Ga naar hoofdinhoud

Tour de France 2016 vandaag – parcours etappe 3: Rit voor sprinters

Tour de France 2016 – etappe 3 vandaag. Peter Sagan is de grote winnaar geworden van de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk. De Slowaak maakte zijn favorietenrol waar en wist bovendien ook voor het eerst de gele trui te veroveren. Vandaag is hij opnieuw een van de favorieten.

Peter Sagan gele trui Tour de France 2016

Na het bereiken van de finish was Peter Sagan enigszins verrast dat hij als eerste over de streep kwam. De Wereldkampioen dacht namelijk dat er al twee renners vooruit kwamen. “Pas aan het einde realiseerde ik mij dat we sprintten voor de zege. Ik ben hier heel blij mee. Mijn team deed fantastisch werk”, aldus de Slowaak.

Na zijn derde plaats van zaterdag en de dagzege van gisteren, rijdt Sagan voor het eerst in zijn loopbaan in de gele trui. “Ik ben in de gele trui voor de eerste keer!”, zegt hij met een grote glimlach. “Het is een heel mooie trui. Dit is zeker iets speciaals.”

Tour de France 2016 parcours etappe 3

Met Sagan als nieuwe leider van het algemeen klassement, vertrekken de renners vanmiddag vanuit Granville richting Angers. De derde etappe van de Tour de France bedraagt in totaal 223,5 kilometer en bestaat vooral uit vlakke stukken, waardoor de sprinters onderling uit gaan maken wie deze etappe op zijn naam schrijft.

Ondanks het feit dat de etappe weinig moeilijkheden kent, zit het lastigste punt in de laatste kilometers. De laatste kilometer ligt niet mijlenver boven zeeniveau, maar vanonder de vod naar de streep moeten de sprinters 25 hoogtemeters verteren. Dit is goed voor een stijgingspercentage van zo’n 2.5%.

Aankomststad Angers is een populaire stad in de Tour de France. Het is namelijk al de negentiende keer dat Angers als finish fungeert en in het verleden wisten hier verschillende grote renners al als eerste binnen te komen. Voorbeelden zijn Tom Boonen (2004), Jan Raas (1979) en natuurlijk Eddy Merckx (1972).

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top