skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Paardenrace 1000 Guineas: Rizeena favoriet op Newmarket Racecourse odds 4,50

Paardenraces, 1.000 Guineas in Newmarket, Engeland. Zondag 4 mei vindt de Engelse rensportklassieker 1.000 Guineas plaats. De paarden rennen 1.609 meter op de baan van Newmarket Racecourse.

Zaterdag 3 mei wordt de eerste klassieker van het jaar georganiseerd, de 2.000 Guineas. De 1.000 Guineas Stakes op zondag is de tweede in een reeks van vijf klassiekers. De race van zaterdag stelt zich open voor hengsten en merries, terwijl in de 1.000 Guineas alleen wordt gerend door jonge merries.

Rizeena favoriet voor de 1000 Guineas

Rizeena is de favoriet voor de race. Clive Brittain, trainer van het paard, vertelt dat Rizeena bijna op het ideale racegewicht is. “Het is een makkelijke merrie. Ze komt vijf uur in de ochtend naar buiten, ze heeft een kalm karakter. Met de dag wordt ze robuuster en dat komt echt niet door extra vet. Ze is precies in de conditie die we op het oog hadden.”

Rizeena heeft vorig jaar in de categorie voor tweejarigen consistente resultaten neergezet. Critici zien die consistentie juist als een dubieuze kwaliteit, want om de echt grote races te winnen zoals 1.000 Guineas, moet een paard uit de slof schieten. Liever een grillig paard met uitschieters dan een constante nummer twee. Daarnaast had Rizeena een erg druk jaar, zodat het niet verbazingwekkend zal zijn als er een kink verschijnt in de progressie van het paard.

Ihtimal met Jockey Tom Queally

Het paard Ihtimal heeft een befaamde ouder, want het is de dochter van Shamardel, ooit winnaar van de France 2.000 Guineas en Derby. Ihtimal wordt getraind door Saeed Bin Surour, die al tweemaal de 1.000 Guineas won. De laatste keer was echter alweer in 2002, als trainer van het paard Kazzia. Eerder dit jaar zegevierde Ihtimal bij de 1.000 Guineas in de Verenigde Arabische Emiraten. “Deze merrie heeft een enorme swing in haar voeten. De reis van het Midden-Oosten naar Engeland heeft ze prima verteerd”, zegt Bin Surour.

Lucky Kristale versloeg in de zomer van vorig jaar Ihtimal bij de race Duchess of Cambridge met een verschil van twee en drie kwart lengtes. Kristlae won tevens Lowther in York. Jockey Tom Queally heeft al diverse trainingsessies in Newmarket achter de rug. “Ik heb haar zeven furlongs (een furlong is 200 meter) laten doen, puur op gevoel. Lucky heeft een laid back houding, haar houding en gedrag verrukken me.”

Wedden op 1000 Guineas paardenrace

Wedden op Paarden? Om te wedden op de 1000 Guineas moeten we er al vroeg bij zijn. De weddenschappen lopen op 2 mei af. Maar de odds zijn hoog bij William Hill. Hier onder de odds voor de kanshebbers:

  • Rizeena 4,50
  • Ihtimal 9,00
  • Lucky Kristale 9,00
  • My Titania 9,00
  • Miss France 11,00
Advertorial

William Hill

Back To Top