Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden op MMA is bij bookmaker Unibet.nl ruim vertegenwoordigd en dan met name het wedden op UFC, de grootste MMA bond van dit moment. In dit deel van de handleiding voor het wedden op vechtsporten alles over deze keiharde sport. Wat is er mogelijk met MMA wedden, wie voeren de ranglijsten aan en natuurlijk tips voor aankomende gevechten. Gokken op UFC is hot en wedstrijden zijn er vrijwel iedere week alsook mixed martial arts weddenschappen met de beste odds!

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Wedden op MMA

Er wordt vaak gesproken van wedden op UFC maar in feite is UFC geen sport, het is een grote bond die MMA gevechten organiseert. Op deze pagina spreken wij dan ook niet over een UFC weddenschap maar over wedden op MMA. Andere bonden zijn bijvoorbeeld Bellator, ONE Championship, M-1, WSOF (World Series of Fighting) en Cage Rage.

Ook op belangrijke wedstrijden van die bonden kan bij de bookmakers ingezet worden maar je vindt er lang niet zoveel weddenschappen als voor gevechten van de UFC, dat dan weer wel.

UFC / MMA wedden tips

Meest populair bij het wedden op MMA is inzetten op de winnaar en het voorspellen van het aantal rondes. Doe wat onderzoek en vergroot je kans op een goede voorspelling.

Om goede keuzes te maken bij het wedden op MMA is het belangrijk dat je de sport enigszins begrijpt. Volg je MMA al wat langer dan weet je al wat de betere vechters zijn. Natuurlijk kun je dat ook zien aan de noteringen op de websites van de bookmakers, maar toch is het raadzaam wat onderzoek te doen. Check de records en rankings eens (onderaan een overzicht) en hoe zit het met de mentale gesteldheid en eventuele recente blessures?

Kijk zoveel mogelijk wedstrijden en lees over de sterke en zwakke punten van de vechters. Ook al is ieder gevecht natuurlijk in beginsel onvoorspelbaar, je maakt meer kans op winst met een goed voorbereide MMA weddenschap. Analyseer die vechters dus!

Mixed Martial Arts voor allround vechters

MMA staat voor Mixed Martial Arts en betekent ‘gemengde vechtkunsten’. Denk je aan wedstrijden die de UFC organiseert dan zie je waarschijnlijk kooigevechten voor je. De ring (octagon) is niet zoals bij bijvoorbeeld boksen afgezet met touwen, maar met een manshoog net/hekwerk.

MMA ontstond rond halverwege de jaren negentig in Amerika. De vechtsport kenmerkt zich door de combinatie van verschillende soorten vechtsporten zoals thaiboksen, judo, kickboksen, Jiu Jitsu en karate. Vechters die bij UFC aangesloten zijn moeten dus van goeden huize komen.

Bookmaker MMA gokken

Gokken op MMA gevechten doe je bij online bookmakers. Maak een account aan bij een betrouwbare bookie en je kunt gelijk aan de slag. MMA weddenschappen vind je meestal snel in het algemene overzicht van de aangeboden sporten. We zeiden het al eerder; wij spreken niet van wedden op UFC omdat dat niet de sport is, maar de bond is wereldwijd zo bekend en groot dat veel bookmakers het wedden op MMA ondergebracht hebben in een categorie genaamd UFC/MMA.

In die rubriek vind je op de site van jouw bookmaker alle wedstrijden waarop ingezet kan worden. Bij ieder gevecht zie je direct de odds. Zijn twee vechters aan elkaar gewaagd dan zullen de odds dicht bij elkaar liggen, is er een overduidelijke favoriet dan zal het verschil tussen de quoteringen groter zijn.

Hoge odds UFC wedden

Een overwinning van de grote favoriet zal je niet veel opleveren, een inzet op de underdog is riskant maar vele malen lucratiever mocht hij of zij toch verrassend de partij winnen.

Zorg dat je een weloverwogen inzet plaatst. Klakkeloos inzetten op de underdog alleen maar omdat de odds zo aantrekkelijk zijn, is niet verstandig. De kans is groot dat je de weddenschap verliest en je je geld kwijt bent. Vind je de odds voor de favoriet niet aantrekkelijk genoeg dan zijn er voor het wedden op MMA nog wat andere mogelijkheden.

Soorten weddenschappen wedden op MMA

Net als bij alle andere sporten kun je natuurlijk bij het wedden op MMA de winnaar voorspellen. In tegenstelling tot een vechtsport als boksen, is het bij UFC/MMA niet mogelijk in te zetten op een gelijkspel. De bets op winst staan vaak al een aantal weken voor de geplande datum online. Komt het gevecht dichterbij dan zul je bij de bookmakers meer weddenschappen zien verschijnen. Waar moet dan zoal aan denken?

Inzetten op aantal rondes

Ten eerste aan het voorspellen van het aantal rondes, een zeer populaire optie voor het wedden op MMA. Het aantal rondes voorspellen gaat aan de hand van over/under weddenschappen. Check de vorm van de vechters en zorg dat je wat meer te weten komt over hun tactieken, valkuilen, vechtstijl etc. Zijn beide partijen aan elkaar gewaagd, dan zijn er waarschijnlijk meer dan een of twee rondes nodig of wordt de partij pas na afloop van alle rondes beslist door de jury.

Wedden op MMA: de winmethode

Bij grotere gevechten kan ingezet worden op de winmethode. Wordt het gevecht met een KO beslist, op punten of wordt een van de twee vechters gediskwalificeerd? Vergelijk de fysieke (reach, lengte) en tactische vaardigheden van de deelnemers om de beste voorspelling te kunnen doen. Op internet kun je veel statistieken vinden en video’s van eerdere gevechten bekijken. Maak daar gebruik van want het kan je bij het wedden op MMA helpen om goede voorspellingen te doen.

Hogere odds wedden op MMA

Net als bij voetbal kun je ook bij MMA, boksen en kickboksen odds van verschillende wedstrijden combineren om een betere quotering te krijgen. Wil je gokken op een wedstrijd maar zijn de odds te laag naar je zin? Met een combinatieweddenschap kun je weddenschappen op elkaar stapelen en een betere quotering krijgen. De odds van al je picks worden met elkaar vermenigvuldigd en er rolt een nieuwe totale odd uit. Let wel op: al je voorspellingen moeten goed zijn om een combi bet te winnen.

Live wedden op MMA

De scherpste odds kun je pakken met het live wedden op UFC. Zie hoe het gevecht verloopt, wie dominant is en zet live in op de weddenschappen die de bookmakers aanbieden. Live MMA betting is voor de wat meer gevorderden zeer interessant.

Gewichtsklasses en rankings UFC

  • Strawweight (alleen vrouwen), max. 52.2 kg
  • Flyweight 52.2 – 56.7 kg
  • Bantamweight 56.7 – 61.2
  • Featherweight 61.2 – 65.8
  • Lightweight 65.8 – 70.3
  • Welterweight 70.3 – 77.1
  • Middleweight 77.1 – 83.9
  • Light Heavyweight 83.9 – 93.0
  • Heavyweight 93.0 – 120.2

Binnen de MMA sport (maar niet bij de UFC) is er nog een Super Heavyweight klasse. Daar geldt geen maximaal gewicht. Iedere bond heeft zo zijn eigen ranking die je makkelijk kan vinden op internet. Zie bijvoorbeeld UFC.com voor de actuele ratings bij die organisatie voor de zwaargewichten, light heavyweights, welterweights en meer.

Met het wedden op MMA en dan met name op het wedden op UFC gevechten is het prima voorspellingen doen. En behalve de eerder genoemde wedopties kun je ook vaak nog wedden op bijvoorbeeld het aantal knock downs, takedowns etc. Succes!

Veelgestelde vragen

Een MMA of UFC weddenschap plaats je bij online bookmakers. Open een account en vervolgens kan je je eerste MMA bet plaatsen. Dat doe je door op de wedstrijd en weddenschap van je keuze te klikken en je inzet in te geven. Bevestigen en klaar is kees. Winst van een gewonnen weddenschap wordt gelijk aan je saldo toegevoegd. Mogelijke weddenschappen zijn onder meer: ronde winnaars voorspellen, winst op punten of KO etc.

Check actuele noteringen op Unibet.nl.

Wedden op MMA kan bij alle in Nederland legale bookmakers. Bet365 is een van de betere bookmakers voor het wedden op sport. Ook Unibet biedt MMA weddenschappen aan.

Back To Top