Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Uitslag Nederland – Italië EK Volleybal 3-0: donderdag kwartfinale

Nederland – Italië uitslag 3-0, EK Volleybal 2015. Gisterenavond hebben de Nederlandse volleybalvrouwen op EuroVolley 2015 een prachtige prestatie geleverd. Italië werd met 3-0 (25-15 25-18 25-22) verslagen. Met deze overwinning zijn de Oranje volleybalsters door naar de kwartfinale en daar ontlopen zij in ieder geval voorlopig Rusland.

EK Volleybal 2015 – Nederland

Vooraf gold Italië, de nummer 8 op de wereldranglijst, als favoriet voor de winst in de wedstrijd tegen Nederland. Bondscoach Guidetti bleef echter geloven in de kracht van zijn team en gisteren in Apeldoorn bleek dat niet onterecht. “Het was fantastisch. De speelsters gaan elke dag beter en beter spelen. Ik ben elke dag meer onder de indruk van ze. Ik ben heel trots op ze. Het valt niet mee om voor 6.000 toeschouwers goed te spelen, want de druk wordt hoger.”

Nederland is geëindigd als groepswinnaar van poule A en treft donderdag 1 oktober in de kwartfinales Polen of Wit-Rusland. Italië speelt woensdag om 17.00 uur tegen Kroatië.

Nederland – Italië

Afgelopen weekend wist Oranje Slovenië en Polen te verslaan. Gisteren moesten de vrouwen echter vol aan de bak tegen Italië. De vrees vooraf voor het Europese topteam bleek achteraf niet nodig. De Nederlandse volleybaldames zorgden ervoor dat Valentina Diouf niet te vaak als laatste aan de bal kwam en de Italiaanse vrouwen raakten ontregeld en kwamen niet in hun spel. Oranje voorkwam hiermee een nederlaag.

Voor Giovanni Guidetti en het team werpt maandenlange training eindelijk zijn vruchten af. “Ik probeer de meiden elke dag te pushen en op dit moment betaalt dat zich uit. Maar de speelsters doen het. Ik voel me vereerd om met deze vrouwen samen te werken.”

Nederland favoriet voor de titel

Ook de dames zelf waren na de overwinning van gisteren uitgelaten. Lonneke Slöetjes vindt de resultaten van het team bizar: “We hebben zoveel agressie in ons spel. En dan komt vanzelf die flow en vallen er geluksballetjes en ballen uit onmogelijke hoeken. Je ziet in ieders ogen dat we het zo graag willen. Het gevoel dat we dit samen meemaken is onbeschrijfelijk.”

Inmidddels staat Oranje bij de bookmakers bovenaan het lijstje met favorieten om het EK Volleybal 2015 te winnen. Voor iedere ingezette euro betaalt de bookmaker je bij winst van Oranje 3,50 terug.

Back To Top