Ga naar hoofdinhoud

TT Assen MotoGP Nederland: broertjes Espargaro domineren trainingen

TT Assen MotoGP. Pol en Aleix Espargaro waren de snelsten in de eerste trainingssessies voor de TT Assen. In de middagsessie zette Aleix zelfs een recordtijd neer en bleef Marc Marquez en Dani Pedrosa voor. Valentino Rossi, de winnaar van afgelopen jaar, beleefde een teleurstellende dag.

TT Assen MotoGP Espargaro snelste ronde ooit

Gisteren was de eerste trainingsdag in de aanloop naar de Iveco Daily TT Assen, de enige wedstrijd op de MotoGP-kalender die traditioneel op zaterdag wordt verreden. Dat betekent dat de kwalificaties vandaag zijn. Wat het meeste opviel was het achterblijven van Yamaha dat het in Assen altijd goed doet. Afgaande op de resultaten van de eerste trainingssessies lijkt Repsol Honda dit jaar beter toegerust om goede resultaten te boeken, zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de race. Maar ook enkele coureurs uit de ‘Open Class’ doen mee om de start- en podiumplaatsen.

Aleix Espargaro

Na de tweede oefensessie is Aleix Espargaro de man op wie alle ogen gericht zullen zijn. De Catalaan die rijdt voor NGM Forward Racing, reed met 1’33.653 het snelste rondje ooit op het circuit van Assen. Het oude record stond sinds 2012 op naam van Casey Stoner, die toen 1’33.713 nodig had voor een rondje Assen. Espargaro reed zijn record op de zachte achterband die speciaal voor de Open Class is ontwikkeld. Hij overweegt om de race op zaterdag op deze band te gaan rijden. Hij gaf aan dat hij zich zekerder voelde met een afgesleten zachte band dan met de hardere band.

“Ik heb heel veel ronden gereden op de zachte achterband en dat is heel goed – dus zal ik rondjes blijven rijden op de zachte. De motor is goed en ik vind dit een heerlijk circuit; Ik vindt het geweldig hier te komen om in Assen te racen. Het is een fantastische plek en morgen wil ik het blijven proberen en eraan blijven werken. Het is duidelijk dat de motor goed is, want de tijd die we hebben neergezet is echt snel,” vertelde Aleix Espargaro.

Marc Marquez tweede overall in TT Assen

In de ochtendsessie zat Aleix Espargaro er ook al warmpjes bij. Hij zette toen de tweede tijd neer, net achter zijn broer Pol Espargaro. Jorge Lorenzo werd derde in die eerste training en bleef Marc Marquez (Repsol Honda) voor die de vierde tijd reed.

Over de gehele dag genomen was Aleix Espargaro dan ook de snelste, maar wereldkampioen Marquez deed het ook niet slecht: hij was tweede overall en kwam 0.211 gap tekort op Espargaro. Dani Pedrosa werd derde op de Honda Repsol. Jorge Lorenzo van team Movistar Yamaha, werd vierde overall, na een derde een vierde tijd. Valentino Rossi werd zesde en zevende. Toch was hij tevreden over het resultaat en zijn Yamaha-motor en tekent voor een startplaats bij de eerste vijf. Jorge Lorenzo was wederom niet tevreden met zijn machine: hij had problemen met de voorste band en bovendien noemde hij zijn motor ‘nerveus’.

Dani Pedrosa liet weten dat hij hoopt op weersomstandigheden die vergelijkbaar zijn met die tijdens de trainingen. “In de middag hadden we een hele goede circuittemperatuur… ik weet niet of Yamaha beter is als het kouder is, maar wij zijn beter bij mooi weer!” zei Pedrosa.

Wedden op TT-assen

Ondanks de recordtijd van Aleix Espargaro in Assen is Marc Marquez favoriet voor de pole bij Unibet Sports met een notering van 1,60 tijdens de TT Assen. Jorge Lorenzo noteert 6,00, Dani Pedrosa 7,00 en Valentino Rossi 8,50. Aleix Espargaro noteert 17,00.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top