Ga naar hoofdinhoud

Sébastien Loeb gaat Dakar Rally rijden

Negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb kan de verleiding niet weerstaan: De Fransman gaat volgend jaar de Dakar Rally rijden.

Sébastien Loeb kijkt uit naar Dakar Rally 2016

De 41-jarige Loeb is natuurlijk vooral bekend van zijn succesvolle tijd in de rallysport. Tussen 2004 en 2012 werd Loeb negen keer achter elkaar wereldkampioen in de sport. Daarna reed Loeb nog maar een paar races. In 2014 en 2015 reed hij het touringcar-kampioenschap en pakte hij meerdere zeges, podiumplaatsen en twee keer de derde plek in het eindklassement.

Nu wil de succesvolle Fransman zich richten op een nieuw avontuur, de Dakar Rally. “Dakar spreekt me erg aan. Het is een groot avontuur. Dakar is volledig anders racen dan ik gewend ben. Het zal veel meer om uithoudingsvermogen gaan, maar ik zie het als een grote uitdaging om in de woestijn te gaan rijden.”

Sébastien Loeb voegt zich bij Carlos Sainz

Loeb zal de Dakar Rally rijden voor Peugeot en hij zal sterke teamgenoten hebben in Argentinië. Onder meer Carlos Sainz, wereldkampioen rally in 1990 en 1992, zit erin. De vader overigens van Carlos Sainz junior, teamgenoot van Max Verstappen in de Formule 1. Sainz senior won in 2010 de Dakar Rally. Ook elfvoudig Dakar-winnaar Stéphane Peterhansel en vijfvoudig winnaar Cyril Despres zitten in het team van Peugeot.

De Dakar Rally van 2016 is van 3 januari tot 16 januari in vooral Argentinië en een klein stukje in Bolivia.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top