Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

wedden op boksen

Staan er grote namen in de ring dan vind je voor het wedden op boksen mooie weddenschappen bij de bookmakers. Zet in op gevechten van Tyson Fury, Anthony Joshua, Deontay Wilder, Oleksandr Usyk en al die anderen. Voor het wedden op vechtsporten zijn er diverse mogelijkheden en op deze pagina vertellen we je meer over de weddenschappen boksen.

Ook de gewichtsklasses en de actuele ranking komt aan bod. Odds voor aanstaande gevechten check je nu bij Unibet.nl. Gokken op boksen begint hier!

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Wedden op boksen bij bookmakers

Net als bij andere sporten heb je voor het wedden op boksen ten eerste een bookmakers account nodig. Zonder account kun je prima op de site van een bookie rondkijken, odds vergelijken en kijken hoe het werkt, maar zodra je daadwerkelijk een weddenschap op een bokswedstrijd wilt plaatsen zal je je moeten registreren bij Unibet, Bet365 of een andere goede bookmaker. Dat is binnen een paar ogenblikken voor elkaar en je kunt gelijk inzetten. Heb je een boksen weddenschap gewonnen dan wordt het geld direct op je account bijgeschreven.

Bovenaan zag je wat grote namen bij de zwaargewichten voorbijkomen. Staan deze boksers in de ring dan wordt er wereldwijd flink ingezet. Maar er is vanzelfsprekend meer, voor alle belangrijke wedstrijden (van vlieggewicht tot zwaargewicht) van de WBA, WBO, WBC en IBF hebben bookmakers boksen weddenschappen beschikbaar.

Soorten weddenschappen boksen

De meest voor de hand liggende weddenschap bij het boksen is het voorspellen van de winnaar. Om zo’n bet te plaatsen zoek je op de site van de bookmaker het gevecht op en kies je vervolgens je winnaar. Als we een gevecht tussen Fury – Wilder als voorbeeld nemen dan zou er kunnen staan: Fury 1.25 en Wilder 3.75. Die cijfers zijn de zogenaamde noteringen, ofwel odds. En hoe lager de odds hoe groter de favorietenrol.

Voorspelling boksen

Fury wordt in dit voorbeeld als favoriet gezien en zet je bijvoorbeeld een tientje in op een overwinning van de Brit, dan krijg je 12,50 uitbetaald. Minus je tientje inzet levert een goede gok je in dit geval dus 2,50 op.

De odds op Wilder in dit voorbeeld zijn aantrekkelijker maar onthoud dat inzetten op de underdog veel riskanter is. Aan de andere kant levert het je wel veel meer op indien hij het gevecht wint – en we weten allemaal dat favorieten kunnen plotseling kunnen sneuvelen…

Naast het voorspellen van de winnaar kun je ook gaan voor een zogenaamde ‘proposition bet’. Daarmee doe je een voorspelling op het al dan niet voorkomen van een bepaalde gebeurtenis die niet van invloed is op uiteindelijke uitkomst van de wedstrijd. Klinkt wat ingewikkeld, maar dat is het niet. Je voorspelt bijvoorbeeld over hoeveel rondes het boksen zal gaan. Zometeen meer over het inzetten op rondes.

Wedden op boksen: winmethode

Inzetten op de winmethode is bij het wedden op boksen populair. In plaats van te gokken op de winnaar doe je dus een voorspelling hoe het gevecht eindigt: op punten, knock out, TKO, diskwalificatie. Zo’n weddenschap zie je bij de bookmakers bijvoorbeeld staan als: ‘Anthony Joshua wins by KO’.

Inzetten op hoeveel rondes boksen

Een bokswedstrijd gaat doorgaans over 12 rondes en uiteraard kan je ook daar voorspellingen over doen. Denk je dat een gevecht minimaal zeven rondes duurt, zet dan in op de over/under weddenschap ‘over 6.5 rounds’. Je wint de weddenschap als er zeven of meer rondes wordt gevochten. Zet je in op ‘under 6.5’ dan win je de bet als er maximaal zes rondes nodig waren in de partij.

Bij deze voorspellingen moet je goed kijken naar de vorm van de vechters. Je kan overigens ook nog inzetten op het resultaat van elke ronde of of een gevecht over het volle aantal rondes zal gaan. Die laatste optie wordt bij het wedden op boksen weergegeven als: ‘will the fight go the distance?’. Denk je van wel dan zet je in op ‘yes’. Zie je het niet gebeuren, dan ga je vanzelfsprekend voor ‘no’.

Hogere odds boksen wedden

Bij een sport als voetbal zijn er meer opties dan voor het wedden op MMA, boksen, kickboksen etc. Dat is ergens jammer, maar je kan door voorspellingen te combineren zelf nog wat mogelijkheden creëren.

Plaats bijvoorbeeld in partij X een weddenschap op winst van bokser A, zet in op een KO van bokser B in gevecht Y en voorspel een winst op punten van bokser C in weer in een ander gevecht. De odds van die drie weddenschappen boksen worden met elkaar vermenigvuldigd en er rolt een nieuwe totale odd uit. Je wint een combinatie weddenschap als alle voorspellingen correct zijn.

Succes met wedden op boksen

Zomaar inzetten zonder na te denken is bij het wedden op sport nooit verstandig. Doe je wat onderzoek dan wordt de kans op een succesvolle weddenschap vele malen groter. Dat geldt voor het wedden op boksen ook. Check dus voordat je je bet plaatst in ieder geval de recente vorm. Wat waren de resultaten van vorige gevechten? En zijn er de afgelopen tijd veranderingen geweest? Denk hierbij aan een andere coach maar ook aan bijvoorbeeld moeilijkheden in de privésfeer. Dat zijn allemaal zaken die van invloed zijn op de gesteldheid van de vechter. Gaat het om een titelgevecht dan is druk behoorlijk hoog, kan jouw favoriet omgaan met die druk?

Kortom, ga wat dingen na en bepaal wat de beste bet is. Laat je overigens niet teveel beïnvloeden door alle trash talk voorafgaande de wedstrijd…

Gewichtsklasses boksen

Boksers treffen meestal een tegenstander uit dezelfde gewichtsklasse. Soms mag er door lichtere personen gevochten worden in een zwaardere gewichtsklasse, andersom (vechten in een lichtere klasse) mag nooit. Voor iedere klasse is er een bepaalde bovengrens, zit je daarboven dan schuif je een gewichtsklasse op. Alleen voor de zwaargewichten is er geen bovengrens.

 • Zwaargewicht: Geen Limiet
 • Cruisergewicht: -90,7 kg
 • Halfzwaargewicht: -79,38 kg
 • Supermiddengewicht: -76,20 kg
 • Middengewicht: -72,57 kg
 • Superweltergewicht: -69,85 kg
 • Weltergewicht: -66,68 kg
 • Superlichtgewicht: -63,50 kg
 • Lichtgewicht: -61,23 kg
 • Supervedergewicht: -58,97 kg
 • Vedergewicht: -57,15 kg
 • Superbantamgewicht: -55,34 kg
 • Bantamgewicht: -53,52 kg
 • Supervlieggewicht: -52,16 kg

Heb je een goed inzicht en kun je snel beslissen? Dan is live wedden op boksen interessant voor jou. Tijdens het gevecht worden de odds continu aangepast al naar gelang het verloop van de partij. Voorspel bijvoorbeeld live wie de ronde gaat winnen.

Ranking boksen zwaargewichten

Er zijn verschillende boksbonden (onder meer WBC, WBA, IBF en WBO). De actuele kampioenen en rankings check je eenvoudig op internet, zoals bijvoorbeeld op WBC Boxing. Wedden op boksen is spectaculair en de strijd wordt vanzelfsprekend alleen maar feller als kampioenen vechten om de titel!

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Veelgestelde vragen

Je kan in Nederland legaal gokken op boksen bij alle bookmakers met een vergunning. Dat zijn bijvoorbeeld Unibet.nl en Bet365. Links op deze website leiden allemaal naar bookies met een licentie.

Om te gokken op boksen heb je een account bij een bookmaker nodig. Die kan je aanmaken bij een van deze legale en betrouwbare bookmakers. Heb je dat gedaan en staat er wat speelgeld op, dan kun je gaan inzetten. Zoek het gevecht op, kies de weddenschap die je aan wilt gaan en klik op de bijhorende odds. Vervolgens geef je je inzet aan en je bevestigt. Je weddenschap boksen is nu geplaatst. Gewonnen geld wordt automatisch aan je saldo toegevoegd.

Back To Top