skip to Main Content
Gokken op bokswedstrijden

Staan er grote namen in de ring dan vind je voor het wedden op boksen mooie weddenschappen bij de bookmakers. Zet in op gevechten van Tyson Fury, Anthony Joshua, Deontay Wilder, Alexander Povetkin, Pulev, Usyk en al die anderen! Voor het wedden op vechtsporten zijn er diverse mogelijkheden – op deze pagina vind je alles over weddenschappen boksen. Ook de gewichtsklasses en de ranglijsten van de diverse boksbonden komen aan bod. En uiteraard tips voor aanstaande gevechten, die vind je direct hieronder.

20 maart Chris Ballam-Smith – Deion Jumah. Wie wint? Bookmakers noteren:

 • Winst Ballam-Smith: 1.40
 • Winst Jumah: 2.95
 • Gelijk: 21.00

Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Alle tips op onze site zijn gebaseerd op de persoonlijke mening van de schrijver; wij garanderen geen succes. 18+ Speel Bewust!

Wedden op boksen

Net als bij andere sporten heb je voor het wedden op boksen ten eerste een bookmakersaccount nodig. Zonder account kun je prima op de site van een bookie rondkijken, odds vergelijken en kijken hoe het werkt, maar zodra je daadwerkelijk een weddenschap op een bokswedstrijd wilt plaatsen zal je je moeten registreren. Dat is binnen een paar ogenblikken voor elkaar en je kunt gelijk inzetten. Heb je een weddenschap gewonnen dan wordt het gewonnen geld direct op je account bijgeschreven.

Bovenaan zag je wat grote namen bij de zwaargewichten voorbijkomen. Staan deze boksers in de ring dan wordt er wereldwijd flink ingezet. Maar er is vanzelfsprekend meer, voor alle belangrijke wedstrijden (van vlieggewicht tot zwaargewicht) van de WBA, WBO, WBC en IBF hebben bookmakers weddenschappen beschikbaar.

Soorten weddenschappen boksen

De meest voor de hand liggende weddenschap bij het boksen is het voorspellen van de winnaar. Om zo’n bet te plaatsen zoek je op de site van de bookmaker het gevecht op en kies je vervolgens je winnaar. Als we een gevecht tussen Fury – Wilder als voorbeeld nemen dan zou er kunnen staan: Fury 1.25 en Wilder 3.75. Die cijfers zijn de zogenaamde noteringen, ofwel odds. En hoe lager de odds hoe groter de favorietenrol.

Weddenschappen boksen

Wedden op boksen: winnaar, underdog, gelijk

Fury wordt in dit voorbeeld als favoriet gezien en zet je bijvoorbeeld een tientje in op een overwinning van de Brit, dan krijg je 12,50 uitbetaald. Minus je tientje inzet levert een goede gok je in dit geval dus 2,50 op.

De odds op Wilder in dit voorbeeld zijn aantrekkelijker maar onthoud dat inzetten op de underdog is veel riskanter is. Aan de andere kant levert het je wel veel meer op indien hij het gevecht wint – en we weten allemaal dat favorieten kunnen plotseling kunnen sneuvelen, denk aan Klitschko – Fury in 2015….

Waar of niet waar?

Naast het voorspellen van de winnaar kun je ook gaan voor een zogenaamde ‘proposition bet’. Daarmee doe je een voorspelling op het al dan niet voorkomen van een bepaalde gebeurtenis die niet van invloed is op uiteindelijke uitkomst van de wedstrijd. Klinkt wat ingewikkeld, maar dat is het niet. Je voorspelt bijvoorbeeld over hoeveel rondes een gevecht zal gaan. Zometeen meer over het inzetten op rondes.

Winmethode voorspellen is populair bij wedden op boksen

Behalve het aanwijzen van een winnaar is een inzet op de winmethode bij het wedden op boksen ook populair. In plaats van te gokken op de winnaar doe je dus een voorspelling hoe het gevecht eindigt: op punten, knock out, TKO, diskwalificatie. Zo’n weddenschap zie je bij de bookmakers bijvoorbeeld staan als: ‘Anthony Joshua wins by KO’.

Gokken op het aantal rondes

Een bokswedstrijd gaat doorgaans over 12 rondes en uiteraard kan je ook daar voorspellingen over doen. Denk je dat een gevecht minimaal zeven rondes duurt, zet dan in op de over/under weddenschap ‘over 6.5 rounds’. Je wint de weddenschap als er zeven of meer rondes wordt gevochten. Zet je in op ‘under 6.5’ dan win je de bet als er maximaal zes rondes nodig waren in de partij.

Bij deze voorspellingen moet je goed kijken naar de vorm van de vechters. Je kan overigens ook nog inzetten op het resultaat van elke ronde of of een gevecht over het volle aantal rondes zal gaan. Die laatste optie wordt bij het wedden op boksen weergegeven als: ‘will the fight go the distance?’. Denk je van wel dan zet je in op ‘yes’. Zie je het niet gebeuren, dan ga je vanzelfsprekend voor ‘no’.

Hogere odds wedden op boksen

Bij een sport als voetbal zijn er meer opties dan voor het wedden op MMA, boksen, kickboksen etc. Dat is ergens jammer, maar je kan door voorspellingen te combineren zelf nog wat mogelijkheden creëren.

Plaats bijvoorbeeld in partij X een weddenschap op winst van bokser A, zet in op een KO van bokser B in gevecht Y en voorspel een winst op punten van bokser C in weer in een ander gevecht. De odds van die drie weddenschappen worden met elkaar vermenigvuldigd en er rolt een nieuwe totale odd uit. Je wint een combinatie weddenschap als alle voorspellingen correct zijn.

Succes met wedden op boksen

Zomaar inzetten zonder na te denken is bij het wedden op sport nooit verstandig. Doe je wat onderzoek dan wordt de kans op een succesvolle weddenschap vele malen groter. Dat geldt voor het wedden op boksen ook. Check dus voordat je je bet plaatst in ieder geval de recente vorm. Wat waren de resultaten van vorige gevechten? En zijn er de afgelopen tijd veranderingen geweest? Denk hierbij aan een andere coach maar ook aan bijvoorbeeld moeilijkheden in de privésfeer. Dat zijn allemaal zaken die van invloed zijn op de gesteldheid van de vechter. Gaat het om een titelgevecht dan is druk behoorlijk hoog, kan jouw favoriet omgaan met die druk?

Kortom, ga wat dingen na en bepaal wat de beste bet is. Laat je overigens niet teveel beïnvloeden door alle trash talk voorafgaande de wedstrijd…

Gewichtsklasses boksen

Boksers treffen meestal een tegenstander uit dezelfde gewichtsklasse. Soms mag er door lichtere personen gevochten worden in een zwaardere gewichtsklasse, andersom (vechten in een lichtere klasse) mag nooit. Voor iedere klasse is er een bepaalde bovengrens, zit je daarboven dan schuif je een gewichtsklasse op. Alleen voor de zwaargewichten is er geen bovengrens.

 • Zwaargewicht: Geen Limiet
 • Cruisergewicht: -90,7 kg
 • Halfzwaargewicht: -79,38 kg
 • Supermiddengewicht: -76,20 kg
 • Middengewicht: -72,57 kg
 • Superweltergewicht: -69,85 kg
 • Weltergewicht: -66,68 kg
 • Superlichtgewicht: -63,50 kg
 • Lichtgewicht: -61,23 kg
 • Supervedergewicht: -58,97 kg
 • Vedergewicht: -57,15 kg
 • Superbantamgewicht: -55,34 kg
 • Bantamgewicht: -53,52 kg
 • Supervlieggewicht: -52,16 kg

Heb je een goed inzicht en kun je snel beslissen? Dan is live wedden op boksen interessant voor jou. Tijdens het gevecht worden de odds continu aangepast al naar gelang het verloop van de partij. Voorspel bijvoorbeeld live wie de ronde gaat winnen.

Rankings boksen

Onderstaand de kampioenen en (top 5) rankings van de boksbonden WBC, WBA, IBF en WBO bij de zwaargewichten d.d. september 2020. Wil je meer weten dan kun je dat eenvoudig op internet opzoeken. Wedden op boksen is spectaculair en wordt dat nog meer als kampioenen gaan vechten om te titel!

WBC ranglijst boksen zwaargewichten

Tyson Fury
Alexander Povetkin

 1. Deontay Wilder
 2. Oleksandr Usyk
 3. Luis Ortiz
 4. Andy Ruiz
 5. Joe Joyce

WBA zwaargewichten rankings

Anthony Joshua
Manual Charr
Robert Helenius (WBA Gold)

 1. Trevor Bryan
 2. Oleksandr Usyk
 3. Deontay Wilder
 4. Luis Ortiz
 5. Andy Ruiz

IBF ranking zwaargewichten

Anthony Joshua

 1. Kubrat Pulev
 2. Charles Martin
 3. Oleksandr Usyk
 4. Michael Hunter
 5. Filip Hrgovic

WBO rankings zwaargewichten boksen

Anthony Joshua

 1. Oleksandr Usyk
 2. Joe Joyce
 3. Jospeh Parker
 4. Kubrat Pulev
 5. Andy Ruiz
Back To Top