skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

MotoGP Qatar 2014:Marc Marquez op pole en de grote favoriet

MotoGP van Qatar 2014. Niet Aleix Espargaro maar Marc Marquez start van pole bij de eerste MotoGP-race van dit seizoen die op het circuit van Losail in het woestijnstaatje Qatar wordt gereden.

Marc Marquez reed op de Repsol Honda een sublieme ronde die hij had bewaard voor de laatste kwalificatieserie. Opmerkelijk, want de 21-jarige wereldkampioen kwam tijdens de trainingen en de eerste kwalificatieseries niet meteen als kanshebber bovendrijven. Marquez zit net weer op de motor na een gedwongen pauze van zes weken omdat hij zijn been brak tijdens een val.

Marc Marquez snelste ronde op Losail

Marquez reed zijn snelste ronde in een tijd van 1:54.507 en was daarmee 0.057 seconde sneller dan Alvaro Bautista die als tweede mag starten op de Gresini Honda. Bradley Smith reed op de Tech 3 Yamaha’s een tijd die 0.094 seconde langzamer was dan die van Marquez.

De beste zes rijders, Marquez, Bautista, Smith, Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo en Dani Pedrosa die zesde werd, zaten allemaal binnen een marginale afstand van 0,2 seconden van elkaar. “Zo dicht op elkaar heb ik nog nooit gezien in de MotoGP,” vertelde Marquez na afloop van de kwalificaties.

Marquez was gezien zijn recente blessure en vooral de prestaties van de motoren uit de ‘Open Class’ tijdens de trainingen, nogal verbaasd over zijn pole: “Ik ben blij en het is een verrassing dat ik daar sta, vooral na gisteren toen er zoveel coureurs vlakbij de top zaten en de rijders in de Open-categorie zo sterk waren op de zachte banden…”

Marc Marquez niet zeker van winst Qatar

De jonge wereldkampioen is er dan ook nog niet zo zeker van dat hij zijn poleposition in de race kan omzetten in het hoogste podium. “Voor de fans wordt het geweldig, maar voor mij zou het op het einde van de race erg zwaar kunnen worden omdat ik nog last heb van het been. Ik heb nog niet genoeg kracht en daarom gebruik ik mijn rechterarm automatisch meer en die wordt moe. Maar ik hoop dat het allemaal goed komt als ik tegen de andere jongens rijd en de adrenaline begint te stromen en ik een mooie race kan afleveren”.

Verder op het grid start Stefan Bradl als zevende en Cal Crutchlow als achtste. Aleix Espargaro die alles en iedereen voorbijreed in de trainingen – waarmee hij de poleposition al bijna had geboekt – kwam niet verder dan een teleurstellende negende plaats op het startgrid. Broer Pol, net hersteld van een sleutelbeenfractuur, start als twaalfde. Daar tussenin starten Valentino Rossi als tiende en Andrea Iannone als elfde.

De MotoGP van Qatar start om 20.00 uur Nederlandse tijd. De race wordt gereden op Losail International Circuit in Doha, de hoofdstad van Qatar. De baan is 5.4 kilometer lang en bevat zes bochten linksom en tien rechtsom. Sinds 2008 wordt de MotoGP van Qatar in het donker gereden.

Wedden op MotoGP Qatar 2014 in Losail

Marc Marquez is favoriet om in Qatar de eerste MotoGP van het seizoen te winnen. Marquez noteert 2,10 bij Bwin. Het verschil met de rest is groot en Dani Pedrosa noteert 5,75. Jorge Lorenzo, zijn belangrijkste concurrent van afgelopen jaar, kampt nog altijd met problemen met de grip van zijn banden en noteert 6,00 voor het hoogste podium bij de MotoGP van Qatar, de race die hij de afgelopen twee jaar won. Aleix Espargaro, de snelste man tijdens de trainingen, noteert 9,00. Bradley Smith op de Yamaha, noteert 21,00 voor de zege.

 

Back To Top