Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

F1 GP Mexico: Max Verstappen wederom favoriet bookmakers

Bij de F1 Grand Prix van Mexico, die zondag om 21.00 uur Nederlandse tijd begint, kan Max Verstappen een Formule 1 record verbreken. Momenteel staat de Red Bull-coureur op dertien zeges. Wint hij weer, dan heeft de Limburger het record te pakken wat betreft gewonnen races in een seizoen. Verstappen is favoriet om de race te winnen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Formule 1 GP van Mexico 2022

Dertien races winnen in een jaar, dat is vaker gebeurd, want voordat Verstappen het in 2022 flikte, deden Michael Schumacher en Sebastian Vettel dat al eens. Bovendien waren er toen minder races in het seizoen, dus qua percentage steken ze nog wel boven Verstappen uit.

Foro Sol

Laten we even het circuit bekijken, om zo de vraag te beantwoorden of het er een is die past bij de kwaliteiten van de auto’s van Red Bull Racing. De baan in Mexico-Stad ligt op dik 2.200 meter hoogte. Een van de opvallendste delen van Autódromo Hermanos Rodriguez is de bochtencombinatie door Foro Sol, een stadion waar vaak concerten worden gegeven. De lengte van de baan is tegen de 4,5 kilometer en er zijn relatief weinig bochten.

Powercircuit

Kortom, het valt in de categorie powercircuit, waarbij paardenkrachten meer tellen dan wegligging. Qua temperatuur zal het allemaal wel te behappen zijn. De verwachting is dat het rondom de Formule 1 GP van Mexico rond de 23 graden Celsius is, met wat windstoten.

Leestip ➙ nu al je F1 kampioen van 2023 voorspellen bij Unibet

Wordt Sergio Perez een zege in Mexico gegund?

Red Bull deed het de laatste jaren uitstekend in Mexico. Drie van de vorige vier edities van de plaatselijke Grand Prix werden een prooi voor Max Verstappen. Vorig jaar kwam hij met 17 tellen voorsprong op Hamilton over de streep. Sergio Perez was toen de eerste Mexicaan die in Mexico op het podium belandde.

Het is wellicht te naïef en romantisch gedacht, maar zijn Verstappen en het team bereid om alles op alles te zetten om Checo Perez hier een zege te gunnen? De F1 bookmakers noteren momenteel riant op een zege van Perez.

Straf Red Bull: Max Verstappen raakt titel niet kwijt

De saga rondom het overschrijden van het budgetplafond door Red Bull lijkt ook ten einde te komen. Diverse media berichten dat het team en de FIA een akkoord hebben over de straf die wordt opgelegd. En dat zal geen puntenstraf zijn, er is dan ook geen enkele sprake van dat Verstappen zijn wereldtitel uit 2021 kwijt zou kunnen raken. Vermoedelijk komt er een geldstraf en mag Red Bull minder tijd in de windtunnel tests uitvoeren.

WK Voetbal 2022

Deze winter staat het vier weken lang in het teken van het WK voetbal 2022! In deze WK gids vind je alles: het speelschema, favorieten, bookmakers, wedden en nog veel meer

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top