Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedden op Eurovisie Songfestival

Doe een voorspelling en maak met wedden op Songfestival het spektakel in Liverpool compleet. Hoe het gokken op Eurovisie Songfestival bij bookmakers precies werkt leggen we je op deze pagina uit. Alle deelnemers, de inzendingen en het programma vind je verderop. Welk liedje gaat winnen in 2023? Mia Nicolai en Dion Cooper doen namens Nederland mee met het lied Burning Daylight.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Uitleg wedden op Songfestival

We gaan je hieronder uitleggen hoe wedden op Songfestival werkt en je zult zien dat Songfestival voorspellingen doen makkelijk en leuk is. En of Nederland nu wel of niet tot de favorieten hoort, met gokken op het Songfestival 2023 bij bookmakers wordt het altijd sowieso spannend.

De halve finales vinden plaats op dinsdag 9 en donderdag 11 mei. De finale van het Eurovisie Songfestival 2023 vindt plaats op zaterdag 13 mei in de Liverpool Arena. Oekraïne hoeft zich als ‘gastland’ niet door de halve finales heen te worstelen maar is direct geplaatst voor de finale op zaterdag.

Voorspelling Songfestival 2023

Let op: helaas mogen bookmakers van de Nederlandse overheid geen Songfestival weddenschappen meer aanbieden in ons land. Je kan vanuit Nederland dus niet wedden op het ESF.

Grootste kanshebbers volgens de Unibet bookies:

 1. Zweden @1.83 x je inleg
 2. Finland @4.00
 3. Oekraïne @6.50
 4. Noorwegen @11.00

Nederland staat met een notering van 101.00 op een vijftiende plaats.

Voor iedere ingezette euro krijg je van de bookmakers bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Notering d.d. 13.04.23. 18+ Speel Bewust!

Gokken op Songfestival

Als je wat verder op Onlinewedden.com rondkijkt zie je dat het bij bookmakers meestal om wedden op sport draait. Bij een bookmaker (ofwel wedkantoor) kun je voorspellingen doen. Bijvoorbeeld wie een wedstrijd wint, hoeveel goals er in een wedstrijd gescoord worden, wie dit seizoen kampioen wordt etc. Maar ook kun je bij bookmakers wedden op het Eurovisie Songfestival en andere evenementen die niets met sport te maken hebben! En het fijne is dat het allemaal volledig online gaat. Dus lekker makkelijk vanuit huis of onderweg op je pc of mobiel inzetten op de liedjes.

Op de website van een bookmaker vind je per evenement allerlei weddenschappen waarop je kunt inzetten. Aan zo’n weddenschap is een notering gekoppeld – de winstkans als het ware. Hoe hoger de odds, hoe kleiner de kans dat je met die voorspelling gaat winnen. En hoe lager de odds, hoe waarschijnlijker het is dat de voorspelling gaat uitkomen. Althans, volgens de bookmakers….

Inzetten en winnen maar

Heb je besloten waarop je wilt inzetten, dan klik je op de notering (de odd) die daarbij hoort. Het wedstrookje verschijnt in beeld en je typt vervolgens in hoeveel je wilt inzetten (al met 10 cent doe je mee) en je bevestigt je weddenschap. Nu maar afwachten of je Songfestival voorspelling uitkomt. Zo ja, dan win je wat je hebt ingezet x de notering. Dat is in het kort waar het zo’n beetje op neerkomt.

Op onze site hebben we een basis handleiding voor het online wedden. Het gaat daar weliswaar over inzetten op sport, maar ook voor het wedden op Songfestival is het wellicht handig om eens door te lezen. Je vindt er ook weer links naar andere pagina’s.

Bookmakers Songfestival

Je hebt net kunnen lezen dat je bij bookmakers kunt gokken op het Songfestival. Om in te kunnen zetten op je favoriet moet je wel eerst een account openen. Op de pagina bookmakers kun je reviews lezen en bepalen welke ESF bookmaker bij je past. Heb je een keuze gemaakt, dan heb je je binnen enkele ogenblikken geregistreerd. Het openen van een account is gratis, sterker nog: je krijgt in veel gevallen bonusgeld of gratis weddenschappen ter verwelkoming! Zodra je wat geld op je account hebt gestort kun je direct inzetten.

Alle bookmakers bieden Songfestival weddenschappen aan. Niet het hele jaar rond, maar zodra het liedjesfestijn dichterbij komt, verschijnen de Songfestival bets vanzelf online. De deelnemende landen moeten vanzelfsprekend eerst hun kandidaten selecteren en dan volgen ook de liedjes zelf nog.

Waar kun je op inzetten?

Zijn de Songfestival deelnemers eenmaal bekend, dan komen er talloze ESF weddenschappen beschikbaar. Je kunt inzetten op de halve finales en natuurlijk ook de Eurovisie Songfestival winnaar voorspellen! De odds bij de bookmakers veranderen geregeld, want liedjes vallen wel of niet in de smaak bij de media en het publiek – en dat uit zich direct in de noteringen. En uiteraard ziet het er na de halve finales weer heel anders uit en beginnen de Songfestival favorieten zich af te tekenen.

Behalve de eindwinnaar kun je ook de winnaars van de halve finales voorspellen. Verder kun je top 3, top 6 of top 10 posities e.d. voorspellen en kun je vaak ook head-to-head voorspellingen doen. Daarbij wordt een directe vergelijking tussen twee kandidaten gemaakt en kun je gokken welk liedje wint. Ook kun je voorspellen of een land 0 punten behaalt of dat een land uit een bepaalde regio doordringt tot een toppositie. Check bij jouw Eurovisie Songfestival bookmaker de opties.

Favorieten Eurovisie Songfestival bookmakers

Zweden doet het vaak goed en vinden we geregeld terug in het lijstje met Songfestival favorieten. De Zweden kiezen hun deelnemer middels het Melodifestivalen. Een liedjeswedstrijd waarbij de uiteindelijke kandidaat gekozen wordt. Is het nog te vroeg om te wedden op het Eurovisie Songfestival en staan de odds nog niet online? Wellicht kun je wel bij de bookmakers wedden op de liedjes van het Zweedse festival. Een leuke opwarmer!

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Tips wedden op Eurovisie Songfestival 2023

De grote 5: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zijn altijd present in de finale van het Eurovisie Songfestival. Door hun (grote) financiële bijdrage zijn zij altijd verzekerd van de eindronde. Maar dat betekent niet automatisch dat zij hoog gaan eindigen.

Een paar tips voor het wedden op Songfestival: check de taal waarin gezongen wordt, let op de act (is het spectaculair of stemmig genoeg?), zien de kandidaten er goed uit en is er veel heisa rond een bepaalde deelnemer? Hoe meer aandacht een Songfestival liedje of kandidaat krijgt hoe groter vaak de kans dat dat liedje hoog eindigt. En houdt ook de politiek een beetje in je achterhoofd. Vaak stemmen buurlanden of politiek gelijkgestemde landen op elkaar.

Bovenaan deze pagina vind je de meest actuele quoteringen voor het ESF.

Deelnemers Songfestival 2023

Aan het Eurovisie Songfestival in Liverpool doen 37 landen mee. Ook Australië (het enige land van buiten Europa) is weer present. Onderstaand alle Songfestival deelnemers.

 1. Albanië
  Albina Kelmindi & Familja Kelmindi met Duje
 2. Armenië
  Brunette met Future Lover
 3. Australië
  Voyager met Promise
 4. Azerbeidzjan
  TuralTuranX met Tell me More
 5. België
  Gustaph met Because Of You
 6. Cyprus
  Andrew Lambrou met Break A Broken Heart
 7. Denemarken
  Reiley met Don’t Go Breaking My Heart
 8. Duitsland
  Lord Of The Lost met Blood And Glitter
 9. Estland
  Alika met Bridges
 10. Finland
  Käärijä met Cha cha cha
 11. Frankrijk
  La Zarra met Évidemment
 12. Georgië
  Iru Khechanovi met Echo
 13. Griekenland
  Victor Vernicos met What They Say
 14. Ierland
  Wild Youth met We Are One
 15. IJsland
  Diljá met Power
 16. Israël
  Noa Kirel met Unicorn
 17. Italië
  Marco Mengoni met Due vite
 18. Kroatië
  Let 3 met Mama šč!
 19. Letland
  Sudden Lights met Aijā
 20. Litouwen
  Monika Linkytė met Stay
 21. Malta
  The Busker met Dance (Our Own Party)
 22. Moldavië
  Pasha Parfeni met Soarele şi luna
 23. Nederland
  Mia Nicolai & Dion Cooper met Burning Daylight
 24. Noorwegen
  Alessandra met Queen of Kings
 25. Oekraïne
  TVORCHI met Heart of Steel
 26. Oostenrijk
  Teya & Salena met Who the Hell is Edgar?
 27. Polen
  Blanka met Solo
 28. Portugal
  Mimicat met Ai Coracao
 29. Roemenië
  Theodor Andrei met D.G.T. (Off and on)
 30. San Marino
  Piqued Jacks met Like an animal
 31. Servië
  Luke Black met Samo mi se spava
 32. Slovenië
  Joker Out met Carpe Diem
 33. Spanje
  Blanca Paloma met Eaea
 34. Tsjechië
  Vesna met My Sister’s Crown
 35. Verenigd Koninkrijk
  Mae Muller – I Wrote a Song
 36. Zweden
  Loreen – Tattoo
 37. Zwitserland
  Remo Forrer met Watergun
#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Veelgestelde vragen

De Nederlandse overheid staat helaas niet toe dat Nederlanders bij bookmakers op het Songfestival mogen inzetten.

Zodra de deelnemers en inzendingen bekend worden vind je elders op deze pagina de grootste favorieten.

In 2022 werd het Eurovisie Songfestival gewonnen door Oekraïne. De groep Kalush won met het nummer Stefania.

De 67e editie van het Songfestival vindt plaats in de Liverpool Arena in Liverpool, Engeland. Door de oorlog in Oekraïne kan het ESF dit jaar niet in het land van de winnaar plaatsvinden. Er is voor Engeland gekozen omdat de Engelse inzending vorig jaar als tweede eindigde.

De finale van het Songfestival vindt plaats op zaterdag 13 mei 2023. De eerste halve finale wordt gehouden op 9 mei en de tweede halve finale op 11 mei.

Nederland wordt op het Songfestival vertegenwoordigd door Mia Nicolai en Dion Cooper met het liedje Burning Daylight.

Back To Top