Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden Ronde van Vlaanderen: Wout van Aert vs Mathieu van der Poel

Zondag 3 april 2022 is de 106e editie van de Ronde van Vlaanderen, een van de meest geliefde wielerklassiekers. De wedstrijd wordt daarom ook wel De Hoogmis genoemd. In 2021 kwam Kasper Asgreen als eerste over de streep. Hij schoot op het laatst nog langs Van der Poel, die op 200 meter van de finish aanzette, maar te weinig in de benen over bleek te hebben.

Ronde van Vlaanderen 2022 voorspellen

voor je voorspellingen en de Bet365 welkomstbonus

Liefst 69 keer won een Belg de Ronde van Vlaanderen, dus dat gebeurde in dik meer dan de helft van de edities. Dat gemiddelde konden de Belgen in de afgelopen tien jaar niet bolwerken; toen wisten alleen Tom Boonen (2012) en Philippe Gilbert (2017) zich onsterfelijk te maken. Mathieu van der Poel won trouwens wel in 2020.

Van Antwerpen naar Oudenaarde

Het peloton start in Antwerpen. Zo rond 10.00 uur barst het los vanuit de Grote Markt. 272,5 kilometer verderop is in Oudenaarde de streep getrokken. De finish in de Ronde van Vlaanderen wordt rond 16.30 uur verwacht. Er zijn 18 beklimmingen en zeven kasseistroken. Ook deze koers is ooit ontstaan op initiatief van een krant, net als bijvoorbeeld de Tour de France. Het was De Sportwereld die de Ronde van Vlaanderen in het leven riep om zo iets te hebben om over te schrijven.

Wout van Aert favoriet bookmakers

De mannen van Jumbo-Visma hebben dit voorjaar de grootste prijzen weggekaapt. Grote kans dat de geel-zwarte equipe in elk geval lange tijd de koers gaat maken. Diverse wielrenners maken kans op het erepodium: kopman Wout van Aert, Christophe Laporte en Tiesj Benoot. Van Aert heeft alweer een paar fraaie zeges op zak in 2022, zoals bij Omloop Het Nieuwsblad en E3 Saxo Bank Classic. Hij kan de eerste worden die achter elkaar De Omloop en De Ronde wint.

Mathieu van der Poel in vorm

Van der Poel begon door rugklachten wat later aan het seizoen dan gepland. Het basisniveau is prima, zo bleek onder meer uit de derde plek bij Milaan-San Remo, en de koershardheid is geleidelijk opgevoerd. Hij pakte een ritzege in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en afgelopen woensdag jakkerde hij in Dwars Door Vlaanderen al over de kasseien. MvdP sprintte met Benoot om de winst en won.

Wedden op Wielrennen – alles wat je moet weten

Eerste Ronde van Vlaanderen voor Tadej Pogacar

Over kasseien gesproken, daar heeft Tour-winnaar Tadej Pogačar stukken minder ervaring mee. Dit wordt de eerste keer dat de Sloveense topper meedoet in Vlaanderen. Hij zal de nodige begeleiding krijgen van zijn teamgenoten bij UAE die wel zo ongeveer blind over de kasseien hun weg weten te vinden, zoals Matteo Trentin en Fernando Gaviria.

Asgreen is er ook weer bij, maar heeft de pech dat de rest van zijn team Quick-Step niet in topvorm verkeert.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top