

Let ook op Mark McGeeney, de Lakeside nummer twee van 2018, die daarna vier titels pakte. En dan zijn er nog de twee oud-winnaars die een voornaam delen: Scott Mitchell en Scott Waites.

Lakeside voorspellingen

Wedden op darts? Glen Durrant staat bij de bookmakers voor de titel op 2.00, Mark McGeeney op 9.00 en Michael Unterbuchner op 11.00.

Bij de dames moeten Anastasia Dobromyslova en Mikuru Suzuki (beiden @4.00) momenteel Fallon Sherrock voor zich laten. De Britse is favoriet met odds van 3.50. We tippen Lorraine Winstanley voor 11.00 x je inleg bij een goede voorspelling.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top