Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Ronde van Romandië: Zwitser Michael Albasini wint in eigen land

Wielrennen, Ronde van Romandië. De eerste etappe van de Ronde van Romandië is gewonnen door de Zwitser Michael Albasini. De etappe werd ingekort vanwege sneeuwval en eindigde in een massasprint.

Ronde van Romandië ingekort door sneeuw

Aanvankelijk zouden de wielrenners woensdag over de Col du Simplon moeten rijden, een berg met een piek op dik twee kilometer hoogte. De organisatie achtte die route te gevaarlijk, gezien de hoge kans op sneeuwval in dat gebied. Een kort beraad en een paar rode strepen door het parkoers later, bleef er plots 110 kilometer minder over. Niet Ascona werd de nieuwe startplaats, maar Brigerbad.

Goed nieuws voor de deelnemers met vrees voor beklimmingen, slecht nieuws voor klassementsrijders die vandaag een marge wilden opbouwen op de minder bekwame klimmers. Wat resteerde was een etappe van 88 kilometer lang en met zo`n geringe lengte kon het bijna niet anders dan dat er een groot peloton overblijft richting finish.

Drie vluchters probeerden er maar het beste van te maken. De Belg Boris Vallée en de Zwitsers Reto Hollenstein en Silvan Dillier maakten zich drie minuten los van het peloton. Met nog dertig kilometer voor de boeg werden ze weer ingerekend.

Nibali kleine voorsprong

Na de enige beklimming van de dag, Lens van de tweede categorie, stortte Vincenzo Nibali zich omlaag met ware doodsverachting. De Italiaanse titelkandidaat pakte een kleine voorsprong maar bleef daarna hangen. Op anderhalf kilometer van de meet was het peloton wederom compleet. Het was vooral aan team Omega Pharma-QuickStep te danken dat de Italiaan werd bijgehaald. Zij verrichtten het werk voor kopman Michal Kwiatkowski, na de proloog de leider in het klassement.

Thomas Voeckler dacht in de laatste kilometer zijn slag te kunnen slaan. De Fransman strandde op honderd meter van de finish. De sprintkanonnen vochten het daarna uit met elkaar en toen de stofwolken waren opgetrokken bleek Albasini zijn wiel net wat eerder over de streep te hebben gedrukt dan Jesus Herrada en Ramoenas Navardauskas.

De Zwitser klimt in het klassement naar de tweede plaats, op vijf seconden van Kwiatkowski. De Nederlander Martijn Keizer gaf 24 seconden prijs aan Albasini maar steef in de rangschikking van plek tien naar acht.

Klassement Ronde van Romandië:

1 POL Michal Kwiatkowski 2u17’33”
2 ZWI Michael Albasini +5″
3 LIT Ramunas Navardauskas +5″
4 SPA Jesús Herrada +6″
5 OOS Matthias Brändle +7″
6 AUS Rohan Dennis +8″
7 DUI Tony Martin +9″
8 NED Martijn Keizer +13″
9 FRA Alexandre Geniez +13″
10 GBR Chris Froome +14″

Wedden op de Ronde van Romandië

Wil je wedden op de Ronde van Romandië, dan kan dat bij Unibet. Voor de beste onderlinge finishing positie tussen Chris Froome en Uran Uran is Froome de favoriet met een notering van 1,40 tegen 2,70. De grote favoriet is Kwiatkowski staat op 1,50 tegen Dinnes die op een notering van 2,40 staat.
Back To Top