Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Golf voorspellingen

Vrijwel jaarrond kun je bij Unibet.nl en andere bookmakers wedden op golf – er vindt altijd wel ergens op de wereld een toernooi plaats. Golf is wat betreft wedden op sport met name in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zeer geliefd. Vanwege de complexiteit en omdat de sport barst van de statistieken!

Op deze pagina tips voor de beste golf weddenschappen, actuele odds, uitleg van termen, golf bookmakers, de basisregels van de sport en meer.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Golf wedden strategieën

Het mooie van golf is dat er in ieder toernooi een nieuwe ster kan verschijnen. Natuurlijk zul je vaak de grote namen bovenaan het leaderboard zien staan, maar let eens op die tientallen golfers in de subtop. Zijn ze goed in vorm en ligt het karakter van de baan ze, dan kun je met wedden op golf een aardige slag slaan.

Je zou dus naast het gokken op een favoriet, ook eens een inzet op mindere goden kunnen overwegen. Bij het wedden op golf is het vrij essentieel om te weten welke banen geschikt zijn voor welk type spelers – later daarover meer.

Golf bookmakers

Bij alle online bookmakers kun je gokken op golf en het enige wat je daarvoor nodig hebt is een account met wat saldo erop. Registreren gaat overal min of meer op dezelfde wijze: je vult je persoonlijke gegevens in, je stort wat geld om mee te spelen en je kunt aan de slag. Om bij bookmakers golf weddenschappen te kunnen plaatsen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Wedden op golf majors

De PGA Tour is het voornaamste toernooiencircuit in golf en kent jaarlijks vier majors: The Masters, de US Open, de Open Championship en de PGA Championship. De toernooien starten in september en gaan door tot laat in augustus en dat betekent dus dat je vrijwel hele jaar kunt wedden op golf. En behalve de PGA Tour is er ook nog de European Tour, de Champions Tour, de Ryder Cup, The Players Championship etc.

The Masters voorspellen

The Masters is een van de bekendste golftoernooien en vindt ieder jaar in april plaats. De locatie is altijd hetzelfde (de Augusta National Golf Club in Augusta, Georgia) en ’s werelds beste golfers komen eropaf. De winnaar van The Masters krijgt het beroemde groene jasje om de schouders.

PGA Championship en US Open betting

De tweede golf major van het jaar is de PGA Championship en die wordt in mei afgewerkt. De US Open vindt vervolgens een maand later plaats en staat bekend als de meeste moeilijke van de vier golf majors wat de overall score betreft.

De laatste golf major van het seizoen, de Open Championship, wordt als enige niet in de VS maar in Engeland, Schotland of Noord Ierland gespeeld.

Voorspellingen Golf

Inzetten op golf doe je bij Unibet.nl of Bet365.nl. Je vindt daar actuele odds en favorieten voor de Majors, PGA Tour, World Tour, Challenge Tour en meer.

Soorten golf weddenschappen

Bookmakers hebben een gevarieerd aanbod golf weddenschappen beschikbaar. We zetten wat opties op een rij:

Winnaar golf voorspellen – Een veel voorkomende en eenvoudige golf bet is het simpelweg aanwijzen van een winnaar. Vaak doe je zo’n voorspelling voordat een golftoernooi van start gaat, je pakt dan namelijk meestal de beste odds. Maar ook tijdens het evenement kun je eindwinnaars blijven voorspellen. De bookmakers zullen de odds na iedere ronde updaten.

Je kunt overigens ook voorspellen of een bepaalde speler in de top 5 of top 10 eindigt. De odds zullen lager zijn, maar de kans om je golf weddenschap te winnen is groter.

Head to head golf betting – Dit is een standard weddenschap die je bij elk event bij de goksites zult aantreffen. De bookmakers zetten twee deelnemers tegenover elkaar en je kunt dan voorspellen wie het best gaat presteren. Er wordt eigenlijk een wedstrijd binnen een wedstrijd gecreëerd en je hebt 50% kans om de weddenschap te winnen. Het gevolg is natuurlijk wel lagere quoteringen.

Een variant op deze golf weddenschap zijn de ‘group matchups’, er worden dan drie of vier golfers tegenover elkaar gezet in plaats van 1 tegen 1.

Each Way golf weddenschappen – Ook met deze bet wijs je een winnaar aan, maar mocht jouw favoriet niet winnen maar tweede, derde of vierde worden dan kun je met deze golf bet toch nog wat cashen.

First Round Leader – Wie leidt er na afloop van de eerste ronde? In plaats van de winnaar van het gehele toernooi te voorspellen, zet je met deze optie slechts in op de winnaar van de openingsronde.

En verder kun je bij de golf bookies vaak inzetten op Speler van het Jaar, Rookie van het Jaar of op de nationaliteit van de winnaar: wordt het Tiger Woods of Brooks Koepka uit de VS, Rory McIlroy uit Noord-Ierland of toch Jon Rahm uit Spanje? Maar ook kun je bij golf een hole in one voorspellen of in hoeveel slagen de winnaar het toernooi wint.

Wedden op golf potentieel lucratief

In de golfsport bestaat niet zo’n heftige mate van dominantie als in individuele sporten als tennis, schaatsen en bepaalde takken van wielrennen (de tijdrit bijvoorbeeld). De reden is dat een foutje heel grote gevolgen kan hebben. Verpruts je een hole volledig, laten we zeggen met een vijfdubbele bogey, dan komt dat direct tot uiting in je totale score. Maar sla je als tennisser een bal het stadion uit, dan verlies je alleen maar dat puntje en staat niet gelijk het hele eindresultaat onder druk.

Statistieken bij wedden op golf

Daardoor is er niet zo gek veel correlatie tussen de wereldranglijst en de uitslagen van golftoernooien. Het fluctueert enorm heftig. Dat maakt wedden op golf tegelijk lastig en potentieel lucratief. Want als jij de statistieken juist weet te koppelen aan de karakteristieken van een bepaald toernooi, heb je een beslissende voorsprong op andere bettors.

Bestudeer dus altijd de kenmerken van een golfbaan: de lengte, de obstakels (water, zand, heuvels), de ligging (een kustbaan heet een ‘linksbaan’), de snelheid van de greens (een maat is de stimpmeter) en de uitslagen van de vorige jaren.

Check voor je golf bet de PGA statistieken

Via de website van de bond PGA kun je de statistieken van golftoernooien opzoeken. Dan zie je per golfbaan welke onderliggende cijfers van belang waren bij de spelers in de top. De ene keer zal lengte van de tee-off slag naar boven komen drijven, dan weer het snel bereiken van de fairway (driving accuracy) of weinig slagen morsen op de green.

Nog meer cijfers voor gokken op golf

Je kan je voorstellen dat een golfer die de bal vaak direct op de fairway krijgt, meer kans maakt op een birdie of eagle, dan iemand die flink zit te prutsen om de bal uit de bunker te krijgen. En hoe eerder je op de green staat om te putten, hoe groter de kans dat je winst boekt op de concurrentie.

Greens in regulation

Maar wie is nou lekker op dreef met het bereiken van de fairway en green? Daarvoor bestaan statistieken als ‘greens in regulation’. Dat getal geeft aan hoe vaak, in procenten, een golfer de bal op de green krijgt als hij twee slagen minder dan de par heeft afgerond. Een getal rond twee derde van de gevallen (66,66%) is sterk, boven de 70 procent is absolute wereldtop.

Shots gained

Maar het kan nog veel fijnmaziger dan deze GIR-score, bijvoorbeeld via ‘shots gained around the green’. Het is een model dat steunt op een enorme database met daarin miljoenen golfslagen, zodat per positie op een hole bekeken kan worden, hoeveel slagen een profgolfer gemiddeld nodig heeft om succesvol te putten. Het is ietwat vergelijkbaar met ‘expected goals’ wat bij het wedden op voetbal van pas komt. Zo kan iemands ‘shots gained’-score per slag berekend worden. Boven de 0,3 is wereldtop.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Winnaar golf voorspellen

Natuurlijk kan je inzetten op de winnaar van een toernooi. Maar we zeiden het al eerder: er zijn voor gokken op golf talloze zijmarkten, zoals voorspellen met hoeveel boven of onder par de winnaar het toernooi afrondt, of dat iemand in de top tien eindigt, of dat er een hole in one is. Maar ook kun je bij de bookmakers golf voorspellingen doen als welke nationaliteit de winnaar heeft, of speler A of B hoger eindigt, of iemands dagscore meer of minder dan 70,5 slagen is. Dit is dus bij uitstek een sport waarbij kennis kan lonen.

De basis van golf

Het lijkt zo simpel: een klein wit balletje moet in een gat geslagen worden. Maar dat gat is verduveld klein en er zit erg veel afstand tussen speler en de hole. En de ondergrond verschilt: hobbelig of vlak, gras of zand, het net gemaaide gras van de green of de wildernis van de rough. Kortom, golf is een stuk lastiger dan het op het oog lijkt.

18 holes

Tegenwoordig telt in het profgolf een ronde 18 holes, verdeeld over de ‘first nine’ en ‘back nine’. Een speler begint of op hole 1, of op hole 10. Ze kunnen niet allemaal tegelijk op dezelfde hole beginnen, dan verdringen ze elkaar of zou het te lang duren. Het is dus de bedoeling om in zo weinig mogelijk slagen – misschien zelfs met een ‘hole in one’ – de golfbal in de hole te krijgen.

Tee

De hole bestaat uit drie delen: de tee, fairway en green. De tee is de plek waar de bal wordt neergelegd voor de eerste slag, de tee-off. Elk deel van de baan vergt een ander soort golfclub. Voor de tee-off gebruikt een golfer zijn driver. Die heeft een grote loft, en dat is het aantal graden van de hoek waarmee clubblad ten opzichte van de steel is geplaatst. Het effect is dat de bal meer opwaarts wordt geslagen en dus verder reist.

Fairway

De fairway is de plek waar de bal na de tee-off terecht hoort te komen. Het gras is hier netjes bijgewerkt. Maar belandt de bal naast de fairway, dan kan-ie op een lastige plek verzeilen. Bijvoorbeeld in een zandbunker, of op de rough met langer gras of zelfs in een waterpartij. Voor die nare plekken zijn er aparte golfclubs, zoals een sand wedge of lobwedge. Valt de bal in het water, dan worden er twee strafslagen toegekend en moet de bal vanaf de vorige plek (of een in de regels vastgelegde positie) overnieuw worden geslagen.

Green

De green is de plek waar golfers zo snel mogelijk willen zijn. Daar is het gras heerlijk verzorgd en kort als een biljarttafel. Ze zijn dan heel dichtbij de hole. Voor dat laatste tikkie wordt de ‘putter’ gebruikt en een poging om de bal in de hole te tikken heet dan ook ‘putten’. De loft is maar twee of drie graden. De bal moet immers op de grond blijven.

wedden op golf

Golftermen: par, birdie, eagle, bogey

Ken je het golfspel niet zo goed, dan vraag je je wellicht af wat termen als par, birdie, eagle en bogey betekenen. Het zijn termen om de score mee aan te duiden. Elke hole heeft een par: het aantal slagen dat een prof redelijkerwijs nodig heeft om hem af te ronden. Vaak zal het gaan om een par van drie of vier. Een eagle betekent dat de bal twee slagen onder par is geput.

Stel dat je een hole in one slaat op een par 3, dan sla je dus een eagle. Birdie is een onder par, bogey is een boven par, double bogey twee boven par. In Nederlandstalige verslagen of golfwedstrijden wordt ook wel gesproken over “een slag gewonnen” of “een slag verloren”.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Veelgestelde vragen

In Nederland kun je bij alle online bookmakers met een vergunning van de KSA wedden op golf. Een account aanmaken kan via deze website.

Met een bookmakersaccount heb je toegang tot alle golf weddenschappen. Zoek bij jouw bookie het toernooi van je keuze op en kies een van de beschikbare weddenschappen. De wedcoupon verschijnt in beeld, geef je inzet aan en bevestig. Je golf weddenschap is nu geplaatst. Gewonnen geld wordt automatisch aan je saldo toegevoegd.

De PGA Tour kent verspreid over ieder jaar 4 majors: The Masters, de US Open, de Open Championship en de PGA Championship. Verder zijn onder meer de Ryder Cup en The Players Championship grote golfevenementen.

Natuurlijk kun je bij bookmakers sowieso altijd winnaars van golftoernooien voorspellen. Daarnaast zijn er vaak head-to-head golfweddenschappen beschikbaar (bets waarbij twee deelnemers tegenover elkaar gezet worden) en kan je de First Round Leader voorspellen.

Back To Top