Ga naar hoofdinhoud

The Open 2015: Joost Luiten start 12.15 uur – Dustin Johnson leidt

The Open 2015 – golf – Joost Luiten. Na de eerste dag van The Open Championships in Schotland staat Dustin Johnson bovenaan de ranglijst. De Amerikaan kwam binnen na 65 slagen (zeven onder par). Voor Joost Luiten begon het derde major van het jaar niet naar wens. De Bleiswijker leverde een scorekaart in met 74 slagen (plus twee), goed voor een gedeeld 109e plaats.

The Open 2015 – golf – Joost Luiten

Vorige week nog werd Joost Luiten bij het Schots Open nog vierde. Na de eerste achttien holes vond hij zijn naam toen ook niet terug in de top honderd. Vrijdag zal hij tijdens de tweede omloop op The Open weer zo’n ommekeer nodig hebben, anders gaat hij de gevreesde “cut” niet halen.

De enige Nederlandse deelnemer aan The Open sloeg geen enkele birdie maar liet wel op holes tien en twaalf een slag liggen (bogey). Verzachtende omstandigheden waren er niet, want het was windstil op het moment dat Luiten zijn golfclubs in de hand nam. Misschien is hij simpelweg geen ochtendmens. Joost Luiten werd al om kwart over zeven in de ochtend aan het werk gezet.

Putten zwaktste onderdeel Joost Luiten

“Ik heb voor mijn gevoel helemaal niet slecht geputt, veel goede putts geslagen, maar je moet ook wat geluk hebben”, meent Luiten. “Drie of vier keer een lip-out, dat zegt genoeg.” Putten is al heel 2015 het zwakste onderdeel van zijn spel. In de eerste omloop besteedde hij 35 slagen aan het beslissende tikje richting de hole. Padraig Harrington was donderdag wat betreft putten de beste: 24 slagen.

Vorige maand was Dustin Johnson tot aan de slotfase van het The Open een kanshebber voor de titel. Hij greep net naast de felbegeerde major, maar lijkt nu dus wederom een titelkandidaat. “DJ” ging ook in de vroege morgen rond en liet vijf birdies en een eagle noteren.

Jordan Spieht achtste

Na de eerste ronde het veld aanvoeren is in golf echter allerminst een garantie voor de eindzege. Integendeel eigenlijk, want de aandacht en druk die het leiderschap opleveren hebben zelden een gunstige uitwerking. Jordan Spieth zal daarom uiterst tevreden zijn met zijn achtste plaats. De winnaar van de eerste twee majors van 2015 staat op vijf onder par (zeven birdies, twee bogeys). De gevallen held Tiger Woods zal na zijn prestaties weer aan de tand worden gevoeld over zijn eventuele pensionering. Hij staat 139e met vier boven par (vijf bogeys).

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top