Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

AZ voorspellingen

Wedden op AZ levert vaak mooie odds op ondanks dat de bookmakers tegenwoordig meer rekening houden met de Noord Hollandse voetbalclub. De ploeg kan steeds beter wedijveren met de toppers en dat maakt het wedden op Eredivisie alleen maar boeiender. Lees verder en ontdek wat de beste AZ weddenschappen zijn, hoe je je voorspellingen doet en wat we de komende jaren van het team kunnen verwachten.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.


AZ Alkmaar is de ploeg die de laatste jaren het meest is gegroeid en de meeste progressie heeft geboekt in Nederland. Het doel van de voetbalclub is om echt aan te haken bij de top, zelf spreken ze dan ook al over de top vier in plaats van de top drie.

Bookmakers AZ

Voor het wedden op AZ heb je een bookmakersaccount nodig. Registreren neemt enkele minuten in beslag en daarna kun je bij de bookmaker je AZ weddenschappen plaatsen. Vanzelfsprekend kun je ook wedden op PSV, FC Utrecht, FC Groningen en al die andere Eredivisieploegen maar ook op tal van andere sporten.

Inzetten is eenvoudig. Zoek de wedstrijd waarop je wilt inzetten en kies de AZ weddenschap die je aan wilt gaan. Zodra je daarop klikt verschijnt de wedcoupon in beeld en geef je aan hoeveel je wilt inzetten. Alles in orde? Bevestig de bet en afwachten maar… Bij een goede voorspelling wordt het gewonnen bedrag op je account gestort.

Wat zijn de beste AZ weddenschappen?

AZ speelt het liefst aanvallend voetbal, ze willen de wedstrijd controleren en vanuit het balbezit kansen creëren. De laatste jaren wil de ploeg vooral kansen creëren door de backs over de vleugelaanvallers te laten komen. De backs halen de achterlijn met de bal en moeten dan een teruggetrokken voorzet geven.

Gokken op corners

Deze speelwijze zorgt ervoor dat de ploeg de nodige corners krijgt. In de laatste vijf seizoenen kregen ze na Ajax de meeste corners voor. Dit is natuurlijk iets om rekening mee te houden wanneer we gokken op AZ. Met name tegen kleinere clubs, waar Alkmaar echt veruit de betere is, krijgen ze vaak de nodige corners mee.

AZ bets combineren

Bij het wedden op AZ in de Eredivisie is het raadzaam om gebruik te maken van een bet builder als ze tegen een kleinere club spelen. Zeker als de Alkmaarders het kenmerkende spel spelen, met de backs die over de vleugelspelers heen gaan en vanaf de achterlijn voorzetten geven, zullen ze de nodige hoekschoppen krijgen. Combineer dit met een inzet op winst AZ en je hebt vaak al een mooie notering.

AZ wedden tip

Een andere tip is te gokken op AZ Alkmaar over 1.5 goals. Ze scoren over het algemeen makkelijk maar kunnen ook kwetsbaar zijn achterin. In het seizoen 20-21 hebben ze bijvoorbeeld meerdere keren een grote voorsprong weggegeven, zelfs een 4-0 voorsprong op Sparta werd uiteindelijk 4-4.

Om dit te voorkomen kan je inzetten op Over 1.5 goals (dat houdt in dat je minimaal 2 doelpunten voorspelt) in plaats van bij de bookmakers te wedden op winst. De quotering zal iets lager zijn, maar over het algemeen verschilt het niet heel veel. Het komt maar amper voor dat een favoriet team met 1-0 wint, terwijl het vaker voor zal komen dat ze wel twee keer scoren, maar uiteindelijk niet winnen. Zeker bij wedstrijden van AZ.

In Europa

In Europa heeft AZ vaak laten zien dat ze tegen goede tegenstanders kunnen stunten en tegen de kleinere clubs geen fouten maken. De bookmakers hebben nog wel eens moeite met het inschatten van de ploeg, hier kan je zeker gebruik van maken. Speelt AZ in Europese voorrondes tegen een onbekende club uit bijvoorbeeld Oost-Europa dan kunnen de odds zo maar rond de 2.00 liggen voor een overwinning van de Noord Hollanders. Dat is vaak zeker een gokje waard.

Wedden op AZ

De laatste seizoenen doet AZ het prima en eindigden ze in de Eredivisie regelmatig in de top drie. In seizoen 19/20 deden ze zelfs tot het einde mee om de titel. Als de competitie toen niet vanwege corona werd afgebroken hadden ze het misschien wel gered.

Qua resultaten is AZ Feyenoord wellicht al voorbij en de bookmakers houden dan ook steeds meer rekening met ze. De odds voor een overwinning op bijvoorbeeld een club als Heracles zijn meestal niet al te hoog meer. In de afgelopen seizoenen had AZ het vaak wel lastig tegen de grote jongens in de competitie, maar dat lijkt verleden tijd.

Ook tegen topclubs is AZ kanshebber

Met name in de jaren onder John van den Brom waren de wedstrijden tegen de toppers lang een groot item. AZ kreeg het een hele reeks wedstrijden tegen Feyenoord, PSV en Ajax niet voor elkaar om te winnen. Twee seizoenen geleden kwam daar eindelijk verandering in en wonnen ze tweemaal van PSV en ook twee keer van Feyenoord, alleen van Ajax werd dat seizoen niet gewonnen.

De noteringen bij het wedden op AZ tegen topclubs zijn vaak nog behoorlijk verleidelijk. Dit komt waarschijnlijk door de slechte reeks van een aantal jaar geleden. Als het team echter goed in vorm is maakt het tegen elke tegenstander normaal gesproken een goede kans.

Achtergronden AZ Alkmaar

Qua begroting zit AZ Alkmaar nog lang niet op het niveau van de Eredivisie top drie, wat hun prestaties van de laatste jaren eigenlijk alleen maar knapper maakt. Ze werken met een budget van rond de 25 miljoen, zo’n 40 miljoen minder dan Feyenoord. PSV en Ajax werken met een nog dikkere portemonnee.

Jeugd

AZ zet dan ook vooral in op eigen jeugd. Spelers als Boadu, Stengs, Koopmeiners en Wijndal waren de laatste seizoenen de grote uitblinkers en komen allemaal uit de eigen jeugd. In een wat verder verleden had je natuurlijk spelers als Adam Maher en Guus Til die het bij AZ goed deden en uiteindelijk voor een flink bedrag vertrokken. De jeugdopleiding is dus de levensader van de club, zowel sportief als financieel.

Goed scoutingsapparaat

Naast de jeugdopleiding heeft AZ ook een goed scoutingsapparaat en kunnen ze spelers echt beter maken. Zo haalden ze bijvoorbeeld spelers als Idrissi en Wout Weghorst bij respectievelijk FC Groningen en Heracles voor een redelijk klein bedrag. Beide spelers werden later voor een veelvoud van het aankoopbedrag verkocht. Op Idrissi maakte de club 10 miljoen winst en op Weghorst zo’n zes miljoen. AZ haalt niet alleen spelers uit de Eredivisie, maar ook uit het buitenland. Met name in Scandinavische landen hebben de Alkmaarders een goede naam en halen ze vaak goede spelers.

Organisatie staat

De organisatie staat ontzettend goed bij AZ, met Robert Eenhoorn als directeur en Max Huiberts als technisch directeur groeit de club gestaag door. Deze twee mannen hebben het bovengenoemde beleid ontwikkeld en het werpt steeds vaker z’n vruchten af. Naast het aantrekken, verbeteren en weer verkopen van spelers is de club ook een plek voor trainers om zich te ontwikkelen.

Trainers

Onder John van den Brom is de opmars ingezet, daarna nam zijn assistent Arne Slot het over. Onder Slot werd AZ tweede in het door corona afgebroken seizoen. Daarna vertrok Slot met wat gedoe naar Feyenoord, maar stond zijn opvolger alweer klaar. De assistent van Slot nam het eerst tijdelijk over. Al snel bleek dat Pascal Jansen het goed deed en hetzelfde voetbal op de mat kon leggen als Slot, dus werd zijn aanstelling definitief gemaakt. Het aanstellen van Pascal Janssen zorgde voor continuïteit in de speelwijze en is een teken van de rust en het goede beleid van de club.

Cupfighter in Europa

Behalve groeien naar een topclub in de Eredivisie doet AZ het al jarenlang uitstekend in Europa. De titel cupfighter kan zeker op AZ geplakt worden in Europees verband. Sinds het seizoen 2009/2010 haalden ze elk jaar minimaal voorrondes van Europees voetbal. Een keer haalden ze de groepsfase van de Champions League. Met name in de Europa League deed AZ het heel goed. Ze haalden twee keer de kwartfinale in de laatste 10 seizoenen en twee keer de achtste finales. Daarnaast haalden ze maar twee keer de uiteindelijke groepsfase niet.

Het goed presteren in Europa is natuurlijk een boost voor de club met name op financieel gebied. Het prijzengeld is belangrijk, maar wat misschien nog wel belangrijker is de dat de prijs van spelers verhoogd wordt bij een goede Europese campagne. AZ heeft laten zien te kunnen stunten tegen grote ploegen en tegen de kleinere clubs maakt het bijna nooit een fout.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Veelgestelde vragen

Door de speelwijze krijgt AZ geregeld corners. Combineer je de odds voor deze pick met een inzet op winst, dan krijg je vaak een mooie quotering. Verder doet AZ het in Europa vaak goed terwijl de bookmakers dat anders inschatten.

Bij Unibet.nl vind je actuele AZ odds voor de Eredivisie.

Bij elke legale bookmaker in Nederland kun je wedden op AZ. Je hebt daarvoor een account nodig met wat geld daarop om in te kunnen zetten. Een account aanmaken kan via deze website.

Via deze website kun je een AZ betting account aanmaken bij een online bookmaker. Eenmaal geregistreerd kun je direct je voorspelling doen. Zoek de wedstrijd en bet van je keuze op, zet in en bevestig. Je AZ weddenschap is nu geplaatst. Gewonnen geld wordt automatisch aan je saldo toegevoegd.

Back To Top