Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Paarden Wedden

Veel Engelse bookmakers kennen hun oorsprong in het paarden wedden en zijn er in het wedden op sport groot door geworden. Alleen daarom al is het wedden op paarden sensationeel en enorm veelzijdig. Dankzij de enorme populariteit zijn er ook flinke prijzenpotten te winnen. En niet onbelangrijk: vrijwel altijd vindt er wel ergens een paardenrace plaats waarop je bij Unibet.nl kan gokken.

In Nederland hebben we weliswaar niet zo’n ingebakken wedcultuur als in Engeland, maar ook hier wordt wedden op paardenrennen steeds populairder. Voorspel jij dat een rag of een maiden wint? Op deze pagina lees je alles over wedden op paardenraces bij bookmakers. Hoe het werkt, wat de mogelijkheden zijn en meer.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Waar kun je wedden op paarden?

Wedden op paarden doe je bij een online bookmaker. Wat je voor het gokken op een paardenrace nodig hebt is een account met wat saldo erop. Er zijn diverse bookmakers die ruim voorzien zijn in horse betting. Neem bijvoorbeeld Bet365.nl. Dit soort grote wedkantoren hebben hele aparte secties op hun sites gewijd aan wedden op paarden tips.

Bookmaker paarden wedden

  1. Kies voor Unibet.nl of een andere bookmaker op deze pagina en je wordt doorgestuurd
  2. Doorloop de registratie en zorg dat je correct je persoonlijke gegevens invult
  3. Stel je gebruikersnaam en wachtwoord in
  4. Stort wat geld om mee te spelen
  5. Je kan nu starten met gokken op een paardenrace

Unibet heeft een uitstekend aanbod. Je kan bij deze bookmaker op vrijwel alle paardenraces wedden en bovendien zijn er virtuele paardenraces waarop je kan inzetten. Het keuze is groot en divers – en dat geldt ook voor bijvoorbeeld het wedden op tennis en andere sporten.

Beter gokken op paardenrennen

Weten welk paard een kans maakt, wie de jockey is en hoe prestaties op andere banen waren is belangrijke kennis bij het wedden op paarden. Nu hoef je gelukkig niet alles zelf uit vinden; je kan voor het plaatsen van je weddenschap bij de bookmakers de racecards raadplegen. Hierop vindt je informatie over de trainer, de jockey, de leeftijd en geslacht van het paard en resultaten van afgelopen races. De informatie op een racecard is goud waard! Kijk eens welk paard op welke afstand goed presteert en check ook op prestaties op verschillende ondergronden/terreinen. Hoe meer kennis je vergaart, des beter je paardenraces kan voorspellen.

De banen bij paardenraces

De wedstrijden vinden op de vlakke baan of hindernisbaan plaats. Gedurende het zomerseizoen worden de flat races gehouden en in de wintermaanden vinden de Chase en Hurdle races plaats. Bij de Chase paardenraces zijn de hindernissen kleiner (struiken, water, balken e.d.) dan bij de Hurdle.

Een flat race die iedereen wel kent is Royal Ascot. De belangrijkste hindernisrace is de Grand National. Zoals gezegd: voor het wedden op paarden geldt dat hoe meer je weet, hoe meer kans je maakt om je paarden weddenschap winnen. Check die extra informatie dus die je bij de bookmakers via de racecards kan krijgen, het helpt je betere voorspellingen te doen.

Inzetten op paarden

Online wedden op paarden is niet moeilijk. Eenmaal je account bij de bookmaker aangemaakt (en een eventuele welkomstbonus opgestreken), kun je aan de slag. Zoek op de site van de bookmaker de paardenrace waarop je wilt inzetten en kies uit een van de vele mogelijkheden. Bij iedere pick vind je de odds. Dat is het bedrag dat per ingezette euro wordt uitbetaald als je een bet hebt gewonnen.

Een paarden weddenschap gevonden die je aanstaat? Klik op de notering en de wedcoupon verschijnt in beeld. Geef aan wat je wilt inzetten en bevestig je inzet. Alles gaat nu verder vanzelf.

Drafsport is snel, dynamisch en keihard. Een gokje wagen kan al vanaf een heel klein bedrag, €0,50 of €1,00, afhankelijk van de bookmaker die je kiest.

Weddenschappen paardenrennen

Je kunt inzetten op allerlei races op diverse renbanen in meerdere landen. Daarnaast kun je op verschillende manieren inzetten: wedden op een enkele draverij of op een combinaties van races.

Ook bij het gokken op paarden geldt dat de bookmakers de favorieten uiteraard de laagste quoteringen meegeven. Maar niets is zo onzeker als het voorspellen van het beste paard en je kunt dus al snel geld verliezen in plaats van met wedden op paarden geld te winnen.

Each Way – EW bet

Ga je voor een ‘to win’ bet dan moet ook echt het paard van je keuze als eerste over de eindstreep komen – een groot risico dus. Wil je meer zekerheid dat je weddenschap slaagt, ga dan voor de Each Way oftewel de E/W bet. Je zet als het ware twee keer in, maar hebt wel meer kans op een winnende weddenschap. Je wint je bet namelijk ook als het paard bij bijvoorbeeld bij de eerste drie eindigt.

Bij de eerste weddenschap van een E/W gaat het erom of het paard van je keuze wint, de tweede weddenschap slaagt als het paard in de top 3 eindigt. Stel; je zet €5,- in en je geeft aan dat je voor EW gaat, dan wordt er twee keer je inzet gerekend. Je zet dus een tientje in. Als het door jou gekozen paard wint dan win je dus met het eerste deel van je bet en ook met het tweede deel (de placed bet). Wordt het paard tweede of derde dan win je alleen met het ‘placed’ gedeelte.

Handicap bij paarden wedden

Voor de paardenraces op de vlakke baan kan door de handicapper aan ieder paard een bepaald gewicht worden toebedeeld. Om de race spannend te houden moeten de favoriete paarden meer gewicht meenemen dan de lager geklasseerden. De kans wordt zodoende groter dat alle paarden gelijkertijd over de finish komen.

Wint het favoriete paard ondanks het extra gewicht toch, dan wordt dat de ‘handicap horse’ genoemd. Je begrijpt wel dat we dan te maken hebben met een echte topper. Zo’n paardenrace wordt een handicap race genoemd. De bookmakers vermelden dit altijd bij de weddenschappen.

wedden op paarden bij online bookmakers | Getty

Overige opties wedden op paarden

Bij paardenraces op de vlakke baan kennen we ook:

  • Stakes races: een wedstrijd waar startgeld voor moet worden betaald en waar het prijzengeld hoog is
  • claiming races: deelnemende paarden zijn te koop
  • allowance races: ook een soort handicap, maar dan op basis van andere criteria – zoals leeftijd, geslacht, prestaties

Natuurlijk zijn er veel meer weddenschappen op paarden mogelijk zoals ‘dubbel winnend’, ‘kwartet’, ‘V4’, ‘V65’, etc.. Check alle mogelijkheden op de site van je bookmaker. $ucces!

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Veelgestelde vragen

Om een weddenschap op paardenraces te plaatsen heb je een account bij Unibet of een andere legale bookmaker nodig. Je kan er een aanmaken via deze website. Stort er wat speelgeld op en je kunt gelijk aan de slag. Zoek de race waarop je wilt inzetten en klik op de weddenschap van je keuze. Geef je inzet aan en bevestig. Je paardenrace weddenschap is nu geplaatst en gewonnen geld wordt automatisch aan je saldo toegevoegd.

In Nederland kan je bij alle bookmakers met een vergunning van de Kansspelautoriteit wedden op paardenraces. Links en advertenties die je op deze website aantreft leiden allemaal naar bookies met een vergunning. Klik erop, maak een wed account aan en je kunt gelijk beginnen met wedden op paarden.

Actuele odds voor aankomende grote paardenraces vind je op deze pagina. Meer odds check je op de site van je bookmaker.

Jazeker. De Royal Meeting wordt altijd in juni gehouden en je kunt bij bijvoorbeeld bookmaker Unibet.nl het hele jaar voorafgaande het event al op Ascot wedden.

Back To Top