skip to Main Content
Wedden op Eurovisie Songfestival

Wie gaat het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam winnen? Nederland wordt vertegenwoordigd door Jeangu Macrooy met Grow. Doe een voorspelling bij de bookmakers en maak met wedden op Songfestival het spektakel in Ahoy compleet! Hoe het gokken op ESF precies werkt leggen we je op deze pagina uit. Alle deelnemers en het Songfestival programma vind je verderop. $ucces!

Wie wint het Songfestival 2020 in Rotterdam? Favorieten bij de bookmakers zijn:

  • Bulgarije @6.00
  • Litouwen @7.00
  • IJsland @7.50
  • Zwitserland @5.50
  • Rusland @8.00
  • Nederland: 41.00 x de inleg

Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Alle tips op onze site zijn gebaseerd op de persoonlijke mening van de auteur; wij garanderen geen succes. 18+ Speel Bewust!

Hierboven zie je al wat kreten waar je misschien nog nooit van gehoord hebt, maar laat je niet afschrikken! Het ziet er ingewikkelder uit dan het in werkelijkheid is. We gaan je hieronder uitleggen hoe het werkt en je zult zien dat Songfestival voorspellingen doen makkelijk, leuk en spannend is. En met gokken op het Songfestival kun je bovendien nog eens lekker winnen ook!

De halve finales vinden plaats op dinsdag 12 en donderdag 14 mei. De finale van het Eurovisie Songfestival 2020 vindt plaats op zaterdag 16 mei in Ahoy, Rotterdam. Nederland hoeft zich als gastland niet door de halve finales heen te worstelen maar is direct geplaatst voor de finale op zaterdag.

Wedden op Songfestival Nederland | Getty
Online wedden: tips en informatie

Uitleg wat is wedden op Songfestival?

Als je wat verder op Onlinewedden.com rondkijkt zie je dat het bij bookmakers meestal om wedden op sport draait. Bij een bookmaker (ofwel wedkantoor) kun je voorspellingen doen. Bijvoorbeeld wie een wedstrijd wint, hoeveel goals er in een duel gescoord worden, wie dit seizoen kampioen wordt etc. Maar ook kun je bij bookmakers gokken op Songfestival en andere evenementen die niets met sport te maken hebben! En het fijne is dat wedden tegenwoordig volledig online gaat. Dus lekker makkelijk vanuit huis of onderweg op je pc of mobiele apparaat.

Op de website van een bookmaker vind je per evenement allerlei voorspellingen waarop je kunt inzetten. Aan zo’n voorspelling wordt door de bookie een ‘odd’ gekoppeld – de winstkans als het ware. Hoe hoger de odds, hoe kleiner de kans dat je met die voorspelling gaat winnen. En hoe lager de odds, hoe waarschijnlijker het is dat de voorspelling gaat uitkomen. Althans, volgens de bookmakers….

Inzetten en winnen maar

Heb je besloten waarop je wilt inzetten, dan klik je op de quotering (odd) die daarbij hoort. Het wedstrookje verschijnt in beeld en je typt vervolgens in hoeveel je wilt inzetten (al met €1 speel je mee) en je bevestigt je weddenschap. Nu maar afwachten of je Songfestival voorspelling uitkomt! Zo ja, dan win je wat je hebt ingezet x de quotering. Dat is in het kort waar het zo’n beetje op neerkomt.

Op onze site hebben we een basis handleiding voor het online wedden. Het gaat daar weliswaar over inzetten op sport, maar ook voor het wedden op Songfestival is het wellicht handig om eens door te lezen. Je vindt er ook weer links naar andere pagina’s.

Wedden op Songfestival bookmakers

Je hebt net kunnen lezen dat je bij bookmakers kunt gokken op het Songfestival. Om in te kunnen zetten op je favoriet moet je wel eerst een account openen. Op de pagina bookmakers kun je reviews lezen om een ESF bookmaker te kiezen die bij je past. Heb je een keuze gemaakt, dan heb je je binnen enkele ogenblikken geregistreerd. Het openen van een account is gratis, sterker nog: je krijgt bonusgeld of gratis weddenschappen ter verwelkoming! Zodra je wat geld op je account hebt gestort kun je direct aan de slag.

Alle bookies bieden Songfestival weddenschappen aan. Niet het hele jaar rond, maar zodra het liedjesfestijn dichterbij komt, verschijnen de Songfestival bets vanzelf online. De deelnemende landen moeten vanzelfsprekend eerst hun kandidaten selecteren en dan volgen ook nog de liedjes zelf.

Waar kun je op inzetten?

Zijn de Songfestival deelnemers eenmaal bekend, dan komen er talloze ESF weddenschappen beschikbaar. Je kunt inzetten op de halve finales en natuurlijk ook de Eurovisie Songfestival winnaar voorspellen! De odds bij de bookmakers veranderen geregeld, want liedjes vallen wel of niet in de smaak bij de media en het publiek – en dat uit zich direct in de noteringen. En uiteraard ziet het er na de halve finales weer heel anders uit en beginnen de Songfestival favorieten zich af te tekenen.

Behalve de eindwinnaar kun je ook de winnaars van de halve finales voorspellen. Verder kun je top 3, top 6 of top 10 posities e.d. voorspellen en kun je vaak ook head-to-head voorspellingen doen. Daarbij wordt een directe vergelijking tussen twee kandidaten gemaakt en kun je gokken welk liedje wint. Ook kun je voorspellen of een land 0 punten behaalt of dat een land uit een bepaalde regio doordringt tot een toppositie. Check bij jouw Eurovisie Songfestival bookmaker de opties!

Gokken op Songfestival | Getty

Favorieten Eurovisie Songfestival

Zweden doet het vaak goed en vinden we geregeld terug in het lijstje met Songfestival favorieten. De Zweden kiezen hun deelnemer middels het Melodifestivalen. Een liedjeswedstrijd waarbij de uiteindelijke kandidaat gekozen wordt. Is het nog te vroeg om te wedden op het Eurovisie Songfestival en staan de odds nog niet online? Wellicht kun je wel bij de bookmakers wedden op de liedjes van het Zweedse festival. Een leuke opwarmer!

Vorig jaar waren Australië, Zweden, Zwitserland en natuurlijk Nederland favoriet. Duncan Laurence werd met het lied Arcade de uiteindelijke winnaar van het Songfestival en de odds lagen ten tijde van de finale rond de 1.75! Dat wil zeggen een dikke 75% winst op je inzet… Italië eindigde als tweede, Rusland werd derde, Zwitserland vierde en Zweden eindigde op de vijfde plaats.

Tips wedden op Eurovisie Songfestival 2020

De grote 5: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zijn altijd present in de finale van het Eurovisie Songfestival. Door hun (grote) financiële bijdrage zijn zij altijd verzekerd van de eindronde. Maar dat betekent niet automatisch dat zij hoog gaan eindigen.

Een paar tips voor het wedden op Songfestival: check de taal waarin gezongen wordt, let op de act (is het spectaculair of stemmig genoeg?), zien de kandidaten er goed uit en is er veel heisa rond een bepaalde deelnemer? Hoe meer aandacht een Songfestival liedje of kandidaat krijgt hoe groter vaak de kans dat dat liedje hoog eindigt. En houdt ook de politiek een beetje in je achterhoofd. Vaak stemmen buurlanden of politiek gelijkgestemde landen op elkaar.

Bovenaan deze pagina vind je de meest actuele quoteringen voor het ESF. Jeangu Macrooy zingt voor Nederland en gaat volgens de kenners hoog scoren. Deze Nederlandse Songfestival deelnemer deed nooit mee aan talentenjachten als bijvoorbeeld The Voice of Holland (wist je trouwens dat je bij de bookmakers ook vaak op zangwedstrijden als de Voice kunt wedden?) maar je zou hem kunnen kennen door zijn rol van Judas in The Passion 2018. Macrooy studeerde aan het conservatorium in Paramaribo en de Popacademie in Enschede.

Deelnemers Songfestival 2020

Aan het Eurovisie Songfestival in Nederland doen 41 landen mee. Montenegro en Hongarije zijn er dit jaar niet bij maar Bulgarije en Oekraïne zijn wel weer van de partij. Ook Australië (het enige land van buiten Europa) is weer present. Onderstaand alle Songfestival deelnemers 2020 en het programma van de finales. Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet.

Eerste halve finale ESF

Eerste helft
Australië: Montaigne met Don’t break me
Ierland: Lesley Roy met Story of my life
Litouwen: The Roop met On fire
Noord Macedonië: Vasil met You
Rusland: Little Big met Uno
Slovenië: Ana Soklič met Voda
Wit-Rusland: VAL met Da vidna
Zweden: The Mamas met Move

Tweede helft
Azerbeidzjan: Efendi met Cleopatra
België: Hooverphonic met Release Me
Cyprus: Sandro met Running
Israël: Eden Alene met Feker libi
Kroatië: Damir Kedzo met Divlji vjetre
Malta: Destiny Chukunyere met All my love
Noorwegen: Ulrikke met Attention
Oekraïne: Go_A met Solovej
Roemenië: Roxen met Alcohol you

In de eerste halve finale stemmen Duitsland, Italië en Nederland mee

Tweede halve finale ESF

Eerste helft
Estland: Uku Suviste met What love is
Griekenland: Stefania Liberakakis met Superg!rl
IJsland: Daði & Gagnamagnið met Think about this
Moldavië: Natalia Gordienko met Prison
Oostenrijk: Vincent Bueno met Alive
Polen: Alicja Szemplińska met Empires
San Marino: Senhit met Freaky!
Servië: Hurricane met Hasta la vista
Tsjechië: Benny Cristo met Kemama

Tweede helft
Albanië: Arilena Ara met Shaj
Armenië: Athena Manoukian met Chains on you
Bulgarije: VICTORIA met Tears getting sober
Denemarken: Ben en Tan met Yes
Finland: Aksel Kankaanranta met Looking back
Georgië: Tornike Kipiani met Take me as I am
Letland: Samanta Tina met Still breathing
Portugal: Elisa met Medo de sentir
Zwitserland: Gjon’s Tears met Répondez-moi

Frankrijk, Spanje en VK stemmen mee in de tweede halve finale

Deelnemers Finale Songfestival 2020

Duitsland: Ben Dolic met Violent thing
Frankrijk: Tom Leeb met The best in me
Italië: Diodato met Fai rumore
Nederland: Jeangu Macrooy met Grow
Spanje: Blas Cantó met Universo
Verenigd Koninkrijk: James Newman met My last breath

Back To Top