skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts 2016: voorspellingen Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen

WK Darts 2016 – wedden. Het WK Darts heeft interessante kwartfinales opgeleverd. Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen maken goede kans op de halve finale.

WK Darts wedden: Raymond van Barneveld

Als je Michael van Gerwen uitschakelt op het WK Darts, ben je natuurlijk automatisch een favoriet voor de eindzege. Raymond van Barneveld staat echter nog op een flinke 8,50 bij bookmaker 888sports om na 2007 zijn tweede PDC-wereldtitel te winnen. Hij moet namelijk eerst nog voorbij Michael Smith.

Smith ontsnapte in de eerste ronde van het WK Darts tegen Jeffrey de Zwaan, maar maakte daarna veel indruk en gooide twee rondes gemiddeld boven de 100. Bovendien won hij de afgelopen drie onderlinge duels met Barney, in 2014 en 2015. Smith is nu de lichte underdog met 2,02 op winst. Van Barneveld noteert 1,83 op de zege.

Alan Norris – Jelle Klaasen

Jelle Klaasen was juist verantwoordelijk voor de uitschakeling van een andere topfavoriet: Phil Taylor. Klaasen lijkt terug van weggeweest en ruikt zijn kans op succes. In de kwartfinale stuit hij op de ongeplaatste Alan Norris, finalist van Lakeside 2014. Norris gooit redelijk dit toernooi, maar Klaasen sterker. Daarom is de Nederlander favoriet op 1,35 voor de partij, Norris noteert 3,30.

Gary Anderson en Adrian Lewis blijven favoriet

Met het wegvallen van Van Gerwen is Gary Anderson gestegen naar de eerste plek qua favorieten voor de titel. Bookmaker 888sport zet hem op 3,00 op prolongatie van zijn wereldtitel. Tegen James Wade verwacht de bookmaker weinig problemen voor Anderson, want winst van de Schot staat op 1,37.

Een sterke tweede op de favorietenlijst is Adrian Lewis. De wereldkampioen darten van 2011 en 2012 gooit met ogenschijnlijk gemak en heeft nog geen set afgestaan dit toernooi. Tegen Peter Wright is hij slechts de lichte favoriet op 1,81, maar ik verwacht wel dat Jackpot die notering gaat verzilveren. Voor de wereldtitel staat hij nu nog op een mooie 5,00.

Programma WK Darts 2016

Vrijdag 1 januari 2016

14.00 uur – kwartfinales
Alan Norris – Jelle Klaasen
Gary Anderson – James Wade

20.30 – kwartfinales
Raymond van Barneveld – Michael Smith
Adrian Lewis – Peter Wright

Back To Top