Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Een van de dingen die het inzetten op tennis zo aantrekkelijk maakt, zijn de vele soorten tennis weddenschappen die er mogelijk zijn. Voor ieder WTA of ATP toernooi en de slams zijn er bij de bookmakers talloze bets te vinden.

Maar wat houden al die tennis wedopties in en waar valt bij en bookmaker zoals bijvoorbeeld Unibet.nl goed geld te verdienen? We leggen het je op deze pagina van onze Tennis Wedden Gids uit en geven je bovendien wat richtlijnen om betere voorspellingen te kunnen doen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Gokken op tennistoernooien

Tennis is een sport die internationaal grote belangstelling geniet en wereldwijd wordt er ontzettend veel op ingezet, tennis is na voetbal zelfs de meest populaire sport om op te gokken. Sommigen zetten gewoonweg in op hun favoriete spelers en daar kun je prima waarde vinden. Zeker in de beginfase van een tennistoernooi, als ook de minder bekende spelers nog in het spel zitten, kunnen de noteringen nog wel eens wat scheef zijn ondanks dat de uitkomst van een match vaak nogal voorspelbaar is. In die vroege rondes kun je dus goed cash verdienen.

Winnaars voorspellen

Wedden op de winnaar van een tenniswedstrijd is de eenvoudigste van alle soorten tennisweddenschappen die er zijn. Belangrijk hierbij is dat je moet proberen de beste odds te vinden die er te krijgen zijn. Vergelijk de odds die de verschillende online bookmakers aanbieden en bepaal waar je inzet.

Zijn we iets verder in een toernooi dan zul je zien dat de odds wat dichter bij elkaar komen te liggen en dat het er meer om gaat spannen. Maar ook hier kun je nog prima winst maken, je zult alleen wat meer research vooraf moeten doen.

Verschillende soorten tennisweddenschappen

De soorten tennis weddenschappen

Er is met gokken op tennis meer mogelijk dan je denkt. Bookmakers bieden veel opties om op in te zetten. Op deze pagina nemen we de meest voorkomende soorten tennis weddenschappen met je door. Dat zijn:

  • Het simpelweg de winnaar van een tenniswedstrijd voorspellen: waar moet je op letten?
  • Tennis combi bet: betere quotering krijgen door het combineren van wat weddenschappen
  • Outright betting tennis: het voorspellen van een uiteindelijke uitkomst
  • Wedden op sets: uitstekend voor het vinden van waarde
  • Handicap wedden tennis: geef een speler een virtuele voorsprong of achterstand
  • Tennis Over / Under weddenschappen: voorspel een bepaald aantal sets of games
  • Einduitslag voorspellen bij tennis: aantrekkelijk maar riskant
  • In-Play wedden op tennis: inzetten terwijl de match gaande is
#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Winnaar tenniswedstrijd voorspellen

Zoals gezegd eenvoudig, maar zeer populair, is het simpelweg voorspellen van de winnaar van een tenniswedstrijd. Bij tennis is het natuurlijk niet mogelijk om gelijkspel te voorspellen, een speler wint de wedstrijd of niet.

Voordat je je weddenschap plaatst is het zinvol een paar zaken na te gaan. Check bijvoorbeeld de recente vorm van de spelers – ging het ze de laatste tijd makkelijk af of was iedere overwinning een worsteling van jewelste?

Hoe verliepen onderlinge wedstrijden?

Ga vervolgens ook na hoe eerdere onderlinge wedstrijden verliepen. Ook al lijken sommige tegenstanders op het eerste gezicht weliswaar van een lager niveau te zijn, soms blijkt dat hun speelstijl de favoriet behoorlijk dwars kan zitten – met verrassende resultaten tot gevolg.

Weet je dit soort dingetjes vooraf, dan kun je hier enorm je voordeel mee doen en fantastische waarde vinden. Met name in set handicap of game handicap weddenschappen. Met deze soorten tennis weddenschappen geef je een bepaalde speler een virtuele voorsprong of juist achterstand om betere odds te krijgen. Desgewenst kun je in de Asian Handicap handleiding meer over handicaps lezen. In die handleiding wordt weliswaar voornamelijk gesproken over voetbal, maar om de materie te begrijpen is het ook voor tennisliefhebbers wellicht een nuttig stuk. Verderop besteden we straks nog aandacht aan de tennis handicaps.

Ondergrond van groot belang

Verder speelt natuurlijk de ondergrond waarop getennist wordt een grote rol. Op gras (een snelle ondergrond) is bijvoorbeeld het serveren een belangrijk onderdeel. Gravel is de traagste ondergrond en hardcourt wordt beschouwd als gemiddeld. Iedere speler heeft zo zijn voorkeuren en eenieders speelstijl past op de ene baan beter dan op de andere. Houdt dat in gedachte bij het bepalen van je bet.

Betere odds tennis met combi bet

Aangezien een gelijkspel bij tennis niet mogelijk is, zijn de quoteringen voor de favorieten vaak aan de lage kant. Om betere odds te krijgen kun je overwegen weddenschappen samen te voegen in een combi bet. Zorg wel dat je goed je research doet om zo zeker mogelijk van je picks te zijn. Een combinatie weddenschap brengt namelijk altijd wat meer risico met zich mee.

Met een tennis combi bet selecteer je minstens 2 of meer spelers waarvan jij denkt dat ze de wedstrijd gaan winnen. Al de selecties van je keuze vormen samen 1 weddenschap op je wedcoupon. Om de bet te winnen moeten je voorspellingen correct zijn. Meer risico, maar wel hogere odds want de quoteringen van je picks worden met elkaar vermenigvuldigd.

Van de verschillende soorten tennis weddenschappen die er zijn, is multi betting vooral een populaire optie in de vroege rondes van een toernooi. Daar treffen de toppers vaak onbekende tegenstanders tegen wie ze meestal zwaar favoriet zijn om te winnen. De odds zijn in zulke gevallen totaal oninteressant. Om tijdens dit soort wedstrijden betere quoteringen te krijgen worden er vaak combinatie weddenschappen afgesloten.

Soorten tennis weddenschappen | Winnen met je tennis bet | Getty

Tennis outright betting

De term outrights kom je in het wedden op sport wel vaker tegen. Dit houdt in dat je de winnaar van een heel toernooi of competitie voorspelt. Vaak zijn de outrights al lang van te voren bij de bookmakers beschikbaar. De odds zijn doorgaans erg aantrekkelijk maar onthoud goed dat dat niet voor niets is. Het voorspellen van een eindwinnaar brengt meer risico met zich mee dan bijvoorbeeld het voorspellen van de winnaar van een enkele tenniswedstrijd. Om bijvoorbeeld grand slams te winnen moet een speler wel eerst zeven wedstrijden winnen…

Tip: bij tennis wordt er altijd geloot om te bepalen wie elkaars tegenstanders in een toernooi worden. Kijk nadat de loting heeft plaatsgevonden eens wie elkaar in het schema mogelijk kunnen treffen. Je kunt op die manier bepalen in welke spelers goede waarde zit. Een wat mindere speler die gunstig loot kan namelijk lang in het toernooi blijven!

Tennis: Wedden op sets

Met het inzetten op sets voorspel je eigenlijk de einduitslag van een wedstrijd. Je bent hierbij enorm in het voordeel als je wat meer weet over de spelers. Voorspel eens de winnaar van de eerste set als je bijvoorbeeld weet dat een zware favoriet (en dus lage odds) meestal nogal traag op gang komt aan het begin van een toernooi. Of juist andersom. Dit is een van de soorten tennis weddenschappen waar je value kunt vinden!

Je kunt op verschillende manieren wedden op sets. Bij de meeste tennis bookmakers is het mogelijk te voorspellen of een speler de afzonderlijke eerste, tweede of derde set wint. Maar je kunt vanzelfsprekend ook de uiteindelijke eindstand voorspellen en zelfs de correcte score binnen iedere afzonderlijke set. Voor dat laatste zijn dan alle mogelijke combinaties beschikbaar. Aan de hoogte van de odds kun je zien welke uitslag volgens de bookmakers het meest waarschijnlijk is.

Handicap wedden tennis

We tipten al eerder in dit stuk de tennis handicaps aan. In het tennis zijn Set Handicaps en Game Handicaps het meest gangbaar. Handicaps zijn soorten tennis weddenschappen waarbij je voorspelt of een speler met behulp van een denkbeeldige voorsprong, of achterstand, wint. Bij Set Handicap wedden kun je bijvoorbeeld gokken dat een bepaalde speler wint ondanks een -1.5 set handicap. Of bijvoorbeeld een underdog een voordeel van +1.5 set handicap geven.

Een voorbeeld. Stel dat de odds voor speler X bij een +1.5 set handicap 1.78 zijn en de odds voor speler Y 2.56 bij een -1.5 handicap. Als je wedt op speler X dan win je de weddenschap zolang speler X wint of in ieder geval niet verliest met meer dan 1.5 sets verschil. Zet je in op speler Y dan win je de weddenschap alleen als speler Y wint met meer dan 1.5 sets (oftewel meer dan 2). Het is makkelijk om uit te rekenen of je met je handicap bet hebt gewonnen. Trek de handicap of van de eindscore af (bij het inzetten op Y), of tel het erbij op (bij inzetten op X)…

Het wedden met Game Handicaps werkt min of meer hetzelfde. Game Handicaps geven je een geweldige mogelijkheid om te profiteren van prima odds als je je wat verdiept in de spelers. Gaat de favoriet in een bepaalde wedstrijd weliswaar vast winnen, de afzonderlijke sets kunnen zwaar zijn. Check de speelstijl van de (zwakkere) tegenstander. Weet je dat dat moeilijkheden geeft voor de favoriet, dan bij jij in het voordeel en kun je prima (handicap) bets vinden!

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Tennis Over / Under weddenschappen

Met de over / under tennis bets richt je je ook op een het aantal sets of games. Voorspel bijvoorbeeld of een wedstrijd meer of minder dan 3.5 sets in beslag neemt of voorspel of het over of onder een bepaald aantal games blijft. Dit is een van de soorten tennis weddenschappen die nuttig zijn als je niet goed weet te voorspellen wie de match zal gaan winnen. Is het een partij tussen twee toppers, dan zullen er bijvoorbeeld vast veel games nodig zijn.

Speelt een dikke favoriet tegen een lager gerankte speler, dan kan de wedstrijd mogelijk snel voorbij zijn. Inzetten op onder een bepaald aan sets levert je vast een betere quotering op dan inzetten op de winnaar. Op Onlinewedden.com vind je bij de handleidingen een nuttige over / under betting gids.

Einduitslag voorspellen bij tennis

Bij het gokken op een correcte score vind je bij de bookmakers over het algemeen hoge odds. Aantrekkelijk, jazeker, maar erg riskant en grote kans dat je de weddenschap niet gaat winnen. Oppassen dus, en zeker bij partijen waar er vijf sets gespeeld kunnen worden. Als je een uitslag wilt voorspellen hou dan je stake laag en zorg dat je goed je research doet. Check op zijn minst hoe de spelers in vorige partijen presteerden.

In-Play wedden op tennis

Live inzetten is ontzettend populair en dat is niet voor niets. Want als je je kennis van het tennisspel combineert met je (basis)kennis van het wedden op sport, dan kun je binnen enkele ogenblikken winst maken. Volg een match live en voorspel bijvoorbeeld terwijl de game of set gaande is de uitkomst. Bookmakers bieden voor vele soorten tennis weddenschappen de in-play optie aan en vaak is het mogelijk om tussentijds uit te laten betalen als bijvoorbeeld je bet de mist in dreigt te gaan. Je kunt dus je eventuele verlies beperken.

Voor het live gokken op tennis zijn er zoals gezegd talloze markten beschikbaar. Klik eens op een willekeurige wedstrijd bij je bookmaker en zie wat zich ontvouwt: games, sets, wie scoort het volgende punt, correct score van de game per set. In-play tennis betting gaat razendsnel. Blijf gefocust en scherp.

Overige soorten tennis weddenschappen

Je hebt de meest populaire soorten tennis weddenschappen inmiddels voorbij zien komen, maar bij de bookmakers zijn ook altijd nog wat aparte markten te vinden (voornamelijk bij de grotere tennistoernooien). We bedoelen dan weddenschappen zoals het voorspellen van de winstmarge, hoeveel games won een bepaalde speler in de wedstrijd, komt er een tie-break gedurende de partij? Maar ook zie je wel opties als “wint geen enkele set” voorbij komen.

En last but not least is het vaak lucratief en leuk om te voorspellen in welk deel van het speelschema de winnaar zit. Bij tennis wordt het altijd geloot en de eerste en twee geplaatste speler komen nooit in dezelfde helft van de loting bij elkaar. Dit is een van de weinige zekerheden die je hebt. Nadat de loting heeft plaatsgevonden loont het de moeite te kijken welke spelers in welke helft zitten. Je zou dan kunnen voorspellen uit welke helft de winnaar komt.

Of zie je een speler het wel goed doen dit toernooi, maar gaat hij of zij het waarschijnlijk niet helemaal tot het eind redden? Check dan eens de odds op de ‘winner each quarter’. Wellicht interessant om daar op jouw favoriet in te zetten.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
Back To Top