Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Wielrennen 2015: Niki Terpstra kopman bij wegwedstrijd

WK Wielrennen 2015, Wegwedstrijd. Zondag 15:00 uur (NL tijd) gaat in Richmond (VS) de wegwedstrijd bij de wereldkampioenschappen wielrennen van start. Niki Terpstra is de kopman van Nederland, Michał Kwiatkowski is de titelverdediger.

Wegwedstrijd WK wielrennen

Coureurs uit veertig landen zijn present aan de start in de hoofdstad van Virginia. Welbeschouwd hebben de organisatoren er een criterium van gemaakt: een rondje van 16,2 kilometer wordt 16 keer verreden, zodat de totale lengte van het WK 259,2 km telt. Renners van diverse pluimage kunnen hun lol op, want er zijn vier korte klimmetjes met een pittig percentage alsook klinkerstroken.

In deze omloop zijn de zwaarste objecten verstopt in de vier slotkilometers. Daar liggen de E-main street van 350 meter (zes procent stijging), Libby Hill (klim van 250 meter met wiebelige kasseien), 23rd Street (honderd meter op elf procent) en Governor Street (heuveltje dat ook was opgenomen in de ploegentijdrit). En dat dus zestien keer achtereen!

Favorieten wegwedstrijd WK wielrennen

Dit circuit speelt klassiekerrenners met een gevreesd eindschot in de kaart. Alexander Kristoff was van die categorie renners in 2015 de meest succesvolle. De Noor was dit voorjaar beresterk en is ook in de maanden daarna vrijwel altijd voorin te vinden. Onlangs won hij nog de GP Ouest France – Plouay. Eenzelfde type renner is Peter Sagan, die als Slowaak het nadeel heeft dat zijn land maar drie man mag afvaardigen.

Terpstra, Boom en Dumoulin

De Australiër Michael Matthews zal normaliter ook prima uit de voeten kunnen op dit parcours. Hij beschikt in zijn nationale ploeg over een sterke compagnon: Simon Gerrans. Team Oranje komt met onder meer Terpstra, Lars Boom en Tom Dumoulin aan de start. Robert Gesink heeft belooft te knechten. “Bauke Mollema en ik moeten vooruit zien te geraken, zodat andere landen het vuile werk moeten opknappen”, legt de 29-jarige rijder uit. “En die andere mannen van ons moeten dan zo fris mogelijk in de finale komen.”

België heeft een uitstekende afvaardiging, met als gevaarlijkste klanten Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Tom Boonen en Sep Vanmarcke. De Spaanse equipe is wellicht zo vlak na de Vuelta niet op volle sterkte, maar met Alejandro Valverdem, Joaquim Rodriguez, Luis Leon Sanchez en Ruben Plaza in de gelederen is van alles mogelijk. Het thuisland tracht de kaart Taylor Phinney uit te spelen.

Back To Top