Ga naar hoofdinhoud

Parcours Etappe 9 Vuelta 2016: Negende etappe met vijf klimmen

Parcours Etappe 9 Vuelta 2016. Zondag worden in de Vuelta vijf cols voorgeschoteld, waarvan er vier in de laatste vijftig kilometer opdoemen. Nairo Quintana start voor het eerst een rit als klassementsleider. Hij mag dus de rode trui om zijn schouders trekken.

Parcours Etappe 8 Vuelta 2016

Zaterdag mocht Sergey Lagutin zijn armen de lucht in steken. Hij was een van de elf vluchters die de zegen van het peloton kregen. Allemaal waren al totaal kansloos voor het klassement. Tot de voet van de slotklim was de samenwerking voorbeeldig. Toen brak de pleuris uit. Na vele schermutselingen wist de 35-jarige Lagutin op 300 meter voor de streep te ontsnappen.

Daarachter vochten de favorieten voor de eindzege het onderling uit. Christopher Froome kachelde op eigen tempo naar boven, viel even naar achteren, knokte zich toch weer terug, maar kon niet reageren op een demarrage van Quintana. De Colombiaan pakte 33 seconden, genoeg om naar de koppositie te klimmen.

Etappe 9 Vuelta: 165 kilometer, Cistierna – Oviedo

De eerste van de vijf bergjes is van de tweede categorie, daarna volgen er drie van de derde, om weer te eindigen met eentje van de tweede. De finish ligt op de top van de Alto Del Naranco, die 5,7 kilometer lang is en gemiddeld zes procent stijgt. Overigens is de afdaling van de eerste klim (Puerto de San Isidro) aardig aan de stijle kant, want de top daarvan ligt op 1.400 meter hoogte, terwijl daarna wordt afgezakt naar 200 meter hoogte. Die 1.200 meter hoogteverschil wordt gedurende 40 kilometer overbrugd.

Ook zaterdag was de eindstreep bergop getrokken. Kortom, na een week koersen beginnen de renners het zo langzaamaan best te voelen in hun lichamen. En dan zijn vier klimmetjes, zo kort na elkaar, wellicht iets te veel voor het goede voor de deelnemers die zich niet totaal thuis voelen in de bergen. En aangezien er ook maandag weer een finish bergop volgt, kunnen de klassementsmannen zich beter waakzaam blijven en zich van voren laten zien.

Wedden op Vuelta 2016

De favoriet voor dagsucces is Samuel Sanchez, al was het maar omdat hij uit Oviedo komt. De Spanjaard noteert @6.00. Maar de beste bet is op Chris Froome, die door bookmaker 888sport op een zeer aantrekkelijke @51.00 is gezet.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top