Ga naar hoofdinhoud

Wedden op de Tour de France 2014: wie troeft Chris Froome af?

Wedden op Tour de France – wielrennen. Wint Christopher Froome de Tour de France of is er iemand die de favoriet weet af te troeven? Alberto Contador, Vincenzo Nibali. Alejandro Valverde of Froomes ploegmaat Richie Porte? En wat kan Bauke Mollema?

Wedden op Tour de France

Een weddenschap inzetten op de Ronde van Frankrijk kan heel lucratief zijn, maar eenvoudig is het niet. Wedden op wie de titel wint is vaak niet zo interessant maar wedden op een etappe juist weer wel. Per etappe zijn er soms enkele of juist heel veel kanshebbers en er zijn ook zoveel soorten ritten. Voor de echte bergetappes zij er meestal maar een handjevol renners die kans maken op de zege en hetzelfde geldt voor de vlakke sprintetappes of een individuele tijdrit.

Chris Froome

Chris Froome begint als favoriet en als kopman van team Sky aan deze editie van de Tour de France en noteert nu 1,85 voor de eindzege bij Bwin Sports. Dat betekent dat je nog altijd 85 cent winst maakt per ingezette euro als hij ook echt wint. De verwachting is dat hij vooral strijd moet gaan leveren met Alberto Contador die 2,40 noteert voor de eindzege.

Ook Vincenzo Nibali doet mee, maar de ‘Haai van Messina’ noteert al 9,50 en de man die als vierde wordt getipt, Alejandro Valverde, noteert zelfs al 29,00 voor aanvang van La Grande Bouclé. En let op: als een renner het opeens heel goed blijkt te doen, worden de noteringen aangepast. Als Valverde de gele trui verovert, worden de noteringen opeens een stuk minder interessant!

Stel nu dat Froome de handdoek in de ring moet gooien vanwege een blessure, dan is zijn belangrijkste helper, Richie Porte, degene die het voor team Sky zal moeten doen. Porte noteert nu 51,00 voor de zege en dat kan een hele goede gok blijken te zijn. Bauke Mollema is de Nederlander met de beste kansen en hij noteert 81,00 voor de eindoverwinning. En de Fransman Pierre Rolland die één van de opkomende talenten is, noteert voor aanvang van de Tour zelfs 201,00. Een tientje inzetten op Rolland kan je genoeg opleveren voor een leuke vakantie.

Middengebergte interessant

Ritten in het middengebergte zijn meestal het interessantst om op in te zetten, want de noteringen voor de kanshebbers op de dagzege zijn vaak hoog omdat zo’n rit vaak behoorlijk verrassend uitpakt. Er is in dit soort ritten vaak goede gelegenheid voor ontsnappers en avonturiers en met een beetje mazzel blijven ze hun achtervolgers in de Tour de France vooruit. Dit zijn onvoorspelbare ritten maar als je goed gokt, win je een aanzienlijk bedrag dat makkelijk dertig, zestig of zelfs honderd keer je inzet is.

Wedden op etappewinnaars is vaak veel interessanter dan op de overall-winnaar. De quoteringen voor ritwinnaars zijn vaak heel goed en dat komt omdat er een hoop andere zaken meespelen. Allereerst is er een bepaalde mate van onzekerheid. Een renner kan favoriet zijn, maar kan ook pech krijgen onderweg of in een valpartij belanden. Ook zijn er anderen die misschien een betere positie hebben doordat ze met een groepje vluchters meekunnen en de klassementsrenners niet mee kunnen komen of doordat hun lead-out zich heel slim weet te positioneren.

Danny van Poppel

Neem Danny van Poppel. Afgelopen jaar reed hij boven verwachting goed als jongste deelnemer ooit in de Ronde van Frankrijk. Nu noteert hij 67,00 voor de ritzege in de eerste etappe van de 101ste Tour de France. Met een goede lead-out of pech van zijn concurrenten, zou hij best wel eens een kans kunnen maken. In deze rit krijgt hij wel te maken met sprintkanonnen als etappefavoriet Marcel Kittel die 2,85 noteert bij Bwin, of Mark Cavendish die goed is voor 2,60. Ook van de als derde genoemde André Greipel wordt veel verwacht met een notering van 10,00. Nacer Bouhanni, die in de Giro meerdere sprintritten won, noteert odds van 23,00.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top