Ga naar hoofdinhoud

Ook zo benieuwd wie het op het EK voetbal 2021 gaan doen en welke outsiders gaan ons verrassen? Deze editie van het EK voetbal is in een hoop opzichten anders dan anders. EURO 2020 wordt gespeeld in 11 landen, kent ongebruikelijke deelnemers en het toernooi werd door corona een jaar uitgesteld.

EK voetbal: wat is jouw voorspelling?

De bookmakers zien dit jaar een glansrol weggelegd voor Engeland, Frankrijk en België. Voorafgaande het toernooi zijn de noteringen voor deze drie ploegen rond de 6.50. Duitsland gaat het lastig krijgen en Spanje, Nederland en Italië lijken er op het EK voetbal vooralsnog niet aan te pas te komen. Is het toernooi eenmaal van start gegaan, dan zal pas echt blijken wie er gaan presteren. De odds voor het wedden op EK voetbal kunnen iedere dag anders zijn, zie jij een onverwachte ploeg het ver schoppen? Check dan eens hoe de bookies die voorspelling geprijsd hebben.

Wellicht mooie EK voorspellingen kun je doen als je eens nagaat wie elkaar waar in het speelschema tegen zou kunnen komen. Welke grote ploegen worden misschien al redelijk snel uitgeschakeld? En andersom: welke mindere goden zouden weleens verder kunnen komen dan verwacht?

De weddenschappen

Inzetten op het EK voetbal geeft het toernooi net dat even meer. Behalve het voorspellen van de winnaar kun je vanzelfsprekend ook op iedere afzonderlijke wedstrijd inzetten. Elk duel is goed voor tientallen weddenschappen, variërend van het voorspellen van goals, kaarten, doelpuntenmakers, exacte scores en nog veel meer. Bovendien kun je verschillende weddenschappen naar keuze samenvoegen en je eigen bet creëren. Kortom, gokken op EK voetbal is veelzijdig en leuk. Houd wel het hoofd koel en speel bewust…

EK Voetbal 2021

Bookmakers EK voetbal 2021

Een EK voorspelling doe je bij een bookmaker. De enige waarbij dat voor Nederlanders tijdens EURO 2020 mogelijk is, is Toto. In het najaar komen andere aanbieders op de Nederlandse markt en wordt het online gokken op voetbal en andere sporten interessanter.

Bookmakers koppelen aan iedere weddenschap een odd. Dat is de prijs die (per ingezette euro) betaald wordt bij een goede voorspelling. De kunst is dus om op zoek te gaan naar weddenschappen met een goede waarde, met andere woorden: een weddenschap die in jouw ogen redelijk safe is en die de bookmakers onderschatten – en met een mooie notering dus!

Check odds, aanbod en meer

Iedere goksite bepaalt zijn eigen odds, aanbod, promoties etc. Het loont dus de moeite om te kijken wat de beste EK bookmakers voor jou zijn. Wil je naast het EK voetbal straks ook eens inzetten op een tenniswedstrijd of op Max Verstappen tijdens een GP? Is een bepaalde betaalmethode voor jou belangrijk of gaat het je puur om de hoogte van de odds? Check welke bookmaker bij jou past en maak je keuze. Je bent overigens niet gebonden aan één enkel wedkantoor. Je kan zoveel accounts bij verschillende bookmakers openen als je wilt.

Deelnemers EURO 2020

24 landen strijden om die felbegeerde trofee. De kwalificatie verliep dit keer anders dan voorheen; de eerste twintig deelnemers EK voetbal hebben zich op de reguliere wijze gekwalificeerd, de overige vier zijn de winnaars van de Nations League play offs. Zodoende kunnen we nu en in toekomst landen op het EK tegenkomen die je misschien niet zo gauw zo zou verwachten. Voor het EK 2021 hebben Hongarije (winnaar divisie A), Slowakije (winnaar divisie B), Schotland (winnaar divisie C) en Noord-Macedonië (winnaar divisie D) zich geplaatst.

Nederlands elftal

Nederland is er gelukkig weer bij. Het vorige EK voetbal (dat van 2016) ging aan de neus van Oranje voorbij en ook op het afgelopen WK was het Nederlands elftal afwezig. Onder leiding van bondscoach Ronald Koeman ging het nationale elftal dit keer voortvarend van start, Frank de Boer heeft inmiddels het stokje overgenomen. Nederland hoort vooralsnog dan wel niet bij de favorieten, maar de bal is rond….

Programma EK voetbal

Oranje is kansrijk om de groepsfase van het EK voetbal te overleven. Nederland is ingedeeld in poule C en daarin treft het Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Alle groepswedstrijden van Oranje worden in de Johan Cruijff Arena gespeeld.

Groep F groep des doods

De onmiskenbare poule des doods is groep F. Daarin zijn Portugal, Frankrijk en Duitsland ingedeeld. Dat levert op het speelschema EK voetbal natuurlijk krakers van wedstrijden op. De eerste is dinsdag 15 juni als Frankrijk en Duitsland elkaar treffen. Het EK voetbal wordt op 11 juni 2021 afgetrapt met Turkije – Italië. Nederland komt voor het eerst op 13 juni in actie en speelt dan tegen Oekraïne.

De 11 speelsteden van EURO 2020

Het EK voetbal wordt normaal gesproken in één land afgewerkt. Dit keer is dat anders vanwege het 60-jarig bestaan van de UEFA en wordt het toernooi in 11 landen georganiseerd. Uitgerekend nu werd de wereld overvallen door de coronapandemie. EURO 2020 werd met een jaar uitgesteld en lange tijd bleef het onduidelijk of het EK voetbal wel in al die verschillende landen kon worden gehouden.

Sevilla vervangt Bilbao

Van de oorspronkelijke 12 speelsteden EK zijn er 11 overgebleven. Vrij kort van tevoren vielen Bilbao en Dublin als speellocatie af. Deze twee speelsteden konden niet garanderen dat er (een bepaald aantal) toeschouwers ontvangen konden worden en de UEFA moest op zoek naar een alternatief. Dat vonden zij onder meer in Sevilla. Deze Spaanse stad neemt de drie groepswedstrijden uit groep E voor zijn rekening. De wedstrijden worden gespeeld in het La Cartuja stadion. Bovendien wordt er een achtste finale wedstrijd afgewerkt. Er mogen zo’n 20.000 bezoekers aldaar het stadion in.

Finale in Londen

Sint Petersburg neemt de andere drie groepswedstrijden uit poule E voor zijn rekening die oorspronkelijk in Dublin stonden gepland. Het achtste finale duel dat in Dublin gespeeld zou worden verhuist naar Londen.

In de Engelse hoofdstad worden de meeste wedstrijden van het EK voetbal gespeeld. Behalve onder de meer groepswedstrijden vinden hier de belangrijkste duels van het EK plaats: de halve finales en finale.

EK voetbal 2021 gids

We hopen je met deze EK voetbal gids van dienst te zijn. Klik op de pagina’s die bovenaan voorbij schuiven of op de links in de tekst en je checkt onder meer eenvoudig en snel wat er op het programma staat, de stand en de favorieten bij de bookmakers. Het volgende EK voetbal vindt plaats in Duitsland. Op 14 juni 2024 wordt aldaar afgetrapt voor de 17e editie van het Europese kampioenschap. Wie o wie wordt de titelverdediger…?

Back To Top