Tips UFC voorspellingen Gokhan Saki – Khalil Rountree: inzetten op KO

UFC voorspellingen Gokhan Saki
7 juli 2018

Op het vechtsportgala UFC 226 in Las Vegas vecht Gokhan Saki zaterdag tegen Khalil Rountree. In de T-Mobile Arena te Nevada zal The Rebel eindelijk, nadat hij moest revalideren na een knieoperatie, zijn langverwachte rentree maken. Dit gevecht stond al gepland voor UFC 219, maar de Schiedammer die vecht onder Turkse vlag moest toen afhaken.

Onderaan meer over de weddenschappen.

UFC voorspellingen Gökhan Saki

Saki maakt pas sinds vorig jaar deel uit van het Ultimate Fighting Championship (UFC). In september 2017 was er een positief begin van dit nieuwe hoofdstuk uit de loopbaan van het lichtgewicht. Hij versloeg Henrique da Silva in zijn eerste gevecht voor de UFC. Saki is inmiddels 34 jaar en de tijd gaat dus wel een beetje dringen wat betreft het waarmaken van zijn belofte dat hij een ware MMA-legende gaat worden.

Weer zin om te vechten

Hij vertoeft vooral in de VS, waar hij zich prima thuis voelt en diverse adresjes heeft om te trainen. “Ik ben in Californië bij Jackson Winks en King MMA geweest, in Las Vegas bij Xtreme Couture, en in Miami bij Henri Hooft en American Top Team geweest”, zo zegt hij.

Die partij van vorig jaar was zijn eerste gevecht in jaren. Het vuurtje brandt weer binnenin hem, hij geniet van het leven als professioneel vechter. “Ik had tweeënhalf-drie jaar niet gevochten en het leeft weer helemaal in mijn hoofd. Ik heb zoveel zin om weer te trainen en te vechten”, verklaart hij.

Zwakke plekken Khalil Rountree

Gökhan Saki heeft een record van 83-12-1 en van die 83 overwinningen vonden er 59 plaats via een knock out. Maar dat zijn de cijfers wat betreft kickboksen. In de MMA is zijn ervaring mager en staat hij op 1-1. Snelheid was altijd een wapen van Saki, maar in het MMA gaan de ronden om vijf in plaats van drie minuten, zodat er conditioneel en tactisch meer van hem wordt gevergd.

Khalil Rountree heeft een record van 6-2 en hij blinkt vooral uit in atletisch vermogen, plus hij weet hoe hij het publiek moet vermaken. Viermaal deelde hij een KO uit. Saki is niet zo onder de indruk van de 28-jarige Amerikaan. “Hij zal het van zijn worstelvermogens moeten hebben, want als we rechtop staan en klappen uitdelen, heeft hij weinig te bieden”, zegt hij zelfverzekerd. “Hij heeft te veel zwakke plekken. En ik weet waar die zitten. Het is te laat voor hem om daar nog aan te gaan werken.”

Gokken op favoriet Saki

Wedden op vechtsporten? Gokhan Saki is bij de bookmakers favoriet voor de winst en noteert 1.67. Gokken op een overwinning van Khalil Rountree levert je 2.20 per ingezette euro op. Onze tip is inzetten op winst Saki via een knock out. Je pakt 1.91 x je inleg bij een goede voorspelling.