Ga naar hoofdinhoud

Ronde van Lombardije 2014: Joaquim Rodriguez weer een van de favorieten

Ronde van Lombardije – wielrennen. Vandaag gaat de 107e editie van Il Lombardia van start. Het is de een na laatste koers op de wielerkalender, maar zeker niet de minste. Titelhouder Joaquim Rodriguez geldt opnieuw als een van de favorieten.

Ronde van Lombardije – Joaquim Rodriguez

De Spanjaard, die opgroeide in Catalonië, won de Ronde van Lombardije zowel in 2013 als in 2012. De race lijkt Joaquim Rodriguez dan ook op het lijf geschreven, al veranderen er tijdens deze editie weer de nodige dingen. Vorig jaar vertrokken de renners in Bergamo en werd er gefinisht in Lecco. Ditmaal begint de Ronde van Lombardije echter in Como en wordt er koers gezet naar Bergamo. De race is met 254 kilometer iets langer dan de vorige jaargang.

Passo di Ganda dé uitdaging in de koers

Het zware gedeelte van de koers lag in de recente edities op de in het Comomeer gelegen langtong. Vandaag is deze locatie echter de aanloop van de race. De eerste echte serieuze klim voor de renners is de Madonna del Ghisallo. Vorig jaar moesten de renners na zo’n 80 kilometer voor het eerst flink aanzetten, maar nu zal dat al na ongeveer 50 kilometer moeten. De bestijging naar het kapelletje van Madonna del Ghisallo is ruim 8,5 kilometer lang. Wanneer de renners boven zijn, zullen zij ongeveer 100 kilometer ‘uit kunnen rusten’. De echte uitdaging in de Ronde van Lombardije is vandaag de Passo di Ganda, waar er 9,2 kilometer een flinke afdaling is.

Tom Dumoulin

Natuurlijk doen er ook Nederlanders mee aan de Ronde van Lombardije. Tom Dumoulin is een van de deelnemers. De Limburger van Giant-Shimano eindigde vorig jaar achttiende in de herfstklassieker. Het team van Shimano bestaat verder uit vier coureurs die in Italië nog aan het WK Wielrennen hebben deel genomen, namelijk de Fransman Warren Barguil, de Duitser Simon Geschke, de Zweed Tobias Ludvigsson en de Oostenrijker Georg Preidler.

Ploegleider Addy Engels positief

Ploegleider Addy Engels heeft tenslotte ook jonge Nederlander Daan Olivier, de Belg Dries Devenijns en de Amerikaan Lawson Craddock in zijn team opgenomen. “Tom, Warren en Simon zijn onze kopmannen. Ik hoop dat ze er alle drie nog bij zitten in de finale. Als dat zo is, passen we ons plan aan de situatie aan. We hebben de mogelijkheden een rol van betekenis te spelen in de uitslag”, blikte de ploegleider positief vooruit in gesprek met het Algemeen Dagblad.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top