Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

F1 GP Brazilië voorspellen: grote stap richting kampioenschap

Zondag om 18:00 uur Nederlandse tijd begint de Formule 1 Grand Prix van Brazilië. Het is een van de aantrekkelijkste raceweekenden op de agenda. Het Zuid-Amerikaanse land is immers gek op racen en is natuurlijk Ayrton Senna, een van de geniaalste racers ooit, nog lang niet vergeten. En in Max Verstappen zien velen de natuurlijke opvolger van Senna. Check hier de bookmakers odds: wedden op Formule 1.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

F1 GP Brazilië: troeft Red Bull Mercedes weer af?

Bij de vorige Grote Prijs, die van Mexico, liet WK-leider Verstappen nog maar weer eens zien dat hij net wat meer in zijn mars heeft dan de rest. In zijn Red Bull moest hij achter de twee Mercedes-coureurs aan. Maar terwijl Valtteri Bottas zijn lijn verliet en daardoor een strook asfalt langs de grasrand open liet, en Lewis Hamilton al vroeg op de rem trapte om door de eerste bocht te komen, daar bleef Max gewoon met volle snelheid op die bocht aanstormen.

Strategie Mercedes mislukt

In een klap hield hij de twee achter zich. Onbedreigd reed hij daarna naar de zege. Natuurlijk had Hamilton ook heus wel wat later kunnen remmen, maar het gaat in de sport niet alleen om wat je kunt, maar ook om je mentaliteit en de keuzes die je daardoor maakt. De regerend wereldkampioen vertrouwde er kennelijk niet op dat hij Max had kunnen ‘uitremmen’. Mercedes had een ander plan bedacht: polesitter Bottas zou een ‘tow’ geven aan Hamilton. Oftewel, Hamilton zou in de slipstream van de Fin rijden, die dan vlak voor de bocht ruimte zou maken voor de Brit. En daarna zou Bottas dan Verstappen zo lang mogelijk blokkeren.

Maar ja, het plan mislukte doordat Bottas te traag wegrolde en ook nog eens de deur open hield. Logisch: Bottas had in zijn hoofd zitten dat hij kaarsrecht voor Hamilton zou gaan rijden, vandaar dat hij de rand van de baan verliet. “Valtteri had een iets slechtere start dan zowel Verstappen als Lewis. Niet veel, een meter of vier, maar het was genoeg”, zo verklaarde James Vowles, hoofd strategie bij Mercedes.

Sprintrace Formule 1 GP Brazilië

Tijdens de Formule 1 GP Brazilië vindt weer een sprintrace plaats, voor de derde en laatste keer op de F1 kalender dit jaar. Die is zaterdag van 20:30 tot 21:00 uur (check Live Formule 1 kijken voor de exacte tv uitzendingen). De locatie van het raceweekend is als vanouds het Autódromo José Carlos Pace. Maar je mag het circuit in Brazilië ook Interlagos noemen. Het rechte eind van start en finish ligt enkele tientallen meters boven de tweede sector. Het circuit heeft zowel lange, snelle doordraaibochten als langzamere, technisch lastige bochten.

Verstappen is voorzichtig over zijn kansen op Interlagos. “In 2019 won ik hier, maar het was toen een close gevecht en ik verwacht dat het dit jaar vergelijkbaar zal zijn. Ook het weer kan hier altijd een rol spelen.”

#ad
Bet365 Sport
De nummer een voor sport

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top