skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Wint Marquez voor tiende keer op rij in MotoGP Indianapolis?

MotoGP niuews, Grand prix Indianapolis. De MotoGP bereikt in Indianapolis de tweede helft van het seizoen. In de eerste helft regeerde Marc Marquez oppermachtig en won alle races, negen in totaal. Hij hoopt dit weekend daar en tiende race aan vast te knopen.

Marc Marquez helemaal ontspannen

De strijd om het kampioenschap in de MotoGP gaat dit weekend verder na een korte zomerstop. “Het was een geweldige zomeronderbreking,” zei Marquez die de vrije tijd gebruikte om te ontspannen en de accu weer op te laden, maar ook om te trainen. “Ik wilde ervoor zorgen dat ik klaar ben voor de tweede helft van seizoen,” zei Marquez. “Ik heb de tijd gehad om erover na te denken wat een geweldige negen races we achter de rug hebben en nu heb ik ongelofelijk veel zin om weer op de motor te gaan zitten in Indianapolis!”

Indianapolis Motor Speedway circuit

Het Indianapolis Motor Speedway circuit werd al gebouwd in 1909 maar de allereerste Grand Prix in de MotoGP zou er pas in 2008 gereden, precies 99 jaar na de eerste motorrace die ter gelegenheid van de opening werd gehouden. Tussen 2000 en 2007 werden er Formule-1 races gehouden op het circuit. Speciaal voor de komst van de MotoGP werd het circuit aangepast voor de MotoGP en dit jaar is het opnieuw verbouwd. Er zijn een vijftal bochten aangepast en het binnenste, bochtige gedeelte werd van een nieuwe toplaag voorzien.

Sinds 2008 staat de GP van Indianapolis vast op de MotoGP-agenda. Dani Pedrosa won hier in 2010 en 2011 en ook Marc Marquez won er in 2011 en 2012, maar hij reed toen nog in de Moto2-klasse. Afgelopen jaar won hij er voor de eerste keer in de MotoGP klasse en won opnieuw. Het was zijn derde overwinning op rij dat jaar en zijn derde overwinning in de topklasse van de motorracerij, nadat hij zijn eerste MotoGP-race ooit had gewonnen in Austin en vervolgens ook won op Laguna Seca en Indianapolis. Als Marquez de race dit jaar opnieuw wint, boekt hij zijn vierde overwinning op rij op dit circuit.

Circuitinfo Indianapolis Motor Speedway:

Lengte: 4,17 km
Bochten linksom: 10
Bochten rechtsom: 6
Langste rechte stuk: 872 meter
Er worden 27 ronden gereden en het totaal van de raceafstand bedraagt 112,6 km.

MotoGP Indianapolis Grand Prix US – zondag 10 augustus 2014

MotoGP Warming Up – 15:40 – 16:00 uur Nederlandse tijd
MotoGP Race – 20:00 uur Nederlandse tijd

Wedden op MotoGP Indianapolis

William Hill noteert 1,28 voor Marc Marquez die zijn tiende MotoGP-race op rij kan winnen. Dani Pedrosa noteert 6,50 voor de zege. Valentino Rossi levert je 9,00 per ingezette euro op als hij wint en voor Jorge Lorenzo is dat 10,00. Stefan Bradl noteert 51,00 en Aleix Espargaro 81,00.
Back To Top