Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Pirelli komt met nieuwe Formule 1 band: compound C0

Vanaf komend seizoen wordt er door Pirelli een nieuwe compound aan de serie Formule 1 banden toegevoegd: de C0. Een nieuwe F1 band dus waarop vanaf 2023 geracet kan worden en dat betekent dat Pirelli voortaan per raceweekend uit zes soorten banden kiezen.

C0 nieuwe compound van Pirelli voor Formule 1

Momenteel bestaat de reeks F1 banden uit vijf compounds waarvan er voor elke race drie sets worden geselecteerd. Met ingang van 2023 wordt er een zesde aan de hardere kant van het assortiment toegevoegd.

Nieuwere versie van de C1

Simone Berra van Pirelli legt uit: “We hebben een nieuwere versie van de C1 (de hardste band, red). Dus volgend seizoen is de C1 zoals we die nu kennen niet meer dezelfde. Het is een nieuwe compound die moet zorgen voor meer grip in vergelijking met de huidige C1. De C1 zoals we die momenteel kennen, gaat volgend jaar C0 heten.”

Kortom, de C0 is dus eigenlijk geen nieuwe band, de C1 is in feite nieuw. De hardste band zal door Pirelli waarschijnlijk naar de races op Silverstone, Suzuka en het Losail International Circuit worden meegenomen.

Wil je wedden op Formule 1?
Max Verstappen is bij Unibet.nl
favoriet voor de titel

Nieuwe F1 band met meer grip

Mario Isola zei er nog over: “De huidige C1 deed het heel goed op Zandvoort en Silverstone en we wilden die compound dus niet elimineren. Daarom besloten we een nieuwe C1 te introduceren met grip ten opzichte van de oude C1. De oude C1 is nu de C0 om te voorkomen dat alle andere F1 banden naamswijzigingen moesten ondergaan.”

Geen nieuwe C3

De nieuwe C1 ligt veel dichter bij de C2. Het enige doel dat Pirelli niet heeft weten te bereiken, aldus Isola, is dat er geen nieuwe C3 is gekomen die meer in het midden van de C2 en C4 ligt. Wie weet zien we daar volgend jaar veranderingen in…

Voor komend Formule 1 seizoen zijn er dus zes compounds: C0 (de huidige C1), de nieuwe C1 en dan alle andere banden die ongewijzigd blijven. Aan de kleuren op de banden verandert niets. Dat blijft wit, geel of rood.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top