Ga naar hoofdinhoud

Robert-Jan Derksen 11e op Alfred Dunhill Links Championship: Wilson winnaar

Golf, Alfred Dunhill Links Championship 2014. Robert-Jan Derksen is op het Alfred Dunhill kampioenschap in Schotland op de gedeeld elfde plaats geëindigd. Oliver Wilson boekte een heldhaftige overwinning door onder meer topper Rory McIlroy van zich af te schudden.

Golf – Alfred Dunhill Links Championship 2014

De Engelsman Wilson gaf donderdag al een waarschuwing af omtrent zijn grootse vorm door op Carnoustie het baanrecord te evenaren. Op de tweede speeldag dreigde hij definitief uit het rijtje kanshebbers te tuimelen met een ronde op par (72), maar op zaterdag herstelde hij zich met een omloop van 65. Hij begon aan de slotdag met een voorsprong van drie slagen op onder meer Rory McIlroy.

De Schot Richie Ramsey voerde de druk stevig op door een ronde van 67 te realiseren. Hij kwam uit op zestien onder par en stond daarmee enige tijd bovenaan de ranglijst. Overigens zal hij in het clubhuis een paar vloeken hebben uitgestoten, want hij had er nog rianter voor kunnen staan, als hij op holes zestien en zeventien geen bogeys had geslagen.

Oliver Wilson bestand tegen druk

McIlroy stond na zestien holes ook op zestien onder par. Op de zeventiende belandde zijn approach echter naast de fairway, waarna hij de bal over de bunker trachtte te chippen. Hij faalde en kwam uiteindelijk uit op een bogey, al repareerde hij dat op de slothole met een birdie.
Wilson was o het Alfred Dunhill Links Championship echter wonderbaarlijk goed tegen de druk die Ramsey en McIlroy hem oplegden bestand. Op de front nine ging het niet soepel met één bogey en verder parren, maar birdies op de tiende, elfde en zestiende brachten hem in het zicht van de hoofdprijs.

Tommy Fleetwood

Tommy Fleetwood was in dezelfde, laatste flight gestart als Wilson. Hij stond na zestien holes op zeventien onder par. Na vier birdies in de front nine verzuimde hij echter door te zetten op de negen laatste holes. Op de achttiende hole had hij een birdie nodig om een play-off af te dwingen. Dat lukte Fleetwood niet, waarna Wilson een niet te missen shot op twee centimeter van de hole afrondde.

Robert-Jan Derksen

Robert-Jan Derksen had een omloop van 70 slagen en kwam uit op twaalf onder par. Hij hoopt mede dankzij dit goede resultaat in de top zestig terecht te komen van de ranglijst Race to Dubai, zodat hij in november mee mag doen aan het gelijknamige golftoernooi.

Joost Luiten was zondag niet meer welkom op het Alfred Dunhill Links Championship, want hij had zaterdag de cut niet gehaald.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top