Ga naar hoofdinhoud
Wedden op Eurovisie Songfestival

Doe een voorspelling en maak met wedden op Songfestival het spektakel in Turijn compleet. Hoe het gokken op Eurovisie Songfestival bij bookmakers precies werkt leggen we je op deze pagina uit. Alle deelnemers, de inzendingen en het programma vind je verderop. Welk liedje gaat winnen in 2022? S10 doet names Nederland mee met het nummer ‘De Diepte’.

#ad

UNIBET /
€40 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Uitleg wedden op Songfestival

Hierboven zie je al wat kreten waar je misschien nog nooit van gehoord hebt, maar laat je niet afschrikken, het ziet er ingewikkelder uit dan het wedden op Songfestival in werkelijkheid is. We gaan je hieronder uitleggen hoe het werkt en je zult zien dat Songfestival voorspellingen doen makkelijk en leuk is. En of Nederland nu wel of niet tot de favorieten hoort, met gokken op het Songfestival 2022 bij bookmakers wordt het altijd sowieso spannend.

De halve finales vinden plaats op dinsdag 10 en donderdag 12 mei. De finale van het Eurovisie Songfestival 2022 vindt plaats op zaterdag 14 mei in Pala Alpitour, Turijn. Italië hoeft zich als gastland niet door de halve finales heen te worstelen maar is direct geplaatst voor de finale op zaterdag.

Voorspelling Songfestival 2022

Let op: helaas mogen bookmakers van de Nederlandse overheid geen Songfestival weddenschappen meer aanbieden in ons land. Je kan vanuit Nederland dus niet wedden op het ESF.

Grootste kanshebbers volgens bookmakers:

 1. Oekraïne @1.32 x je inleg
 2. Engeland/Zweden @8.00
 3. Italië @13.00
 4. Spanje @20.00

Nederland staat met een notering van 69.00 op een tiende plaats.

Voor iedere ingezette euro krijg je van de bookmakers bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Notering d.d. 14.05.22. 18+ Speel Bewust!

Gokken op Songfestival

Als je wat verder op Onlinewedden.com rondkijkt zie je dat het bij bookmakers meestal om wedden op sport draait. Bij een bookmaker (ofwel wedkantoor) kun je voorspellingen doen. Bijvoorbeeld wie een wedstrijd wint, hoeveel goals er in een wedstrijd gescoord worden, wie dit seizoen kampioen wordt etc. Maar ook kun je bij bookmakers wedden op het Eurovisie Songfestival en andere evenementen die niets met sport te maken hebben! En het fijne is dat het allemaal volledig online gaat. Dus lekker makkelijk vanuit huis of onderweg op je pc of mobiel inzetten op de liedjes.

Op de website van een bookmaker vind je per evenement allerlei weddenschappen waarop je kunt inzetten. Aan zo’n weddenschap is een notering gekoppeld – de winstkans als het ware. Hoe hoger de odds, hoe kleiner de kans dat je met die voorspelling gaat winnen. En hoe lager de odds, hoe waarschijnlijker het is dat de voorspelling gaat uitkomen. Althans, volgens de bookmakers….

Inzetten en winnen maar

Heb je besloten waarop je wilt inzetten, dan klik je op de notering (de odd) die daarbij hoort. Het wedstrookje verschijnt in beeld en je typt vervolgens in hoeveel je wilt inzetten (al met 10 cent doe je mee) en je bevestigt je weddenschap. Nu maar afwachten of je Songfestival voorspelling uitkomt. Zo ja, dan win je wat je hebt ingezet x de notering. Dat is in het kort waar het zo’n beetje op neerkomt.

Op onze site hebben we een basis handleiding voor het online wedden. Het gaat daar weliswaar over inzetten op sport, maar ook voor het wedden op Songfestival is het wellicht handig om eens door te lezen. Je vindt er ook weer links naar andere pagina’s.

Bookmakers Songfestival

Je hebt net kunnen lezen dat je bij bookmakers kunt gokken op het Songfestival. Om in te kunnen zetten op je favoriet moet je wel eerst een account openen. Op de pagina bookmakers kun je reviews lezen en bepalen welke ESF bookmaker bij je past. Heb je een keuze gemaakt, dan heb je je binnen enkele ogenblikken geregistreerd. Het openen van een account is gratis, sterker nog: je krijgt in veel gevallen bonusgeld of gratis weddenschappen ter verwelkoming! Zodra je wat geld op je account hebt gestort kun je direct inzetten.

Alle bookmakers bieden Songfestival weddenschappen aan. Niet het hele jaar rond, maar zodra het liedjesfestijn dichterbij komt, verschijnen de Songfestival bets vanzelf online. De deelnemende landen moeten vanzelfsprekend eerst hun kandidaten selecteren en dan volgen ook de liedjes zelf nog.

Waar kun je op inzetten?

Zijn de Songfestival deelnemers eenmaal bekend, dan komen er talloze ESF weddenschappen beschikbaar. Je kunt inzetten op de halve finales en natuurlijk ook de Eurovisie Songfestival winnaar voorspellen! De odds bij de bookmakers veranderen geregeld, want liedjes vallen wel of niet in de smaak bij de media en het publiek – en dat uit zich direct in de noteringen. En uiteraard ziet het er na de halve finales weer heel anders uit en beginnen de Songfestival favorieten zich af te tekenen.

Behalve de eindwinnaar kun je ook de winnaars van de halve finales voorspellen. Verder kun je top 3, top 6 of top 10 posities e.d. voorspellen en kun je vaak ook head-to-head voorspellingen doen. Daarbij wordt een directe vergelijking tussen twee kandidaten gemaakt en kun je gokken welk liedje wint. Ook kun je voorspellen of een land 0 punten behaalt of dat een land uit een bepaalde regio doordringt tot een toppositie. Check bij jouw Eurovisie Songfestival bookmaker de opties.

Gokken op Songfestival | Getty

Favorieten Eurovisie Songfestival bookmakers

Zweden doet het vaak goed en vinden we geregeld terug in het lijstje met Songfestival favorieten. De Zweden kiezen hun deelnemer middels het Melodifestivalen. Een liedjeswedstrijd waarbij de uiteindelijke kandidaat gekozen wordt. Is het nog te vroeg om te wedden op het Eurovisie Songfestival en staan de odds nog niet online? Wellicht kun je wel bij de bookmakers wedden op de liedjes van het Zweedse festival. Een leuke opwarmer!

Tijdens het vorige ESF waren Frankrijk, Italië, Malta en Zwitserland favoriet. Maneskin werd met het lied Zitti e Buoni de uiteindelijke winnaar van het Songfestival en de odds lagen ten tijde van de finale rond de 3.50. Dat hield dus een hele dikke winst op je inzet in… Frankrijk eindigde als tweede, Zwitserland werd derde en Nederland eindigde op de 23e plaats.

#ad

UNIBET /
€40 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Tips wedden op Eurovisie Songfestival 2022

De grote 5: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zijn altijd present in de finale van het Eurovisie Songfestival. Door hun (grote) financiële bijdrage zijn zij altijd verzekerd van de eindronde. Maar dat betekent niet automatisch dat zij hoog gaan eindigen.

Een paar tips voor het wedden op Songfestival: check de taal waarin gezongen wordt, let op de act (is het spectaculair of stemmig genoeg?), zien de kandidaten er goed uit en is er veel heisa rond een bepaalde deelnemer? Hoe meer aandacht een Songfestival liedje of kandidaat krijgt hoe groter vaak de kans dat dat liedje hoog eindigt. En houdt ook de politiek een beetje in je achterhoofd. Vaak stemmen buurlanden of politiek gelijkgestemde landen op elkaar.

Bovenaan deze pagina vind je de meest actuele quoteringen voor het ESF. Stien den Hollander (S10) zingt voor Nederland. Deze Nederlandse Songfestival deelnemer deed nooit mee aan talentenjachten als bijvoorbeeld The Voice of Holland (wist je trouwens dat je bij de bookmakers ook vaak op zangwedstrijden als de Voice kunt wedden?) maar je zou haar kunnen kennen van haar ep’s Antipsychotica en Lithium of van Vlinders en Adem Je In. S10 zal een Nederlandstalig nummer ten gehore brengen in Turijn.

Deelnemers Songfestival 2022

Aan het Eurovisie Songfestival in Italië doen 41 landen mee. Ook Australië (het enige land van buiten Europa) is weer present. Onderstaand alle Songfestival deelnemers.

 1. Albanië
  Ronela Hajati met Sekret
 2. Armenië
  Rosa Linn met Snap
 3. Australië
  Sheldon Riley met Not the same
 4. Azerbeidzjan
  Nadir Rüstǝmli met Fade to black
 5. België
  Jérémie Makiese met Miss you
 6. Bulgarije
  Intelligent Music Project met Intention
 7. Cyprus
  Andromache met Ela
 8. Denemarken
  REDDI met The show
 9. Duitsland
  Malik Harris met Rockstars
 10. Estland
  Stefan met Hope
 11. Finland
  The Rasmus met Jezebel
 12. Frankrijk
  Alvan & Ahez met Fulenn
 13. Georgië
  Circus Mircus met Lock me in
 14. Griekenland
  Amanda Tenfjord met Die together
 15. Ierland
  Brooke Scullion met That’s rich
 16. IJsland
  Sigga, Beta og Elín met Með hækkandi sól
 17. Israël
  Michael Ben David met I.M
 18. Italië
  Mahmood & BLANCO met Brividi
 19. Kroatië
  Mia Dimšić met Guilty pleasure
 20. Letland
  Citi zēni met Eat your salad
 21. Litouwen
  Monika Liu met Sentimentai
 22. Malta
  Emma Muscat met Out of sight
 23. Moldavië
  Zdob și Zdub & Frații Advahov met Trenulețul
 24. Montenegro
  Vladana met Breathe
 25. Nederland
  S10 met De diepte
 26. Noord-Macedonië
  Andrea met Circles
 27. Noorwegen
  Subwoolfer met Give that woolf a banana
 28. Oekraïne
  Kalush Orchestra met Stefania
 29. Oostenrijk
  LUM!X & Pia Maria met Halo
 30. Polen
  Ochman met River
 31. Portugal
  MARO met Saudade, saudade
 32. Roemenië
  WRS met Llámame
 33. San Marino
  Achille Lauro met Stripper
 34. Servië
  Konstrakta met In corpore sano
 35. Slovenië
  LPS met Disko
 36. Spanje
  Chanel met SloMo
 37. Tsjechië
  We Are Domi met Lights off
 38. Verenigd Koninkrijk
  Sam Ryder met Space man
 39. Zweden
  Cornelia Jakobs met Hold me closer
 40. Zwitserland
  Marius Bear met Boys do cry
#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
WEDKREDIETEN TOT WEL €100

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Veelgestelde vragen

De Nederlandse overheid staat helaas niet toe dat Nederlanders bij bookmakers op het Songfestival mogen inzetten.

Zodra de deelnemers en inzendingen bekend worden vind je bovenaan deze pagina de grootste favorieten.

In 2021 werd het Eurovisie Songfestival gewonnen door de Italiaanse rockband Måneskin met het nummer Zitti E Buoni.

De 66e editie van het Songfestival vindt plaats in het Pala Alpitour in Turijn, Italië.

De finale van het Songfestival vindt plaats op zaterdag 14 mei 2022. De eerste halve finale wordt gehouden op 10 mei en de tweede halve finale op 12 mei.

De Nederlandse inzending wordt verzorgd door S10. Het liedje dat zij zal zingen in Turijn heet ‘De Diepte’.

Back To Top