Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Vincenzo Nibali winnaar Tour de France 2014: Kittel wint laatste etappe

Tour de France 2014 – wielrennen. Vincenzo Nibali is gisteren in Parijs winnaar geworden van de Tour de France. De Italiaanse renner van Astana kwam onbedreigd over de finish van de eenentwintigste etappe. Marcel Kittel werd voor het tweede jaar op rij winnaar van de laatste etappe van de Tour.

Vincenzo Nibali winnaar Tour de France 2014

Nadat hij perfect werd afgezet door zijn Nederlandse teammaat bij Giant Shimano, Tom Veelers, versloeg Marcel Kittel de Noor Alexander Kristoff op de streep. De Litouwse renner Ramunas Navardauskas werd derde. Met die overwinning komt het aantal etappezeges in deze Ronde van Frankrijk op vier en daarmee evenaart hij het aantal van afgelopen jaar. Winnen op de Champs-Elysées is heel bijzonder voor een renner, maar alle aandacht ging natuurlijk uit naar de man in het geel: Vincenzo Nibali.

Vincenzo Nibali nam de gele trui van Marcel Kittel over in de tweede rit. Na de negende etappe in de Tour de France moest hij hem één dagje afstaan aan de Fransman Tony Galopin die uitgerekend op ‘quatorze juillet’, de nationale Franse feestdag, in het geel mocht rijden. De dag erna eiste Nibali het geel weer op en stond het niet meer af.

Drie grote ronden voor Nibali

Voor Vincenzo Nibali was dit zijn eerste Touroverwinning. Eerder won hij al de Vuelta a España in 2010 en vorig jaar de Giro d’Italia. Daarmee is hij de zesde renner ooit die alledrie de grote ronden wist te winnen. Ook is hij de eerste Italiaan die La Grande Boucle wint sinds Marco Pantani in 1998.

Op het podium op de Champs-Elysées stond Nibali naast de Fransmannen Jean Christophe Péraud en Thibaut Pinot. Péraud kreeg nog even de schrik toen hij onderuit ging op het stratencircuit van Parijs en zag in gedachten zijn podiumplek al in rook opgaan. Het peloton, onder aanvoering van Nibali, hield in om hem de kans te geven weer aan te sluiten en zijn tweede plaats zeker te stellen.

Laurens ten Dam en Bauke Mollema

Laurens ten Dam en Bauke Mollema konden hun toptienplaatsen in de Tour de France vasthouden. Lau werd negende en Bau tiende. Omdat het gouden duo van Team Belkin alle aandacht kreeg, is het de media een beetje ontgaan dat ook Steven Kruijswijk een hele goede Tour reed: hij eindigde als vijftiende.

Ook was er de etappeoverwinning van Lars Boom die de beruchte kasseienrit won, de vijfde Tour etappe van Ieper naar Arenberg. Al deze successen leverde Team Belkin de tweede plaats op in het ploegenklassement, een ongekend succes dat zelfs in de glorietijd toen de equipe nog bekend stond als Team Rabobank nooit is gehaald. De Franse equipe AG2R won het ploegenklassement.

Rafal Majka, Thibaut Pinot en Peter Sagan

Vincenzo Nibali mag de gele trui voor het algemeen klassement Tour de France mee naar huis nemen. De bolletjestrui voor het bergklassement is nu definitief van Rafal Majka. Thibaut Pinot verdiende de witte trui voor het jongerenklassement en Peter Sagan won weliswaar geen etappe, maar wel de groene trui voor het puntenklassement.

Back To Top