Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

EK Darts 2019 voorspelling: weer finaleplaats Peter Wright

EK Darts voorspellingen
Michael van Gerwen favoriet bookmakers

Van donderdag 24 tot en met zondag 27 oktober vindt in het Duitse Göttingen het Europees kampioenschap darts plaats. Die naam, EK Darts, moet je niet al te serieus nemen, want de Australische darter Simon Whitlock is ook welkom.

Van Gerwen @2.38 favoriet EK Darts

EK Darts: Michael van Gerwen favoriet bookmakers

De top 32 van de ranglijst European Tour Order of Merit is geplaatst voor het EK Darts. Dat is een lijst die afwijkt van de reguliere PDC Order of Merit. Alleen prijzengeld dat is behaald bij de 13 European Championship evenementen telt mee. De nummer een plaatst tegen de nummer 32, de nummer 2 tegen 31, enzovoorts. Van een echte loting is dus geen sprake.

MvG in vorm

Hoe dominant Michael van Gerwen ook is aan de top van de dartspyramide, ook de Brabander maakt wel eens relatief zwakkere periodes door. Maar in de afgelopen weken heeft hij daar resoluut een einde aan gemaakt. Mighty Mike is weer gevreesd als altijd, vers na de eindzege bij de World Grand Prix en de Champions League of Darts. Dit kan zijn derde winst in een tv-toernooi op rij worden en de voortekenen zijn gunstig, want hij won het EK Darts al viermaal.

Zelfvertrouwen voor EK Darts

“Iedereen die me heeft afgeschreven heb ik iets te zeggen: ik ben terug”, zei Van Gerwen zondagavond met een grijns. “Er komen veel tv-toernooien aan en dat is goed nieuws voor me. Dat zijn namelijk de momenten waar ik het meest van geniet, vooral als ik goed speel en prijzen pak.” De Champions League was de enige tv-titel die nog op zijn palmares ontbrak. “Dat is nu afgevinkt. Dat geeft me meer zelfvertrouwen dan ooit nu we de drukste periode op de pdc dartskalender tegemoet gaan.”

Voorspellingen EK Darts 2019

Van wie kunnen we in het zuidoosten van Duitsland de meeste tegenstand verwachten? Peter Wright stond zondag weer eens in de finale van een major, maar verprutste het vlak voor de eindstreep. In tv-finales tegen Van Gerwen staat hij nu 0-11 achter. Auw. Toch behoort ‘Snakebite’ weer tot het lijstje topkandidaten om de eindstrijd te halen.

In kwartfinale tegen Rob Cross?

Rob Cross draait net als 2018 een zeer solide jaar en won in de zomer de World Matchplay. Toch is het er bij de wereldkampioen darten van 2018 niet helemaal van gekomen om echt de aanval op Mighty Mike in te zetten. Probleem: Cross kan in de kwartfinale al Mighty Mike treffen. Wat dat betreft zit Wright in een gunstiger deel met de als tweede geplaatste Ian White en derde geplaatste Gerwyn Price.

Wedden op darts? Michael van Gerwen staat bij bookmakers genoteerd op 2.38, Peter Wright op 10.00, Rob Cross op 11.00 en Gerwyn Price krijgt een quotering van 13.00 mee. We tippen opnieuw een finaleplek van Wright @4.33.

Finaleplaats Wright voor 4.33 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top