Wedden op Songfestival Nederland | Getty

Wedden op Songfestival

Wie gaat het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv winnen? Nederland wordt vertegenwoordigd door Duncan Laurence en maakt volgens de kenners een goede kans op een hoge eindnotering. Doe een voorspelling bij de bookmakers en maak met wedden op Songfestival het spektakel in Israël compleet! Hoe het gokken op ESF precies werkt leggen we je op deze pagina uit. Alle deelnemers vind je verderop. $ucces!

Wedden op Eurovisie Songfestival 2019

Duncan Laurence doet namens Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival met het lied Arcade. De bookmakers schatten zijn kansen hoog in – op dit moment is Nederland favoriet!

Wie wint het Songfestival 2019 in Tel Aviv? De favorieten zijn:

  • Nederland: 1.75 x de inleg
  • Australië: 7.00, top 3 @1.85
  • Zweden: 11.00, top 3 @1.85
  • Top 3 Zwitserland: 2.75
Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Alle tips op onze site zijn gebaseerd op de persoonlijke mening van de schrijver; wij garanderen geen succes. 18+ Speel Bewust! 

Hierboven zie je al wat kreten waar je misschien nog nooit van gehoord hebt, maar laat je niet afschrikken! Het ziet er ingewikkelder uit dan het in werkelijkheid is. We gaan je hieronder uitleggen hoe het werkt en je zult zien dat Songfestival voorspellingen doen makkelijk, leuk en spannend is. En met gokken op het Songfestival kun je bovendien nog eens lekker winnen ook!

De halve finales vinden plaats op dinsdag 14 en donderdag 16 mei. De finale van het Eurovisie Songfestival 2019 vindt plaats op zaterdag 18 mei.

Uitleg wat is wedden op Songfestival?

Als je wat verder op Onlinewedden.com rondkijkt zie je dat het bij bookmakers meestal om wedden op sport draait. Bij een bookmaker (ofwel wedkantoor) kun je voorspellingen doen. Bijvoorbeeld wie een wedstrijd wint, hoeveel goals er in een duel gescoord worden, wie dit seizoen kampioen wordt etc. Maar ook kun je bij bookmakers gokken op Songfestival en andere evenementen die niets met sport te maken hebben! En het fijne is dat wedden tegenwoordig volledig online gaat. Dus lekker makkelijk vanuit huis of onderweg op je pc of mobiele apparaat.

Op de website van een bookmaker vind je per evenement allerlei voorspellingen waarop je kunt inzetten. Aan zo’n voorspelling wordt door de bookie een ‘odd’ gekoppeld – de winstkans als het ware. Hoe hoger de odds, hoe kleiner de kans dat je met die voorspelling gaat winnen. En hoe lager de odds, hoe waarschijnlijker het is dat de voorspelling gaat uitkomen. Althans, volgens de bookmakers….

Inzetten en winnen maar

Heb je besloten waarop je wilt inzetten, dan klik je op de quotering (odd) die daarbij hoort. Het wedstrookje verschijnt in beeld en je typt vervolgens in hoeveel je wilt inzetten (al met €1 speel je mee) en je bevestigt je weddenschap. Nu maar afwachten of je Songfestival voorspelling uitkomt! Zo ja, dan win je wat je hebt ingezet x de quotering. Dat is in het kort waar het zo’n beetje op neerkomt.

Op onze site hebben we een basis handleiding voor het online wedden. Het gaat daar weliswaar over inzetten op sport, maar ook voor het wedden op Songfestival is het wellicht handig om eens door te lezen. Je vindt er ook weer links naar andere pagina’s.

Gokken op Songfestival | Getty

Wedden op Songfestival bookmakers

Je hebt net kunnen lezen dat je bij bookmakers kunt gokken op het Songfestival. Om in te kunnen zetten op je favoriet moet je wel eerst een account openen. Op de pagina bookmakers kun je reviews lezen om een ESF bookmaker te kiezen die bij je past. Heb je een keuze gemaakt, dan heb je je binnen enkele ogenblikken geregistreerd. Het openen van een account is gratis, sterker nog: je krijgt bonusgeld of gratis weddenschappen ter verwelkoming! Zodra je wat geld op je account hebt gestort kun je direct aan de slag.

Alle bookies bieden Songfestival weddenschappen aan. Niet het hele jaar rond, maar zodra het liedjesfestijn dichterbij komt, verschijnen de Songfestival bets vanzelf online. De deelnemende landen moeten vanzelfsprekend eerst hun kandidaten selecteren en dan volgen ook nog de liedjes zelf.

Waar kun je op inzetten?

Zijn de Songfestival deelnemers eenmaal bekend, dan komen er talloze ESF weddenschappen beschikbaar. Je kunt inzetten op de halve finales en natuurlijk ook de Eurovisie Songfestival winnaar voorspellen! De odds bij de bookmakers veranderen geregeld, want liedjes vallen wel of niet in de smaak bij de media en het publiek – en dat uit zich direct in de noteringen. En uiteraard ziet het er na de halve finales weer heel anders uit en beginnen de Songfestival favorieten zich af te tekenen.

Behalve de eindwinnaar kun je ook de winnaars van de halve finales voorspellen. Verder kun je top 3, top 6 of top 10 posities e.d. voorspellen en kun je vaak ook head-to-head voorspellingen doen. Daarbij wordt een directe vergelijking tussen twee kandidaten gemaakt en kun je gokken welk liedje wint. Ook kun je voorspellen of een land 0 punten behaalt of dat een land uit een bepaalde regio doordringt tot een toppositie. Check bij jouw Eurovisie Songfestival bookmaker de opties!

Favorieten Eurovisie Songfestival

Zweden doet het vaak goed en vinden we geregeld terug in het lijstje met Songfestival favorieten. De Zweden kiezen hun deelnemer middels het Melodifestivalen. Een liedjeswedstrijd waarbij de uiteindelijke kandidaat gekozen wordt. Is het nog te vroeg om te wedden op het Eurovisie Songfestival en staan de odds nog niet online? Wellicht kun je wel bij de bookmakers wedden op de liedjes van het Zweedse festival. Een leuke opwarmer!

Vorig jaar waren Cyprus, Israël, Ierland, Frankrijk en Zweden favoriet. Netta werd met het liedje Toy de uiteindelijke winnaar van het Songfestival en de odds lagen rond de 3.75! Tel maar uit wat bijvoorbeeld de inzet van een tientje je had kunnen opleveren… Nederland eindigde met Waylons Outlaw in ‘Em op de achttiende plaats. Outsider Oostenrijk eindigde verrassend op de derde plek.

Winnaar Songfestival voorspellen | Getty

Tips wedden op Eurovisie Songfestival 2019

De grote 5: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zijn altijd present in de finale van het Eurovisie Songfestival. Door hun (grote) financiële bijdrage zijn zij altijd verzekerd van de eindronde. Maar dat betekent niet automatisch dat zij hoog gaan eindigen.

Een paar tips voor het wedden op Songfestival: check de taal waarin gezongen wordt, let op de act (is het spectaculair of stemmig genoeg?), zien de kandidaten er goed uit en is er veel heisa rond een bepaalde deelnemer? Hoe meer aandacht een Songfestival liedje of kandidaat krijgt hoe groter vaak de kans dat dat liedje hoog eindigt. En houdt ook de politiek een beetje in je achterhoofd. Vaak stemmen buurlanden of politiek gelijkgestemde landen op elkaar.

Bovenaan deze pagina vind je de meest actuele quoteringen voor het ESF. Duncan Laurence zingt voor Nederland en gaat volgens de kenners hoog scoren. De Nederlandse Songfestival deelnemer deed ooit mee aan The Voice of Holland. Wist je trouwens dat je bij de bookmakers ook vaak op zangwedstrijden als de Voice kunt wedden?

Deelnemers Songfestival 2019

Aan het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv doen 42 landen mee. Bulgarije heeft zich terug getrokken vanwege financiële redenen. San Marino is er dit jaar weer bij. Ook Australië (het enige land van buiten Europa) is weer present. Onderstaand alle Songfestival deelnemers voor zover nu bekend. Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet.

Albanië: Jonida Maliqi met Ktheju Tokës
Armenië: Srbuk met Walking Out
Australië: Kate Miller-Heidke met Zero Gravity
Azerbeidzjan: Chingiz met Truth
België: Eliot met Wake Up
Cyprus: Tamta met Replay
Denemarken: Leonara met Love is Forever
Duitsland: S!sters met Sister
Estland: Victor Crone met Storm
Finland: Darude met Look Away
Frankrijk: Bilal Hasani met Roi
Georgië: Oto Nemsadze met Sul Tsin Iare
Griekenland: Katerina Duska met Better Love
Hongarije: Joci Pápai met Az én apám
Ierland: Sarah McTernan met 22
IJsland: Hatari met Hatrið mun sigra
Israël: Kobi Marimi met Home
Italië: Mahmood met Soldi
Kroatië: Roko met The Dream
Letland: Carousel met That Night
Litouwen: Jurijus met Run with the Lions
Macedonië: Tamara Todevska met Proud
Malta: Michela Pace met Chameleon
Moldavië: Anna Odobescu met Stay
Montenegro: D-Moll met Heaven
Nederland: Duncan Laurence met Arcade
Noorwegen: KEiiNO met Spirit in the Sky
Oekraïne heeft zich teruggetrokken
Oostenrijk: PAENDA met Limits
Polen: Tulia met Pali się
Portugal: Conan Osíris met Telemóveis
Roemenië: Ester Peony met On a Sunday
Rusland: Sergey Lazarev met Scream
San Marino: Serhat met Say Na Na Na
Servië: Nevena Božović met Kruna
Slovenië: Zala Kralj & Gasper Santl met Sebi
Spanje: Miki met La venda
Tsjechië: Lake Malawi met Friend of a Friend
Verenigd Koninkrijk: Michael Rice met Bigger than Us
Wit-Rusland: ZENA met Like It
Zwitserland: Luca Hänni met She Got Me