skip to Main Content
Paarden Wedden

Veel Engelse bookmakers kennen hun oorsprong in de paardensport en zijn ermee in het wedden op sport groot door geworden. Alleen daarom al is het wedden op paarden sensationeel en enorm veelzijdig!

Dankzij die enorme populariteit zijn er ook flinke prijzenpotten te winnen. En niet onbelangrijk: vrijwel iedere 10 minuten vindt er wel ergens een race plaats zodat je altijd kunt wedden op paarden.

In Nederland hebben we weliswaar niet zo’n ingebakken wedcultuur als in Engeland, maar ook hier worden sportweddenschappen steeds populairder. Voorspel jij dat een ‘rag’ of een ‘maiden’ wint? Op deze pagina lees je alles over wedden op paardenraces bij bookmakers.

Doncaster – Cazoo St Leger. Wie wint op 11 september? Favorieten bookmakers:

  • Hurricane Lane: 2.50
  • Adayar: 5.00
  • Lone Eagle: 9.00
  • Wordsworth/Alenquer: 9.00
  • Sir Lucan/Mojo Star: 15.00

Voor iedere ingezette euro krijg je bij bookmakers als Toto bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Noteringen d.d. 22.07.21. 18+ Speel Bewust!

Waar kun je wedden op paarden?

Wedden op paarden doe je bij een bookmaker. Je hoeft niet de deur uit om op de baan je weddenschap af te sluiten, maar doet dat heel snel en makkelijk thuis online – of waar dan ook op je mobiel.

Op de pagina bookmakers vind je reviews van diverse goksites die je helpen een keuze te maken. Bookmaker 888Sport is ruim voorzien wat horse betting betreft. Deze bookie heeft tijdens grote evenementen mooie promoties lopen, garandeert het bieden van de hoogste odds en heeft een aparte sectie op de site geheel gewijd aan wedden op paarden tips.

Ook William Hill heeft een uitstekend aanbod. Op vrijwel alle paardenraces kun je bij deze bookmaker wedden en het aanbod is groot en divers. Bovendien blinkt de William Hill uit met tips en achtergrondinformatie – ook voor wat betreft bijvoorbeeld het wedden op tennis.

Nog nooit eerder ingezet op sport? Lees hier alles wat je moet weten: handleiding wedden.

Racecards

Weten welk paard een kans maakt, wie de jockey is en hoe prestaties op andere banen waren is belangrijke kennis bij het wedden op paarden. De wedstrijden vinden op de vlakke baan of hindernisbaan plaats. Gedurende het zomerseizoen worden de flat races gehouden en in de wintermaanden vinden de Chase en Hurdle races plaats. Bij de Chase paardenraces zijn de hindernissen kleiner (struiken, water, balken e.d.) dan bij de Hurdle.

Een flat race die iedereen wel kent is Royal Ascot. De belangrijkste hindernisrace is de Grand National. Ook voor het wedden op paarden geldt: Hoe meer je weet hoe meer kans je maakt om te winnen. Check de extra informatie bij de bookmakers, zoals de ‘racecards’, die nuttig zijn om een goede voorspelling te doen. Drafsport is snel, dynamisch en keihard. Een gokje wagen kan al vanaf een heel klein bedrag, €0,50 of €1,00, afhankelijk van de goksite die je kiest.

Inzetten op paarden

Online wedden op paarden is, zoals eerder gezegd, heel eenvoudig. Eenmaal je account bij de bookmaker aangemaakt (en je welkomstbonus opgestreken!) kun je aan de slag. Zoek bij de bookmaker het evenement / paardenrace waar je op wilt inzetten en kies uit een van de vele inzetmogelijkheden. Bij iedere race vind je de ‘noteringen’. Dat is (per ingezette euro) het bedrag dat wordt uitbetaald als je een weddenschap hebt gewonnen.

Een paarden weddenschap gevonden die je aanstaat? Klik op de notering en het wedstrookje verschijnt in beeld. Geef aan wat je wilt inzetten en bevestig je inzet. Alles gaat nu verder vanzelf.

wedden op paarden bij online bookmakers | Getty

Weddenschappen paardenraces

Je kunt inzetten op allerlei races op diverse renbanen in meerdere landen. Daarnaast kun je op verschillende manieren inzetten: wedden op een enkele draverij of op een combinaties van races.

Ook bij het gokken op paarden geldt dat de bookmakers de favorieten uiteraard de laagste quoteringen meegeven. Maar niets is zo onzeker als wedden op het beste paard en je kunt dus al snel geld verliezen in plaats van geld winnen met wedden op paarden.

Ga je voor een ‘to win’ bet dan moet ook echt het paard van je keuze als eerste over de eindstreep komen – een groot risico dus. Wil je meer zekerheid dat je weddenschap slaagt, ga dan voor de Each Way oftewel de E/W bet. Je zet als het ware twee keer in, maar hebt wel meer kans op een winnende weddenschap. Je wint je bet namelijk ook als het paard bij de eerste drie eindigt. Dat laatste is trouwens per bookie verschillend, maar over het algemeen gaat het om de top 3.

Each Way – EW bet

De eerste weddenschap gaat om of het paard van je keuze wint, de tweede weddenschap slaagt dus als het paard in de top 3 eindigt / een ‘placed’ bet. Stel; je zet €5,- in en je geeft aan dat je voor EW gaat, dan wordt er twee keer je inzet gerekend. Je zet dus een tientje in.

Als het door jou gekozen paard wint dan win je dus met het eerste deel van je bet en ook met het tweede deel (placed). Wordt het paard tweede of derde dan win je alleen met het ‘placed’ gedeelte.

Flat race betting

Voor de paardenraces op de vlakke baan kan door de handicapper aan ieder paard een bepaald gewicht worden toebedeeld. Om de race spannend te houden moeten de favoriete paarden meer gewicht meenemen dan de lager geklasseerden. De kans wordt zodoende groter dat alle paarden gelijkertijd over de finish komen.

Wint ondanks het extra gewicht toch het favoriete paard, dan wordt dat de ‘handicap horse’ genoemd. Je begrijpt wel dat we dan te maken hebben met een echte topper. Zo’n paardenrace wordt een handicap race genoemd. De bookmakers vermelden dit altijd bij de weddenschappen.

Overige opties wedden op paarden

Bij paardenraces op de vlakke baan kennen we ook ‘stakes races’ (een wedstrijd waar startgeld voor moet worden betaald en het prijzengeld is hoog), ‘claiming races’ (deelnemende paarden zijn te koop) en ‘allowance races’ (ook een soort handicap, maar dan op basis van andere criteria – zoals leeftijd, geslacht, prestaties).

Natuurlijk zijn er veel meer weddenschappen op paarden mogelijk zoals ‘dubbel winnend’, ‘kwartet’, ‘V4’, ‘V65’, etc.. Check alle mogelijkheden bij de bookies. $ucces!

Back To Top