Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Om Asian Handicap goed te kunnen begrijpen moet je weten welke verschillende types Asian Handicaps er zijn. Van de 0.5 Asian Handicap tot aan de dubbele Asian Handicap 0.5 en 1. Ieder type heeft zijn winstkans en moeilijkheidsgraad.

Er zijn verschillende types Asian Handicap en die werken soms net iets anders:

De 0.5 Asian Handicap

1.65 PSV (-0.5) vs Bayern München (0.5) 1.65

Hierin staat 1.65 voor de odds die beschikbaar zijn. Het getal tussen haakjes geeft de handicap aan. In dit voorbeeld heeft Bayern München een denkbeeldige voorsprong van een half doelpunt gekregen waarmee het de wedstrijd begint. PSV heeft een half doelpunt achterstand gekregen, dus als je daarop wedt moeten ze de wedstrijd winnen wil jij winnen. Maar als je op Bayern München wedt, dan win je als ze winnen óf gelijkspelen.

De 0 Asian Handicap

Dit is het geval als beide teams een net zo’n grote kans hebben om te winnen. Maar let op: gelijkspel telt niet mee in deze vorm van Asian Handicap! Als het door jou gekozen team wint, win jij. Maar bij gelijkspel krijg je jouw inzet terug.

De 1 Asian Handicap

Hier heeft het ene team één doelpunt voorsprong, en het andere team één doelpunt achterstand. Als je kiest voor het team met -1 doelpunt handicap moet jouw team met tenminste 2 hele doelpunten winnen. Als jouw team met alleen maar één doelpunt wint krijg je jouw inzet terug van de bookmaker.

Als je inzet op het team met één doelpunt voorsprong (+1)dan win je als zij winnen of gelijkspelen. Als jouw team met alleen maar één doelpunt verliest krijg je jouw inzet terug.

De 1 Asian Handicap is een leuke weddenschap om op in te zetten als je verwacht dat een team dat normaal minder sterk is in een wedstrijd een goed resultaat gaat halen. Want zelfs als jij ernaast zit en ze hun verlies tot maar één doelpunt weten te beperken, dan verlies je namelijk niets.

De 1.5 Asian Handicap

Als je deze weddenschap aangaat en inzet op het team met een -1.5 handicap, dan win je als dat team de wedstrijd met twee of meer doelpunten wint. Als je de ploeg kiest die een voorsprong van +1.5 heeft, dan win je als dat team wint of gelijkspeelt. Maar ook als ze met één doelpunt verliezen, win je deze weddenschap!

De dubbele Asian Handicap

In de dubbele Asian Handicap wordt de weddenschap in tweeën gesplitst.

Ajax (-0,5 en -1) vs Feyenoord (+0,5 en +1)

De helft van het geld wordt ingezet op Ajax min een half doelpunt, en de andere helft op Ajax min één doelpunt. Het resultaat van deze weddenschap komt op dezelfde manier tot stand als in de eerder genoemde.

Wat je bij dubbele Asian Handicaps ook vaak ziet op sites van online wedkantoren is dat ze worden aangeduid in één enkel decimaal getal. Dat getal is het gemiddelde van de twee handicaps die jij hebt gekozen. In het voorbeeld van Ajax (-0.,5 en -1) vs Feijenoord (+0,5 en +1) zou je dan -0.75 Ajax vs Feijenoord +0.75 kunnen zien staan.

Dubbele Handicap 0 en 0,5

Deze dubbele handicap wordt door online bookmakers ook wel de “level half Asian handicap” (niveau van de halve Asian handicap) genoemd, ook aangeduid als -0.25 (0 en -0,5) of +0.25 (0 en 0,55).

Een weddenschap die je inzet op een ploeg met handicap ‘0 en -0.5’ win je wanneer het team met één of meer goals wint. Bij gelijkspel verlies je de helft van je inzet, en de andere helft krijg je terug.

De Dubbele Asian Handicap 0,5 en 1

Inzetten op het team met de handicap -0,5 en -1, (soms ook genoteerd als -0.75). Hierbij win je indien het team de wedstrijd wint met twee of meer goals. Wint het team met één doelpunt, dan krijg je de helft van je inzet terug, en de andere helft wordt uitgekeerd als winst tegen de odds waarvoor je gespeeld hebt.

Als je voor de tegenstander kiest met de +0.5 en +1 notering (ook wel als +0,75 aangeduid) dan win je als dat team de wedstrijd wint of gelijkspeelt. Maar als ze met één doelpunt verliezen, dan verlies jij de helft van het geld dat je hebt ingezet.

Back To Top