Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Rustdag Tour de France 2016 vandaag: Zware bertgetappes in verschiet

Tour de France 2016. Peter Sagan boekte gisteren zijn derde ritzege in de Tour de France 2016. In de massasprint bleef hij de Noor Alexander Kristoff voor en diens landgenoot, Sondre Enger, werd derde. Vandaag is er een rustdag in de Tour.

Fabian Cancellara wint etappe 16 niet

De zestiende etappe was 209 kilometer lang en voerde van Moirans-en-Montagne naar Bern in Zwitserland, en dus was het een thuiswedstrijd voor Fabian Cancellara die na dit seizoen afzwaait als wielerprof. De rit was hem op het lijf geschreven en er wordt zelfs gezegd dat hij de rit zelf heeft mogen bedenken. Het had een perfect afscheidscadeautje geweest, maar winnen zat er niet in voor ‘Spartacus’. Wel pakte hij een verdienstelijke zesde plaats in de massasprint.

Peter Sagan en Bauke Mollema

Het was geen hele lastige rit, er zaten geen echte bergen in, maar wel veel heuvels. Aan het einde van de rit, in Bern, lag er een kasseienstrook te wachten die iets omhoog liep, gevolgd door een vlak stukje naar de finish. Het werd een massasprint waarin de renners die ook een beetje kunnen klimmen de dienst uitmaakten. Peter Sagan, die op een duimbreedte won van Kristoff boekte met deze ritzege zijn derde in deze Tour.

John Degenkolb reed verrassend sterk en pakte zijn tweede vierde plaats in deze Tour. De Duitser is hiermee definitief op de weg terug na een lang herstel van een gebroken vinger. De gele trui van Chris Froome kwam niet in gevaar en Bauke Mollema blijft tweede in het algemeen klassement.

Zware bertgetappes in verschiet

De komende dagen worden zwaar met een aantal zware bergetappes. Morgen voert de rit door de Zwitserse Alpen en eindigt op de Finhaut, een joekel van een buitencategorie. Op donderdag is er een klimtijdrit van 17 km en op vrijdag is er wederom een zware bergrit die eindigt op de Mont Blanc. Op zaterdag is er opnieuw een finish op een buitencategorie als de Col de Ramaz wordt aangedaan. Zondag volgt de laatste, vlakke rit die naar Parijs gaat alwaar de winnaar van de Tour de France 2016 zal worden gehuldigd.

Richie Porte blijft een gevaar

De strijd om het geel wordt in deze laatste etappes beslist. Zoals het er nu voor staat, is Bauke Mollema de belangrijkste concurrent voor Chris Froome. Hij rijdt sterk en heeft laten zien ook mentaal over een enorme strijdlust te beschikken. Na het incident op de Mont Ventoux gaf hij de hoofdrolspelers in dat drama een dag later in de tijdrit een enorme dreun. Een klimtijdrit ligt hem ook heel goed en de kansen in de Alpen zien er ook goed uit. Quintana, Aru en Nibali hebben het nog niet laten zien in deze Tour en Valverde legt het op een buitencategorie sowieso af tegen Froome. Maar Richie Porte blijft wel een gevaar.

Back To Top