Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Royal Ascot Gold Cup 2020: Stradivarius favoriet bookmakers

Wedden Royal Ascot paardenraces 2020

Donderdag om 16:35 start de grootste paardenrace van Royal Ascot, het beroemdste race-evenement ter wereld. Dit jaar is er, voor het eerst in de geschiedenis van het evenement, vanwege het coronavirus geen publiek welkom. Zelfs de Britse koningin komt niet even langs.

Royal Ascot Gold Cup 2020: Stradivarius favoriet bookmakers

Royal Ascot door corona zonder publiek

Het aantal mensen op en rond de Ascot Racecourse wordt tot een minimum beperkt. Alleen de paarden en jockeys zijn welkom en de noodzakelijke verzorgers. De bekende regels omtrent social distancing, mondkapjes en het meten van de temperatuur zijn ook hier van kracht. Bij alle races doen er maximaal 24 paarden mee.

Stradivarius favoriet Gold Cup

Het pronkstuk van dit alles is dus de Gold Cup en die werd de vorige twee edities gewonnen door Stradivarius, vernoemd naar de vermaarde violenbouwer. Inmiddels is het paard zes jaar oud en met odds van 1.50 is hij wederom de grote favoriet. Sinds vorig jaar kende Stradivarius weer een sterk seizoen, al werd hij in oktober 2019 bij de Long Distance Cup wel verslagen door Kew Gardens. Vorige week draafde Stradivarius warm bij de Coronation Cup in Newmarket, waar hij derde werd.

Favorieten bookmakers Royal Ascot

Experts verwachten dat de driejarige Technician zijn grootste rivaal zal zijn. Hij staat op 6.00 genoteerd bij de bookmakers. Hij was vorig seizoen een subtopper op middenlange afstanden en blonk uit op lange afstanden, bijvoorbeeld met winst bij Group 3 Geoffrey Freer Stakes op Newbury en op Longchamp in de herfst van 2019.

Odds Cross Counter en Nayef Road

En vlak ook Cross Counter niet uit, in 2018 de winnaar van de Melbourne Cup en vierde bij de Gold Cup van 2019. Zijn sterkste punt is zijn eindsprint, maar vorig jaar was Stradivarius simpelweg niet meer bij te halen.

Nayef Road krijgt voor het wedden op paarden een quotering mee van 11.00 en dat heeft te maken met de geleidelijke verbetering van dit paard. Vorige week sloeg hij bijvoorbeeld toe bij de Sagaro Stakes in Newcastle, dat wordt gezien als een geschikte indicator voor de Gold Cup (al was het laatste paard dat de dubbel pakte Estimate in 2013).

Wedden op Gold Cup Royal Ascot: Stradivarius @1.50 favoriet. Winst Cross Counter en Technician levert 6.00 x de inleg op, Nayef Road 11.00 x.

De Gold Cup wordt al sinds 1807 gehouden en de totale prijzenpot is dit jaar 500.000 Britse pond. Er zit geen maximum op de leeftijd van de paarden, al zitten alle deelnemers tussen de 4 en 7 jaar. De afstand is 2 miles, 3 furlongs 210 yards, oftewel iets meer dan 4 kilometer.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top